Windows Ve Linux Server Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadaslar web sitesi açmayı planlıyorum. onun için hosting paketi alıcam. fakat hangi sunucudan almalıyım hangisinde ne çalışır tam bilmiyorum.  şöyle kısaca özetler misiniz acaba, yani hangi diller hangi sunucuda çalışır veya ünlü web sistemleri hangilerinde çalışır.... Ben kişisel web sitesi kurucam ama ilerde lazım olur şimdiden öğrenelim hangi host paketinden almalıyım.   hostley.com  dan alıcam   aylık 10 milyon ödeyebilirim. sizce hangiinden alıyım kişisel site için...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

windowsta asp, php (linux performansı alamazsın), asp.net, yüklü ise jsp, py çalıştırabilirsin

linuxta php çalıştırabilirsin

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

Kısaca populer dillerden:

windows serverde :asp iyi çalışır sonradan kurulan yazılımlarlada php çalıştırılabilir.

Linux Serverde: Asp çalışmaz php windows servere göre çok fazla performans gösterir :)

edit:tolga hocam vermiş ben görmemiştim yazarken.

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

hmm tamam kardeslerim peki bana kişisel site için hangi siteden hangi hostingi önerirsiniz. ve hangi web sistemini...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realist
    Realist's avatar
    Erkek

kendi adsoyadın.com.tr

Linux server + php,Wordpress kişisel site için :)

..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

brutalalien bunu yazdı:
    -----------------------------

hmm tamam kardeslerim peki bana kişisel site için hangi siteden hangi hostingi önerirsiniz. ve hangi web sistemini...

sürekli değiştirebilirsin tasrımını en baştan. adsoyad.com.tr + windows host + wordpressle başla beğenmezsen asp falan denersin :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:

brutalalien bunu yazdı:

sürekli değiştirebilirsin tasrımını en baştan. adsoyad.com.tr + windows host + wordpressle başla beğenmezsen asp falan denersin :D

hocam bildiğim kadarı ile sen uğrasıyosun bu işlerle... hosting felan ; bi yardımcı ol uygun birsey ayarlayalım... hostleyden almayı düşünüyordum ama illa ora olacak diye birsey yok.  bi sorun çıktığında  muhattap bulayım ve yayında bi sıkıntı olmasın yeter kişisel site için :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

brutalalien bunu yazdı:

tolgasen bunu yazdı:

brutalalien bunu yazdı:

hocam bildiğim kadarı ile sen uğrasıyosun bu işlerle... hosting felan ; bi yardımcı ol uygun birsey ayarlayalım... hostleyden almayı düşünüyordum ama illa ora olacak diye birsey yok.  bi sorun çıktığında  muhattap bulayım ve yayında bi sıkıntı olmasın yeter kişisel site için :)

www.feyzalem.net burdan istediğini seç 5 lira düşük vereyim 250lilik paketler sonrası için 10 lira düşür

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hocam sen site kuracam diyip kurmayımı planlıyorsun?

ne kuracaksın hangi scripti kuracaksın kullanacaksın ona göre seçmek lazım...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

hocam işte ona karar veremedim.  kişisel site kuracam ama yazılarımı resimlerimi videolarımı ki video çok önemli yayınlayacağım bi sistem lazım... asp php hangisi kullanışlı onu bilmiyorum. şimdi host alacam  php script alıcam veya asp script bulacam  server çalıştırmayacak. böyle sorunlarla kasılasmamak için önce sisteme karar verip sonra hostu domaini almayı düsünüyorum. wordpress diyo arkadaslar... wordpresin istediğim özellikli temasını bulursam feyzalemden alıcam.

istedğim özellik makale + resim + video    olan bi sistem  tasarımı boktan olmasın yeter. kişisel için fazla kasmaya gerek yok parada yok zaten :) bildiğiniz wordpress tema varmı böyle

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

brutalalien bunu yazdı:

renegadealien bunu yazdı:

hocam işte ona karar veremedim.  kişisel site kuracam ama yazılarımı resimlerimi videolarımı ki video çok önemli yayınlayacağım bi sistem lazım... asp php hangisi kullanışlı onu bilmiyorum. şimdi host alacam  php script alıcam veya asp script bulacam  server çalıştırmayacak. böyle sorunlarla kasılasmamak için önce sisteme karar verip sonra hostu domaini almayı düsünüyorum. wordpress diyo arkadaslar... wordpresin istediğim özellikli temasını bulursam feyzalemden alıcam.

istedğim özellik makale + resim + video    olan bi sistem  tasarımı boktan olmasın yeter. kişisel için fazla kasmaya gerek yok parada yok zaten :) bildiğiniz wordpress tema varmı böyle

hocam ücretsiz tema çok bulursun elbet önce bütün herşeylerini hazırla ondan sonra al.

çok çalkantıdasın kurucaksın içine sinmeyecek linux host alırsan asp kurma şansın yok ama windows alırsan php kurabilirsin. benden alıcaksan farketmez bende 2side var :W

Toplam Hit: 2869 Toplam Mesaj: 13