Windows Server 2008 USB‘Den Kurulum
-
Selamun Aleykum
DVD-Rom çalışmadığı için win server 2008'i usb'den kurmam gerekiyor. Windows 7'yi usbden boot ederek çok rahat kurmuştum. Aynı işlemleri win server 2008 için denediğimde hata ile karşılaşıyorum. bi bakabilir misiniz.
İlk olarak sırasıyla çalıştırdığım adımlar ;
Daha sonra son olarak şunu yazıyorum.
F:\boot> bootsect.exe /nt60 G:
İşte bu adımdan sonra normalde (windows7 için yaptığım zamandan da biliyorum) bu mesajın gelmesi lazım ekrana ;
Amma velakin bende bu ekran yerine şu uyarı mesajı geliyor ;
D:\boot>BOOTSECT.EXE /NT60 G:
Bu D:\boot\bootsect.exe sürümü çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu değil. P
rogramın x86 (32 bit) veya x64 (64 bit) sürümünün gerekip gerekmediğini anlamak
için, bilgisayarınızın sistem bilgilerine bakın ve yazılımın yayıncısına başvuru
n.
Çözümü nedir bu olayın arkadaşlar ?
Kullandığım İşletim sistemi Windows 7 Ultimate 32 bit
Kurulum yapacağım makina 64 biti destekliyor.
(Sürücü harflerini önemsemeyin) -
hocam win 7 olan bilgisayara mı kurmak istiyorsun?
-
hayır hocam server 2008'i kuracağım makinada şu an XP var
-
mehmetdiyebiri bunu yazdı:
-----------------------------
hayır hocam server 2008'i kuracağım makinada şu an XP var
-----------------------------başka flash disk denedinmi?
-
elimde başka 4 gb flash disk olmadığı için deneyemedim. Harici diski bootlayıp denicem. Mesai bittiği için konuyu pazartesi günü hortlatırım : )
-
kullandıgım makine win7 demişssin sonrada hayır xp demişssin.hangisine inanacaz. önce güvenli kipte dene başlamazssa.önce windows7 sonra üzerine 2008i kurmayı dene..
-
Acronis Disk Director ile bölümlendirmeyi yap.Primary disk olarak seç ve uzun format yap.
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------
kullandıgım makine win7 demişssin sonrada hayır xp demişssin.hangisine inanacaz. önce güvenli kipte dene başlamazssa.önce windows7 sonra üzerine 2008i kurmayı dene..
-----------------------------Kendi bilgisayarım yani USB'ye Windows Serverin kurulumunu entegre etmeye çalıştığım bilgisayar Windows 7. Usbden Windows Server kurmak istediğim(kuracağım) makina XP hocam. Ayrıca kuruluma hiç başlayamıyorum. F:\boot> bootsect.exe /nt60 G: komut satırında istediğim cevabı alamıyorum.
-
sanırım senin sorunun F:\boot> bootsect.exe /nt60 G: bu satırda. nt60 olmaması gerekiyo gibi geliyo bana. bunu bi araştır istersen.
-
o satır doğru herhalde hocam. şurda da öyle yazıyor ;
http://bramp.net/blog/create-bootable-windows-server-2008-usb-stick
edit: formatı da linkte görüldüğü gibi fat32 yapıyorum.
-
tamamen tahmin yürütüyorum, sen bu işlemi win7 de yapmaya çalışıyorsun değilmi? eğer öyle ise bootsect.exe de değişiklik yapılmış, ve server 2008 i desteklemiyo olabilitesi var. xp makinada yada varsa elinde bide server 2008 de denesen ya.