Windows Ve Linux Server Nedir?
-
Arkadaslar web sitesi açmayı planlıyorum. onun için hosting paketi alıcam. fakat hangi sunucudan almalıyım hangisinde ne çalışır tam bilmiyorum. şöyle kısaca özetler misiniz acaba, yani hangi diller hangi sunucuda çalışır veya ünlü web sistemleri hangilerinde çalışır.... Ben kişisel web sitesi kurucam ama ilerde lazım olur şimdiden öğrenelim hangi host paketinden almalıyım. hostley.com dan alıcam aylık 10 milyon ödeyebilirim. sizce hangiinden alıyım kişisel site için...
-
windowsta asp, php (linux performansı alamazsın), asp.net, yüklü ise jsp, py çalıştırabilirsin
linuxta php çalıştırabilirsin
-
Kısaca populer dillerden:
windows serverde :asp iyi çalışır sonradan kurulan yazılımlarlada php çalıştırılabilir.
Linux Serverde: Asp çalışmaz php windows servere göre çok fazla performans gösterir :)
edit:tolga hocam vermiş ben görmemiştim yazarken.
-
hmm tamam kardeslerim peki bana kişisel site için hangi siteden hangi hostingi önerirsiniz. ve hangi web sistemini...
-
kendi adsoyadın.com.tr
Linux server + php,Wordpress kişisel site için :)
-
brutalalien bunu yazdı:
-----------------------------
hmm tamam kardeslerim peki bana kişisel site için hangi siteden hangi hostingi önerirsiniz. ve hangi web sistemini...
-----------------------------sürekli değiştirebilirsin tasrımını en baştan. adsoyad.com.tr + windows host + wordpressle başla beğenmezsen asp falan denersin :D
-
tolgasen bunu yazdı:
brutalalien bunu yazdı:
-----------------------------sürekli değiştirebilirsin tasrımını en baştan. adsoyad.com.tr + windows host + wordpressle başla beğenmezsen asp falan denersin :D
hocam bildiğim kadarı ile sen uğrasıyosun bu işlerle... hosting felan ; bi yardımcı ol uygun birsey ayarlayalım... hostleyden almayı düşünüyordum ama illa ora olacak diye birsey yok. bi sorun çıktığında muhattap bulayım ve yayında bi sıkıntı olmasın yeter kişisel site için :) -
brutalalien bunu yazdı:
tolgasen bunu yazdı:
brutalalien bunu yazdı:
hocam bildiğim kadarı ile sen uğrasıyosun bu işlerle... hosting felan ; bi yardımcı ol uygun birsey ayarlayalım... hostleyden almayı düşünüyordum ama illa ora olacak diye birsey yok. bi sorun çıktığında muhattap bulayım ve yayında bi sıkıntı olmasın yeter kişisel site için :)
-----------------------------www.feyzalem.net burdan istediğini seç 5 lira düşük vereyim 250lilik paketler sonrası için 10 lira düşür
-
Hocam sen site kuracam diyip kurmayımı planlıyorsun?
ne kuracaksın hangi scripti kuracaksın kullanacaksın ona göre seçmek lazım...
-
renegadealien bunu yazdı:
hocam işte ona karar veremedim. kişisel site kuracam ama yazılarımı resimlerimi videolarımı ki video çok önemli yayınlayacağım bi sistem lazım... asp php hangisi kullanışlı onu bilmiyorum. şimdi host alacam php script alıcam veya asp script bulacam server çalıştırmayacak. böyle sorunlarla kasılasmamak için önce sisteme karar verip sonra hostu domaini almayı düsünüyorum. wordpress diyo arkadaslar... wordpresin istediğim özellikli temasını bulursam feyzalemden alıcam.istedğim özellik makale + resim + video olan bi sistem tasarımı boktan olmasın yeter. kişisel için fazla kasmaya gerek yok parada yok zaten :) bildiğiniz wordpress tema varmı böyle
-
brutalalien bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
hocam işte ona karar veremedim. kişisel site kuracam ama yazılarımı resimlerimi videolarımı ki video çok önemli yayınlayacağım bi sistem lazım... asp php hangisi kullanışlı onu bilmiyorum. şimdi host alacam php script alıcam veya asp script bulacam server çalıştırmayacak. böyle sorunlarla kasılasmamak için önce sisteme karar verip sonra hostu domaini almayı düsünüyorum. wordpress diyo arkadaslar... wordpresin istediğim özellikli temasını bulursam feyzalemden alıcam.istedğim özellik makale + resim + video olan bi sistem tasarımı boktan olmasın yeter. kişisel için fazla kasmaya gerek yok parada yok zaten :) bildiğiniz wordpress tema varmı böyle
-----------------------------hocam ücretsiz tema çok bulursun elbet önce bütün herşeylerini hazırla ondan sonra al.
çok çalkantıdasın kurucaksın içine sinmeyecek linux host alırsan asp kurma şansın yok ama windows alırsan php kurabilirsin. benden alıcaksan farketmez bende 2side var :W