Windows XP Formatı
-
Önce hard diske kopyalanıp daha sonra buradan CD' ye yazılanlarda eğer özel olarak bootable özellik verilmediyse bu CD ile sistemi başlatamazsınız.Arkadaşlar yukarıda yazılan tam olarak ne demek.Mesela xp cd si aldığımda bootable'li olsunmu diyeceğim.Her xp cd'sinde bootable yokmu.Yardım!!
-
diyor ki; sen iso dosyasını açıp içindekileri direk cdye çekmişsin veya, cd yi ctrl+a, ctrl+c / ctrl+v yapıp diske kopyalamışsın.
sonrada bunu tutup veri diski şeklinde cd ye çekmişssin.
bootable özelliği yok cd nin.
-
senin xp cd si sağlam mı abi yoksa başkasının cdsi içindeki verileri hard diske atıp da mı yazdırdın :D:D
eğer öyle yaptıysan yanlış yapmışsın sen xp cd sini direk kopyalaman lazım nerodan cd kopyala seçeneğinden
ondan sonra da xpcd sini takacaksın notebookunu yeniden başlatacaksın BIOS ekranına hangi tuşla giriliyorsa artık (del,f2,f12 vs.) gireceksin eğer bilmiyorsan sen cd yi tak yeniden başlat zaten press del continue yazacaktır
basacaksın bıos ekranına gireceksin secont boot device yi cd rom olarak ayarlayıp save exit / setuptan kaydedip çıkacaksın pc kendini yeniden başlatacak cd den önyükleme için bir tuşa basın yazacak enter e bas devam et karşına hard disk çıkacak zaten c tek parçaysa sadece c görünecek eğer c ve d die iki parçaya böldüysen ikisi de çıkacak windowsun olduğu diskin içindeki tüm veriyi sileceksin nasıl dersen o bölümün üstüne gelceksin atıyorum windows c de c nin üstüne geleceksin zaten orada der ki bu bölümü silmek için d ye basın sen de d ye basacaksın onaylamak için enter ve daha sonra L ye basacaksın ve o bölüm formatlanmış olacak xp yi kurmak için de entere basacaksın ve kurmaya başlayacak ondan sonra zaten pc seni yönlendirecek anlarsın cd keyi gireceksin daha sonra da devam edeceksin kolay gelsin.
dediğim gibi cd nin boot özelliği olması lazım xp cd sini direk kopyalaman lazım içindeki verileri hard diske atıp copy paste yöntemiyle olmaz program cd leri mp3 cd leri gibi değildir tek tek atamazsın içindeki veriyi program cd leri içindeki veriye dokunulmadan kopyalanır örn: cd rw ye taktın dimi xp cd ni nerodan cd kopyala dersin önbelleklemeden sonra boş cd yi takıp direk kopyalarsın içindeki veriye hiç dokunmazsın anladın mı ?
-
Cok teşekkürler emek ve anlatım için saol.
-
kardeşim xp cdsini de kopyalayamıyosan artık ne diyim
nero kullanman lazım xp kopyalarken
-
Arkadaslar vericeginiz cevaplardan dolayi once tesekkur ederim.Benim bir sorum olacak:Bilgisayara format attiktan sonra driverlari yuklemek zorundamiyiz ve zorundaysak formattan sonra nasil yukleyecegim.Notebook kullaniorm (hp pavilion zv5000).Ve driverlerini nereden bulacagim bulsam bile nasil halledecegim daha once hic yapmadim.Yanitlayan butun muritlere simdiden tesekkurler.
-
once notbook un altındaki modeline bakcan.sonra sitesine girip download bolumunden driveri seççen.sonra senin modeli bulcan (bulamazsan arşiv bölümünü tıkla) sonrada os u yazınca sana istediğin driveri verir.hadi kolay gelsin
-
Driveri bulucamda format attiktan sonrami yukleyecem.Bide notebook'un modeli "hp pavilion zv5000" .Bunun driverini bulunca herseyi icin ayri ayrimi yukleyecem biraz daha acik bi yardim ederseniz memnun olurum.Yinede tesekkurler.
-
format attıktan sorna yükliceksin.. burdan indir driverlarını
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=tr&dlc=tr&product=385148&lang=tr
-
Bir soru daha cok ugrastirdim kusura bakma.Bu verdigin yerdeki butun driverlerimi indireim.
-
yo uğraşmadık da, ben de bakıyorum şimdi hepsini de indirmene gerek yok kanımca, mesela multimedia ve sonrası şimdilik gerekli deil.
buna kadar olanlardan da bi network kısmında çok link var onda kararsız kaldım sen sağlama al istersen.
ama dierlerini indirmen gerek zaten çok çok büyük dosyalar deiller.