Windows Bootloader'ı Bozdum
-
Dün bir arkadaşın evine gittik, birinin laptobundaki windows etkinleştirmesinde sıkıntı varmış, ben de tahribata girip activator indirdim iki
tane (normalde evde kullandığım vardı sağlam) ben de güvenip yükledim, ilki işe yaramadı, yeniden başlattım yine aynı.. sonra bir tane
daha indirdim (outmost arkadaşın verdiği sanırım) tekrar yeniden başlattım bilgisayarı ve acer yazısı ekrana geliyor (yani ilk açılıştan 2
saniye sonra) sonra hemen reset atıyor, 2 saniyede bir reset atıyor, boot yapmıyor. şans eseri esc ye bastığımda boot manager çıktı..
içerde 10 a yakın seçeneği vardı,booloader with slc.. , bootloader ... ... without bootloader.. v.s. v.s böyle seçenekler vardı hepsini denedim
sonuç aynı. yanlız bir tanesinde (without bootloader) açtığımda acer in kurtarma botuna giriyordu, mecbur son çare orayı açtım, sistem geri
yüklemeye başladı, güncelleştirme olayı çok uzun süreceği için biz arkadaşlarla kalkmak zorunda kaldık, ama olur diye düşünmüştüm..
sabah arkadaşlar aradı yeni reset atıyormuş, demek ki geri acer in kurtarma modu işe yaramamış..
şimdi p.tesi ya da salı gideceğim ne yapmam gerek fikrim yok, yanımda bootable bir cd de götüreceğim de, korkum cd den de boot
yapamaması.. o zaman ne yapabilrim? bir de o menülerden "grub" un komut istemine geçebiliyorum, oradan driverlara ulşabilir miyim
bilmiyorum..
boot yapsam harddiskin tüm partitonlarını silip yeniden oluşturursam düzelir sanırım.. sıkıntı mbr den kaynaklı anladığım kadarıyla
bu konuda bilgisi olan var mı? durduk yere başımıza iş aldık yaa..
-
- bootice adlı programı indir (ücretsiz)
- harddisk seçili iken process mbr de
- WEE seç
- ayar sayfasına şunu aynen kopyala
find --set-root /bootmgr
/bootmgr
timeout 1
default 0
- install falan de bir de öyle dene bakalım
ama anladığım kadarıyla sorun bootloader'i bulamaması değil.
boot kaydının değiştirilmiş olması.
http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/
http://www.ezbsystems.com/easyboot/download.htm easyboot programı win7 win8 boot listesinde oynama yapabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam
-
unbalanced bunu yazdı
Dün bir arkadaşın evine gittik, birinin laptobundaki windows etkinleştirmesinde sıkıntı varmış, ben de tahribata girip activator indirdim iki
tane (normalde evde kullandığım vardı sağlam) ben de güvenip yükledim, ilki işe yaramadı, yeniden başlattım yine aynı.. sonra bir tane
daha indirdim (outmost arkadaşın verdiği sanırım) tekrar yeniden başlattım bilgisayarı ve acer yazısı ekrana geliyor (yani ilk açılıştan 2
saniye sonra) sonra hemen reset atıyor, 2 saniyede bir reset atıyor, boot yapmıyor. şans eseri esc ye bastığımda boot manager çıktı..
içerde 10 a yakın seçeneği vardı,booloader with slc.. , bootloader ... ... without bootloader.. v.s. v.s böyle seçenekler vardı hepsini denedim
sonuç aynı. yanlız bir tanesinde (without bootloader) açtığımda acer in kurtarma botuna giriyordu, mecbur son çare orayı açtım, sistem geri
yüklemeye başladı, güncelleştirme olayı çok uzun süreceği için biz arkadaşlarla kalkmak zorunda kaldık, ama olur diye düşünmüştüm..
sabah arkadaşlar aradı yeni reset atıyormuş, demek ki geri acer in kurtarma modu işe yaramamış..
şimdi p.tesi ya da salı gideceğim ne yapmam gerek fikrim yok, yanımda bootable bir cd de götüreceğim de, korkum cd den de boot
yapamaması.. o zaman ne yapabilrim? bir de o menülerden "grub" un komut istemine geçebiliyorum, oradan driverlara ulşabilir miyim
bilmiyorum..
boot yapsam harddiskin tüm partitonlarını silip yeniden oluşturursam düzelir sanırım.. sıkıntı mbr den kaynaklı anladığım kadarıyla
bu konuda bilgisi olan var mı? durduk yere başımıza iş aldık yaa..
Linux yüklü partition u sildikten sonra mı oldu hocam ?
-
@Daft, hocam böyle bir şey yok o bilgisayarda.. esc ye basıyorum, ubuntuda ki menüler gibi seçenekler çıkıyor orada komut istemine girdiğimde
grub> yazıyor. normalde C:\> gibi olması gerekirken..
@Ka1nsha, hocam olayın linuxla bir alakası yok, nerden çıkardın :)
-
nerden çıkartım dün bende bozdum boot dosyalarını hocam ondan :)
sana söylediğim şekilde yapmıştım bozulmuştu demek sorunun farklıymış pardon :) -
unbalanced bunu yazdı
@Daft, hocam böyle bir şey yok o bilgisayarda.. esc ye basıyorum, ubuntuda ki menüler gibi seçenekler çıkıyor orada komut istemine girdiğimde
grub> yazıyor. normalde C:\> gibi olması gerekirken..
@Ka1nsha, hocam olayın linuxla bir alakası yok, nerden çıkardın :)
hee tamam. bootmgr'yi silmiş grub4dos yüklemiş :)
dediğim yöntemi Win7Live CD herhangi bir live cd kullanarak (windows) bootice yöntemini uygula
tüm paylaşımlarım konusunda win7 live cd linkim var torrent
-
hocam mbrfix ile ilgili bir komut olmasi lazim onu bulman gerek mbr fix bunu arastir.
windows-linux kurulu makinede linux u silince mbr de ucuyodu bende cd den baslatip cmd ye ulasip mbr fix liyordum win aciliyodu direk :)
edit. su link anlattgim sey
http://www.tomshardware.com/news/win7-windows-7-mbr,10036.html
override tarafından 06/Nis/13 13:02 tarihinde düzenlenmiştir -
cd den boot yapacağını emin misiniz.. çünkü oraya gittiğimde yine bir sıkıntı çıkmasn. şuan deneme şansım yok.. bahsettiğin live cd yi indireyim, o
dediğin boot dosyası nı flasha atıp mı yapayım ? %100 çalışması lazım yöntemin :)
mbr fix mantıklı hocam da ben de bir ara linux u silmiştim windows açılmıyordu ne yaptım hatırlamıyorum sanırım live cd ile açıp dosyaları yedekleyip
tüm partitionları silmiştim :) şimdi korkum cd den boot yapamaması.. biliyorsunuz bu windows loaderlar biosa müdahale ediyor. umarım onla bir
ilgisi yok, yoksa al başına belayı :S
-
unbalanced bunu yazdı
cd den boot yapacağını emin misiniz.. çünkü oraya gittiğimde yine bir sıkıntı çıkmasn. şuan deneme şansım yok.. bahsettiğin live cd yi indireyim, o
dediğin boot dosyası nı flasha atıp mı yapayım ? %100 çalışması lazım yöntemin :)
mbr fix mantıklı hocam da ben de bir ara linux u silmiştim windows açılmıyordu ne yaptım hatırlamıyorum sanırım live cd ile açıp dosyaları yedekleyip
tüm partitionları silmiştim :) şimdi korkum cd den boot yapamaması.. biliyorsunuz bu windows loaderlar biosa müdahale ediyor. umarım onla bir
ilgisi yok, yoksa al başına belayı :S
yöntemin işe yarayacağından %100 emin değilim, bilgisayar bu
ama bios'a müdahale gibi bir durum yok grub4dos yüklenmiş sadece.
bootice programını da indir yanında bulunsun. verdiğim cdde yok
-
Ben yaptım düzeldi hocam
http://7.enpedi.com/2010/06/windows-7-hasar-gormus-mbr-kaydn.html -
@daft, ka1nsha, teşekkürler arkadşlar ikinizin yöntemini de deneyeceğim.. elimde alternatif yöntemler olursa güzel olur.. çünkü gittiğimde bunlar
olmazsa tekrar araştırmaya girmeyeyim. bu konuda ne kadar çözüm seçeneği olursa iyi olur .. varsa önerileriniz bekliyorum..
teşekkürler tekrar