Windows Vistanin Yanina Linux

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

120 gb harddiskim var, suan windows vista yüklü. bunun yanina windowsa zarar vermeden linux yüklemek istiyorum, nasil yaparim..

sanal makinayi denedim, oda bi kac hata verdi, full ekran olmuyor, linux yukluyorum programi kapatip actigimda linuxu gene yüklemem gerekiyor..

pek isime yaramadi bu sanal makina..

ben daha cok pc basladiginda windows vista veya linux gibi secme hakkim olsun istiyorum.. bunun mümkün oldugunu biliyorum, ama nasil yaparim..

simdiden herkese tskler müridler :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

EDIT:

sorun cikti, wireless calismiyor :| ne yapmaliyim, veya nerde yanlis yaptimki yüklerken ..?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chirkin01
    chirkin01's avatar
    Erkek

kurulum sırasında grup diye birşey yükler ordan seçersin zaten kendisi otomtik yüklüyor ama herhangi bir dağıtımın kurulum rehberini iyice bir kurcala

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    yükleyemediysen sanal makinada, kendi makinanda sakata gelebilirsin tecrübeyle sabit. linuxun hangi dağıtımı kullanacaksın??sanal makina olarakta vmware kur forumda vardı bi kaçtane. backtrack yüklemek istersen hazır yüklenmişi vardı vmwareye backtrackin sitesinde

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

herhangi bi linux cd'si indiriyorsun cd'ye yazdiriyorsun veya usb'ye unetbootin'le atiyorsun, sonra bios'tan boot ayarlarini eger cd'ye cektiysen boot ayarlarindan cd'yi bire aliyorsun sonra f10 deyip okleyip cikiyorsun. eger usb'se removable disk veya usb kingston-veya markasi neyse o- seklinde goruyorsun bunu ilk siraya aliyorsun boot menu'den.

sonra asamlari birer birer atlayip hdd'ye geliyorsun orada windows vista yazili bir isaret oluyor ve devaminde diskin bos alanini gosteriyor opsiyonlari okuyorsun ve "baslangicta hangi os'in baslatilacagini sec" bazinda bir yazi cikiyor onu seciyor ve kurulumu yapiyorsun aradan 10 dakika geciyor kurulum bitmis oluyor ve reset atiyorsun cdyi veya usb'yi cikarip. sonra baslangicta windows baslatiliyor yazisi yerine bi ekran geliyor noluyo lan oluyorsun sonra bakiyorsun ki orada yukledigin linux surumunun adi ve altindada windows vista yaziyor hangisini secsem diye bir ikileme dusuyorsun ama sonunda linux'u kurdum bi denim diyorsun ve deniyorsun. sonra bir hafta kadar takiliyorsun ve sarmiyor bir daha yuklememek uzere linux macerani tamamlamis oluyorsun. 

la liberte ne meurt jamais.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

7-19:

yani diyorsunki bosuna ugrasma, ztn sileceksin :) aslinda dedigin gibi olabilir, öyle denemek icin yüklemek istiyordum.

Peki virtual box'da sanal makineden olusturdumu nasil full ekran yaparim?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

ubuntu veya linux mint indir

iso dosyasını deamon tools benzeri bir programla mount et.

cdnin içine gir, wubi.exe olacak çift tıkla.

bu program yardımıyla windows üzerine sanal olarak ubuntu/mint kurabilirsin. harddisk sanal olacak ama

gerçek donanımı kullanacaksın.

edit: kaldırmak istediğinde ekle kaldırdan bulabilirsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Erkek
    Hacı indiriyosun ubuntuyu yazıyosun cd ye veya iso dosyasını windows da mount ediyosun virtual clone cd veya benzeri bi programla ondan sonra windows içinde cd yı takip açıyosun içini orda wubi.exe var onu açıyosun windowsun içine kur diyosun ordan ayırmak istediğin alanın boyutunu seçip kullanıcı şifre belirleyip okeyi veriyosun bikaç işlem yapıyor sonra reset atıyosun başlangıçta sana soruyo ubuntu mu windows mu diye ubuntuyu seçiyosun kuruluma devam ediyo yirmi dakkaya hazır. Artık her başlattığında bilgisayarı hangi işletim sistemini kullanmak istediğnı soruyor. Eğer kaldırmak istersen de windowstan program ekle kaldırdan kaldırabiliyosun normal program gibi :) saygılar sevgiler :D telefondan giriyorum sağ baş parmağım felç oldu yazarken:D

validen
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

saolun arkadaslar deniyom simdi :) hadi hayirlisi

bu arada blitz kardesime ayrica tskler, parmaklarina saglik :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ashitaka
    Ashitaka's avatar
    Erkek

Vede Ubuntu son sürümler ile iyice kullanıcı dostu olmaya başladı, yükleme panelinde neyin var neyin yok soruyor, ona göre seçenekler sunuyor. Windows'u bırakmak için müthiş bir zaman yani :D

Süngerler asla kötü bir gün geçirmez.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorrowful
    Sorrowful's avatar
    Erkek

sorun cikti, wireless calismiyor :| ne yapmaliyim, veya nerde yanlis yaptimki ..?

Toplam Hit: 2138 Toplam Mesaj: 19