Windows Insider & Mac

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Erkek

sürümle alakalı bi sorunmuş 18.01 sürümünü indirdim sorun yok..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Parallels Kullananlara bir kac sorum var, Macbook Pro M1 Pro 512ssd ve 16gb Ram var bende.

Mac Os icine bir uygulama gibi mi kuruluyor bu ? 

Kuruluyorsa en basta kurarken windows alani icin ne kadar sdd yer lazim ve ram ? bunlar icin ayirma mi yapiyoruz kurarken yoksa ihtiyaci kadar mi kullaniyor ? 

tek sefer olani mi onersiz omur boyu yoksa her guncelleme olani mi almak lazim ne farki var ? 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı

Parallels Kullananlara bir kac sorum var, Macbook Pro M1 Pro 512ssd ve 16gb Ram var bende.

Kuruluyorsa en basta kurarken windows alani icin ne kadar sdd yer lazim ve ram ? bunlar icin ayirma mi yapiyoruz kurarken yoksa ihtiyaci kadar mi kullaniyor ? 

tek sefer olani mi onersiz omur boyu yoksa her guncelleme olani mi almak lazim ne farki var ? 

Hocam mac programı gibi başta paralells'i kuruyorsun. 

Daha sonra paralells'in içinde windows veya linux kur gibi seçenekler var, windows 11'i seçip yükle diyorsun, internetten indirip otomatik olarak hepsini yükleyip kuruyor.

Daha sonra da mac'i açıp, paralells'i çalıştırıp, panelden windows'u aç diyorsun normal bildiğin windows zaten.

Windows'u kurarken, yada daha sonra settings kısmından, windows'a ayırmak istediğiniz disk yada ram miktarını, işlemci miktarını kendiniz arttırıp eksiltebiliyorsunuz.

M1'e bildiğim kadarıyla windows 11 dışında, diğer windows sürümleri kurulamıyor. 

Crack'li uygulamayı yüklediğinizde, mac'i kapattınız, tekrar açılmada sorunlar oluyor.

Hatta ben makina bozuldu sandım, 2 hafta boyunca güç düğmesine yüzlerce kez tekrar bas bas açamadım makinayı.

Garantiye götürdüm hatta 2 sefer, durduk yere ana kartını falan değiştirdi adamlar, sorun anakarttan sanıp.

Ne zaman ki lisansını satın aldım, aktif ettim, böyle bir sorunum kalmadı o gün bugündür sorunsuz bir şekilde windows da mac'de sorunsuz kullanabiliyorum.

Ben sadece windows'ta çalışan CRM programım için mecburen windows kullanıyorum, yoksa mac'de bütün işlerimi zar zor da olsa halledebiliyorum.

Lisans olayına gelince, ömür boyu lisanslı ürün aldığında, 2 sene sonra herhangi bir özellik eklendiğinde, güncelleme vs. geldiğinde sen bu güncellemeyi çekemiyorsun.

Bir nevi eski pararlells sürümünü kullandığın için, sonradan eklenebilecek hiçbir özelliği kullanamıyorsun, güvenlik güncellemeleri vs. hiçbirini yüklemiyor.

Ama benim gibi, zaten windows tarafında çok az bir işlem yapacağım, sadece programlar çalışsın diyorsan tek seferlik lisans alıp ömür boyu kullanabilirsin.

Ben VPN'le yurtdışı bir yerden bağlanıp %50 indirimli satın almıştım, fiyat ortalama 2K civarına geldi, 1 sene boyunca da oluşan bütün güncellemeleri çekti paralells.

Ama muhtemelen bundan sonraki güncellemelerin hiçbirisini çekmeyecek, benim için de çok hayati bir mesele değil.

Önemli olan o CRM'in sorunsuz bir şekilde MAC'de çalışabilmesiydi zaten.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı

Hocam mac programı gibi başta paralells'i kuruyorsun. 

Daha sonra paralells'in içinde windows veya linux kur gibi seçenekler var, windows 11'i seçip yükle diyorsun, internetten indirip otomatik olarak hepsini yükleyip kuruyor.

Daha sonra da mac'i açıp, paralells'i çalıştırıp, panelden windows'u aç diyorsun normal bildiğin windows zaten.

Windows'u kurarken, yada daha sonra settings kısmından, windows'a ayırmak istediğiniz disk yada ram miktarını, işlemci miktarını kendiniz arttırıp eksiltebiliyorsunuz.

M1'e bildiğim kadarıyla windows 11 dışında, diğer windows sürümleri kurulamıyor. 

Crack'li uygulamayı yüklediğinizde, mac'i kapattınız, tekrar açılmada sorunlar oluyor.

Hatta ben makina bozuldu sandım, 2 hafta boyunca güç düğmesine yüzlerce kez tekrar bas bas açamadım makinayı.

Garantiye götürdüm hatta 2 sefer, durduk yere ana kartını falan değiştirdi adamlar, sorun anakarttan sanıp.

Ne zaman ki lisansını satın aldım, aktif ettim, böyle bir sorunum kalmadı o gün bugündür sorunsuz bir şekilde windows da mac'de sorunsuz kullanabiliyorum.

Ben sadece windows'ta çalışan CRM programım için mecburen windows kullanıyorum, yoksa mac'de bütün işlerimi zar zor da olsa halledebiliyorum.

Lisans olayına gelince, ömür boyu lisanslı ürün aldığında, 2 sene sonra herhangi bir özellik eklendiğinde, güncelleme vs. geldiğinde sen bu güncellemeyi çekemiyorsun.

Bir nevi eski pararlells sürümünü kullandığın için, sonradan eklenebilecek hiçbir özelliği kullanamıyorsun, güvenlik güncellemeleri vs. hiçbirini yüklemiyor.

Ama benim gibi, zaten windows tarafında çok az bir işlem yapacağım, sadece programlar çalışsın diyorsan tek seferlik lisans alıp ömür boyu kullanabilirsin.

Ben VPN'le yurtdışı bir yerden bağlanıp %50 indirimli satın almıştım, fiyat ortalama 2K civarına geldi, 1 sene boyunca da oluşan bütün güncellemeleri çekti paralells.

Ama muhtemelen bundan sonraki güncellemelerin hiçbirisini çekmeyecek, benim için de çok hayati bir mesele değil.

Önemli olan o CRM'in sorunsuz bir şekilde MAC'de çalışabilmesiydi zaten.

işlemci neydi senin hocam m1 mi m2 mi?
    ben dün gece m2 ye crackli kurdum sıkıntısız. sonra kapattım
    henüz mac'i açmadım. kapandı açılmadı diyince bi korktum şimdi
    birazdan tekrar mac i bi açacağım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

m1 imac hocam benim makina.

Ama şöyle de birşey var, yükler yüklemez bu sorun baş gösterecek diye birşey yok.

Ama kullanırken bir anda cart diye kapatıyordu makina kendisini, anakart sorunu gibi duruyordu.

Bende adamlara o kadar caz yaptım, kendi hatam yüzünden.

Ben paralells'i crack'li olarak yükledikten 1 ay sonra bu sorunlar baş göstermeye başladı bende.

9 aydır da lisanslı olarak kullanıyorum hiçbir sorun kalmadı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı

Hocam verdigin cevaplar icin tesekkur ederim, bende senin gibi fazla kullanmiyor olacagim sadece bazi programlar olursa ancak o kadar. 

Paralells satin aldigimizda, windows keyine ihityacimiz var mi, ayrica windows keyide satin almamiz gerekiyor mu yoksa o hepsini hallediyor mu ? 

Benim icinde omur boyu kullanabilcegim bir tek surum ollmasi yeterli lisansli.

tum yedeklemelerim macbookta oluyor bu yuzden parelells satin alip kullanirsak mac isletimini bozmaz dimi sen linsanslama yapatiktan sonra hic acilmama sorunu filan yasadin mi ? 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Rica ederim hocam.

Windows standart olarak lisanssız geliyor, ben key yüklemeye erindigim için 1 senedir aktif edin yazısıyla kullanıyorum.

Güncellemeleri falan da çekiyor Windows.

Ama lisanslı olsun diyorsan sana kalmış bir durum.

Ama crackli paralells kesinlikle çok büyük sorun hocam. İşletim sisteminin içine ediyor onu anladım da power tuşunu nasıl işlevsiz hale getirip makinaya elektrik dahi gelmesini engelleyebilir onu çözemedim.

Lisansladiktan sonra da en ufak bir sorun ne Mac tarafında ne Windows tarafında yasamadim hocam.

Dünya varmış dedim.

Herşeyden önemlisi makinayı kapatsam tekrar acilacakmi acaba diye düşünmek bile insanı hayattan soğutmaya yetiyor.

İş yapiyorum, ortada hicbirsey yok paralells açık bile değil. Cart diye makina kapanıyor daha da açılmıyor.

Kim olsa anakart bozuk sanar, ama değilmiş. Bende kendi kendime diyorumki hani lan mac bilgisayarlar çok saglamdi, bize mi denk geldi bu meret.

Sıfır anakartla değişim yapmama rağmen sorun aynı şekilde devam edince bende jeton dustu.

Bir sefer satın al kafan rahat olsun hocam, yoksa bu sorunu yasadigindaki kaybın çok daha fazla olacaktır muhtemelen.

İşin kötü tarafı servis de makinayı tamir edince format atıp geri veriyor ne var ne yok kaç kere silindi makinada.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı
    archair23 bunu yazdı

Hocam verdigin cevaplar icin tesekkur ederim, bende senin gibi fazla kullanmiyor olacagim sadece bazi programlar olursa ancak o kadar. 

Paralells satin aldigimizda, windows keyine ihityacimiz var mi, ayrica windows keyide satin almamiz gerekiyor mu yoksa o hepsini hallediyor mu ? 

Benim icinde omur boyu kullanabilcegim bir tek surum ollmasi yeterli lisansli.

tum yedeklemelerim macbookta oluyor bu yuzden parelells satin alip kullanirsak mac isletimini bozmaz dimi sen linsanslama yapatiktan sonra hic acilmama sorunu filan yasadin mi ? 

Hocam baktimda ben indirimli alabiliyorum,  Ama windows linsanim yok onuda almam lazim

£49.99/yr geliyor her ikiside hanginisi alirsam aliyim fark etmiyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

En temizi satin almak.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

bende m1 air var. parallels desktop bir süre kullandım. öyle içine win10 falan kuramıyorsunuz, windows un arm olan versiyonu yani mobil işlemciler için olanını kurablliyorsunuz.

haliyle bazı noktalarda sizi kısıtlıyor.

ben counter strike oynamak için kurmuştum, cs go da sorun olmadı ama 1.6 yı kuramamıştım, sonra komple sildim :)

win 7 veya win 10 da çalışan her uygulama win arm de çalışmıyor. öncelikle kullanacağınız uygulamaların win arm de çalışıp çalışmadığına bi bakın.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 3048 Toplam Mesaj: 35
windows insider