Windows Update Pc'mi Bozdu!
-
trampfd bunu yazdı
Bu gibi durumlarda ayni gun icinde git duzgun bir magazadan en pahali PC'yi al gel isini hallet, isin bitince de return et parani geri al, burasi Amerika.
Apple, Best Buy, Micro Center, B&H, Amazon, vs hepsi sorgusuz sualsiz iade alir 2 haftadan 1 aya kadar.
arkadaş o process çözememiş hala :)
-
yamtartunga bunu yazdıMlss bunu yazdıyamtartunga bunu yazdı
Bu tarz sebebleri bildiğimden son 10 yıldır telefon ve tablette her zaman bunu yaparım:
Telefonum ve Bilgisayarım ilk gün ki gibi.
Çok geçmiş olsun. Gerçekten kanser bir durum. Şahsen mecbur kalmadıkça ne update ne defender kullanırım. İlk işim kapatıp kaldırmak olur + gereksiz hizmet, telemetri vs.
@yamtartunga , hocam siz nasıl yaptınız bunu? Hangi işlem veya bir dosyası/regi var mı ? Sadece gerek olunca açıp kapatmak istiyorum.
-akmarky
Win10/Win11 de denedim sorun olmadı.
Kayıt anahtarı var bende.
https://www.mediafire.com/file/m67msbuuzzsh7hd/Windows_Update_2099_Ertele.reg/fileDostum bunu yapma sebebim defender engelleme uygulamasını kullnıyordum sordum'um ama storeden dosya indirmiyordu sürücü güncelleme vs.
Bunu yaptım hem sürücü güncelleniyor hem Mağazadan indirme yapabiliyor sadece aylık güncellemeleri yapmıyor.
Devam et dersen devam eder tekrar çalıştırsan durur. Ben internetten sürüm değişikliklerine bakmadan güncelleme yapmam. Öyle hatalara düşmem çünkü mikropzort binlerce yüzlerce aygıt bozdu bu yolla.
Çok teşekkür ediyorum, hemen kullanacağım 🙏🏻
-
DevilKingtr bunu yazdıtrampfd bunu yazdı
Bu gibi durumlarda ayni gun icinde git duzgun bir magazadan en pahali PC'yi al gel isini hallet, isin bitince de return et parani geri al, burasi Amerika.
Apple, Best Buy, Micro Center, B&H, Amazon, vs hepsi sorgusuz sualsiz iade alir 2 haftadan 1 aya kadar.
arkadaş o process çözememiş hala :)
Arkadaşlar söz konusu cihaz iş istasyonu.. Yazılımları kurmak zaten 2 gün sürer. O tarz pcler de stokta yok. Aldım basit bir şey işimin yarısını gördüm.
Bios eski sürümleri buldum kurdum ama yemedi.
-
yamtartunga bunu yazdıMlss bunu yazdıyamtartunga bunu yazdı
Bu tarz sebebleri bildiğimden son 10 yıldır telefon ve tablette her zaman bunu yaparım:
Telefonum ve Bilgisayarım ilk gün ki gibi.
Çok geçmiş olsun. Gerçekten kanser bir durum. Şahsen mecbur kalmadıkça ne update ne defender kullanırım. İlk işim kapatıp kaldırmak olur + gereksiz hizmet, telemetri vs.
@yamtartunga , hocam siz nasıl yaptınız bunu? Hangi işlem veya bir dosyası/regi var mı ? Sadece gerek olunca açıp kapatmak istiyorum.
-akmarky
Win10/Win11 de denedim sorun olmadı.
Kayıt anahtarı var bende.
https://www.mediafire.com/file/m67msbuuzzsh7hd/Windows_Update_2099_Ertele.reg/fileDostum bunu yapma sebebim defender engelleme uygulamasını kullnıyordum sordum'um ama storeden dosya indirmiyordu sürücü güncelleme vs.
Bunu yaptım hem sürücü güncelleniyor hem Mağazadan indirme yapabiliyor sadece aylık güncellemeleri yapmıyor.
Devam et dersen devam eder tekrar çalıştırsan durur. Ben internetten sürüm değişikliklerine bakmadan güncelleme yapmam. Öyle hatalara düşmem çünkü mikropzort binlerce yüzlerce aygıt bozdu bu yolla.
hocam çok sağol :D inanılmaz işime yaradı bu
-
Bir tek CMOS pilini sökmeyi denemedim. Servise yollamadan onu da denesem mi?
Toplamda 1.5 saate yakın sök tak işlemi olacak.. Orospu evlatları cmos pilinin sökülebilmesi için anakartı komple sökülmesi gerekecek şekilde tasarım yapmışlar. Fan, ekran kartı, klavye vs her şeyin sökülmesi lazım.
18-15-16 nolu bios updateleri denedim. Hepsinde sonuç aynı.
-
Evet beyler,
Aldığım lenovo thinkpad UYUMUYOR. Forumlarına baktım kapatın ya da hibernate yapın demişler.
Beyinleri yok sanırım bunların.
Bu windowsun anasını ziksinler ya, mecbur olmasam yüzüne bakmam. Güya premium modeller amk, laptoplar da sıçmıs durumda. Durduk yere basımıza gelene bak arkadaş. Pcyi uyutamazsam günde yarım saatten fazlam gider.
Kaan tarafından 09/Eki/24 09:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaan bunu yazdı
Toplamda 1.5 saate yakın sök tak işlemi olacak.. Orospu evlatları cmos pilinin sökülebilmesi için anakartı komple sökülmesi gerekecek şekilde tasarım yapmışlar. Fan, ekran kartı, klavye vs her şeyin sökülmesi lazım.
dediğim şeyi denedin mi ?
https://support.hp.com/in-en/document/ish_3932413-2337994-16
bios pilini niye söküyosun anlamadım. kim dedi onu ?
-
yolbulucu bunu yazdıKaan bunu yazdı
Söküp statik boşaltıp biosu sıfırlayacak sanırım sonra istediği sürümü yükleyecek ama ne kadar doğru bilemedim
-
TrC bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıKaan bunu yazdı
Söküp statik boşaltıp biosu sıfırlayacak sanırım sonra istediği sürümü yükleyecek ama ne kadar doğru bilemedim
statiklik bişey yok ya, windows + b ile zaten direkt recovery ye atıyo kendini alet
-
yolbulucu bunu yazdıTrC bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıKaan bunu yazdı
statiklik bişey yok ya, windows + b ile zaten direkt recovery ye atıyo kendini alet
Oradaki adımlar olmadı maalesef. Lenovo da uyumuyor. Bunu da çözemedim. Mecbur dell'e dönecem gibi görünüyor.