folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Windows Xp Kurarken Yaşanan Sata Hdd Sorununa Kesin Çözüm.

Windows Xp Kurarken Yaşanan Sata Hdd Sorununa Kesin Çözüm.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

müridler arasında sorun yaşayanlar var bildiğim kadarıyla. sürekli diğer sitelerden link vermek yerine içeriği araklamayı uygun gördüm :D

Merhaba,
    Bildiğiniz gibi bilgisayarınızın hard diski sata ise windows xp kurarken disk bulunamadı gibi bir hata almanız normaldir.

Bunun sebebi windows xp cd'sinin içinde hard disk için gerekli olan sata driverlarının bulunmamasıdır.

Bu yazıda bu sorunu nasıl çözeceğinizi hem yazılı hem de daha acemi kullanıcılar için resimli olarak anlatacağız.

İndirdiğiniz dosyaları açarken şifre sorması durumunda şifre : www.notebook.gen.tr

Sata Disk için gereken sürücüleri xp kurulum dosyaları ile birleştirmek ve yeni bir cd yapmak

Gerekenler.

1. Sata driverları: Buradan sata driverlarını indirin. İndirdiğiniz driveri d diskinde sata driver isimli bir klasöre açın. Şifre "www.notebook.gen.tr" dir.

Eğer 64bit lik windows xp kuracaksanız windows xp 64bit sata driver dosyasını indirmeniz gerekiyor.

2. Windows Xp: Windows xp cd'niz mutlaka eklentisiz ve temiz bir cd olsun.Xp cd'nizin içindeki bütün dosyaları d diskinde xp isimli klasöre kopyalayın.
    3. Nlite programı : Buradan.yada buradan indirebilirsiniz.
    4. Bu adım sadece xp kullananlar için geçerlidir. Eğer kurulu değilse .net framework'ü indirip kurun. (Gelen sayfada download'a basın)
    5. Yeni xp yi yazabilmek için bir adet boş cd. (mümkünse tekrar yazılabilir olsun. Birden çok kere denemeniz gerekebilir).

Uygulama (yazıyla anlatım).

1. nlite programını kurun ve çalıştırın.Gelen ilk ekranda Language kısmından Turkish'i seçin ve aşağıdan devam'a basın.
    2. Size xp dosyalarının yerini soracak. D diskinde oluşturduğunuz xp klasörünü gösterin. Devam'a basın.
    3. Gelen sayfada birşey yapmadan Devam'a basın.
    4. Gelen sayfada "sürücüler" ve "açılabilir iso" seçeneklerini işaretleyin.
    5. Gelen sayfada ekle'ye basın, tek sürücü'ye basın, d diskindeki sata driver klasörünü bulun ve "iaahci" isimli dosyayı seçip aç'a basın.
    6. Açılan pencerede en üsteki iki dosya hariç diğer hepsini CTRL tuşu ile seçip devam'a basın. (ctrl ve A tuşlarına birlikte basıp hepsini seçebilir ya da Ctrl ye basılı tutarken mouse ile gerekli olanları seçebilirsiniz.)
    7. Değişiklikler uygulansın mı diye sorduğunda evet deyin.Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Bittiğinde devam'a basın.
    8. İlk taktığınız xp cd'sini çıkarın ve boş cd'yi takın.
    9. Gelen pencerede Mod bölümünde "doğrudan yazdır" ı seçin, cd için bir isim yazın, yazma hızını düşürün ve deyin.
    10. Devam ve bitir'e basın. Sata destekli windows xp cdniz hazır.

Uygulama (resimlerle anlatım)

nlite programını kurun ve çalıştırın.Gelen ilk ekranda Language kısmından Turkish'i seçin ve aşağıdan devam'a basın.

Size xp dosyalarının yerini soracak.D diskinde oluşturduğunuz xp klasörünü gösterin. Devam'a basın.

Gelen sayfada birşey yapmadan Devam'a basın.

Gelen sayfada "sürücüler" ve "açılabilir iso" seçeneklerini işaretleyin.

Gelen sayfada ekle'ye basın, tek sürücü'ye basın, d diskindeki sata driver klasörünü bulun ve "iaahci" isimli dosyayı seçip aç'a basın.

Açılan pencerede en üsteki iki dosya hariç diğer hepsini CTRL tuşu ile seçip devam'a basın.

Değişiklikler uygulansın mı diye sorduğunda evet deyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Bittiğinde devam'a basın.
     İlk taktığınız xp cd'sini çıkarın ve boş cd'yi takın.
     Gelen pencerede Mod bölümünde "doğrudan yazdır" ı seçin, cd için bir isim yazın, yazma hızını düşürün ve yazdır deyin.

Devam ve bitir'e basın. Sata destekli windows xp cdniz hazır.

Kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Windows xp kurulum ekranında kuruluma başlarken size iki seçenek sunuyor.

1-Dosya sistemini olduğu gibi bırak.
    2-Ntfs olarak biçimlendir. Bunu seçip hızlı biçimlendir derseniz hatasız kuruluma devam edebilirsiniz.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

Az önce sata diski görmeyen bir makinada xp yi zor zahmet yükledim.bu konuyu bayağı geç gördüm.ama ilerde çok işime yarayacak.çok sağol paylaşımın için.

Gel bili bili gates
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    edit.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scorpus
    scorpus's avatar
    Erkek

emeğine sağlık güzel çalışma

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

sağol uğraşmışsın ama sp2li bi xp cdsi varsa bu sorun ortadan kalkıyor.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.notebook.gen.tr/notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html

amacın ne ? kaynak eklemeyi unutmuşum. ayrıca nerden aldıgımı belli etmek istemesem resimleri editlerdim. ve de ayrıca ilk cümlede arakladım diye yazmışım zaten. neyin peşinde oldugunu söle ona göre davranalım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:

eee?

müridler arasında sorun yaşayanlar var bildiğim kadarıyla. sürekli diğer sitelerden link vermek yerine içeriği araklamayı uygun gördüm :D

(...)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

f1kr3t bunu yazdı:

Kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Windows xp kurulum ekranında kuruluma başlarken size iki seçenek sunuyor.

2-Ntfs olarak biçimlendir. Bunu seçip hızlı biçimlendir derseniz hatasız kuruluma devam edebilirsiniz.

n litenin bide türkish linkini verseydin süpper olurdu babacan

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

narkozMRT bunu yazdı:

f1kr3t bunu yazdı:

n litenin bide türkish linkini verseydin süpper olurdu babacan

3. Nlite programı : Buradan.yada buradan indirebilirsiniz.

3. maddede geçiyor hocam :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

f1kr3t bunu yazdı:

kucucuk bunu yazdı:

hocam avatarın ne güzel :) şimdi gördüm konuyu bıraktım avatara gülüyorum

bütün avatarlara tek tek baktıktan sonra sectm :D

ya o diilde hatunda mutlu görünüyo ...

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
Toplam Hit: 2514 Toplam Mesaj: 14