folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Windows Neyle Kodlanmış

Windows Neyle Kodlanmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    Abiler merak ettiğim bir olay var şimdi windows işleitm sisteminin %85'ini c ile yazıslar diğer bir kısmını asm ile yazmışlar diye duydum doğrumudur bence makina diliyle yazılmıştır diyorum hangisidir herkes acıklamasını ve bilgisini buray doksun tartışak.

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    İşletim Sistemi sonuçta Assembly dir kanımca.Yani C ve Assembly karışımı olduğu dedikodusu bana mantıklı geldi.

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    işletim sistemi dedigin şey tek bir program degil...bir sürü program api yada system call ne bilim companentten ve modülden oluşmuş birşeydir sen temelini yazarsın (kernel) onun üstüne binanı inşaa edersin aynen bina yapımında oldugu gibi gerektigi yerde çelik gerektigi yerde tugla kullanırsın

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

konuyu biraz daha açalım baya iyi bir konu

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    evet ya asp microsftun olduguna gore microsoft bayağa iyi kodlama biliyo bence makina dilinde yapılmış olabiir diye düşünüyorum.

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Şimdi abi işletim sistemleri bilgisayar mühendisliginde 2,3 ayrı ders olarak işlenen bir konudur.Önce önünüzdeki makinada hiç bir program olmadıgını harddiskin bile biçimlendirilmedigini varsayalım.Bu durumda önce aletin donanımlarına erişebilicek ve bios parametreleriyle çalışabilicek bir program kurmamız lazım.Bu programın harddisk ve ram gibi bir kaç temel donanıma ulaşmasıda önceliklidir.Artık bir çalışma ortamımız var.Bundan sonraki adım yavaş yavaş her tür donanıma erişim ve kontrolün saglanmasıdır.Mümkünse en optimize şekilde bunun yapılması gerekir,daha sonra modüller yazılmaya başlanır bunlar çok çeşitlidir dosya sistemlerinden tutunda(FAT32,Ext3),donanım kontrol,hatta application kontrol parametreleri yaratılır.Bu işlemin sonunda elimizde temel işlevlerini yerine getiricek driverlar ve uygulama şablonları çıkar.Artık bunun üzerine Ring'ler geliştirilmeye başlanır.Protokoller yazılır vs....

Burda birşey söylemem lazım bazı arkadaşlar Vista C# ila yazılmış diye sacma sapan şeyler söylüyorlar framework mantıgında dillerle OS yazılamaz.Yukardaki acıklamamdan dolayı..... 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:
    -----------------------------
    evet ya asp microsftun olduguna gore microsoft bayağa iyi kodlama biliyo bence makina dilinde yapılmış olabiir diye düşünüyorum.
    -----------------------------

Abicim microsoft asp'yi asm ile yazmadıki piyasaya bak Java .Net Python Ruby bunlar hep orta seviye dillerle yazılmıştır(C/Cpp)...Bunun haricinde dil geliştirmekle işletim sistemi geliştirmek apayrı iki olaydır 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    ya ama bide ms için cok zor bir durum değil kaş kişi birden calısolar bolum bolum gorev gorev verilir.ozaman kolaylaştırılır ben hala makina dilinde kodlandıgı konusunda iddalıyım.sonucta makina dili programlamaların ana dil değilmi biz derledikmi makina diline cevrilmiomu c++ asm falan.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Abi sen bilgisayara 1 0 yaz bakalım anlıcakmı....senin makine dili dedigin şey anakart ve işlemci üzerindeki mantık kapılarındadır zaten o bize en temel çalışma düzlemini yaratır...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    yane makina dili ilen yapılmış olamaz xp nin duyduğuma gore %85 c  diğeri asm nerde duydum onu bi bulsam link  atcam ama

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    önceleri c ile kodlandığı C ++ ile geliştirildiğini duydum
Toplam Hit: 9563 Toplam Mesaj: 37