folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Wireless Çanak Meselesi

Wireless Çanak Meselesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Merhaba arkadaşlar biz birşey düşündük ben şahsen mcdonalds ve burger kinge yakın oturduğum için wireless çanağı işine girip akşam 12de yer kapanır atıyorum sonra bizde 4096lık neti sömürürüz fakat bunu yapcaz sorunumuz ise ben notebook sahibiyim wireless çanağı alırsam USB den bağlama gibi söz konusu olurmu yani illa harici şeyemi takılıyo yoksa USB den giriş yaptırıp mesafeyi arttırabilirmiyiz ? cevabınızı bekliyorum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    djalper'e sor o biliyodu bunu diye hatırlıyorum

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    hocam bi arkadas atmıştı güzel bi video rapid e yukleyeyim sen de izle biraz sonra

yorum tartısmada olur imza da değil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

abi mcdeki wireless bağlantı ne kadar uzağa veri gönderiyo bunu biliyo musun :)

çanakla sadece kendi veri alma gücünü ve veri yollama gücünü artırırırsın :)

yani eğer karşıdaki modem 100 metreye yolluyosa onun mesafesini artıramazsın :)

buna dikkat etmelisiniz ;)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    guzel ve cok basit calışma zaten mantığı wireless yakalayıcıyı usb uzatıcı ile bilg. bağlıyor (laptop pc farketmez) sinyali güçlandiriyo tamam.. bekle yukleniyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    sitede biri vardı yaa beleşçiliğin böylesi diye konu açan o yapıyodu ama nası yapıyodu , ne şekilde yapıyodu , neden böyle bişey yapıyodu bilmiyorum :)

..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    hocam sinyali 100 mt. yolluyorda hemen kesiliyormu  pek anlamıyorum arastırıyorum ama sadece ii ce bilg. 802..11g yakalayamadığı için 100 mt demiyorlar mı? istesek yani cok guclu alıcımız olsa 1 km. den de yakalayamazmıyız? yoksa 100 mt sonra sinyaller aynen uydu verileri gibi kırınıma mı ugruyorlar?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

sabrınız için sagolun zaten bi murid yuklemişti ben de ondan oğrendim ihtiyacı olanı görelim... Buyrun;

http://rapidshare.com/files/105967178/guezel_wireless_gue_lendirici.rar.html

taze taze... 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

ativaran216 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam sinyali 100 mt. yolluyorda hemen kesiliyormu  pek anlamıyorum arastırıyorum ama sadece ii ce bilg. 802..11g yakalayamadığı için 100 mt demiyorlar mı? istesek yani cok guclu alıcımız olsa 1 km. den de yakalayamazmıyız? yoksa 100 mt sonra sinyaller aynen uydu verileri gibi kırınıma mı ugruyorlar?
    hocam o 100 metre olayı değişir yağmur yağarken bile mesafe düşer :)

arada duwar falan wardır yalıtım yüksektir 10 metreye bile göndermeyebilir :)

ama ünilerde mesela bu güç yüksektir neden dersen kampüsler büyük olduğu için her binaya veri yollamak istedikleri için alıcıları uzak mesafeye yolluyabiliyo :)

ama mcdeki için bu mesafe 100 dür :) size gelene kadar arada bina falan warsa bu mesafe yine düşer :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

alıcı güçlü olsa aşolmaz mı? yoksa belli mt. den sonra(tabi doga ya da bağlı olabilir belki) karakterini sbt tutuyor mu yoksa degiştiğinden bilg. bişi çakmıyo mu var mı yok mu die?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    ativaran216 bunu yazdı:

alıcı güçlü olsa aşolmaz mı? yoksa belli mt. den sonra(tabi doga ya da bağlı olabilir belki) karakterini sbt tutuyor mu yoksa degiştiğinden bilg. bişi çakmıyo mu var mı yok mu die?

abi sen alıcısın diyelim güçlüsün ama karşı taraf güçsüz onun gücünü artıramazsın donanımsal müdahale yapman lazım :)

adamın aygıtın gücü en fazla 100 metreyse uzağa gitmez :)

Toplam Hit: 3277 Toplam Mesaj: 15