Wireless Paylaşcaz Ama Nasıl Yapıcaz :)
-
Merhaba arkadaşlar biz yanyana 4 ev 4ümüz de kotalı internetin kotasının nasıl dolduğunu bilmeyen :)
faturaların 50 ytl üzeri gelmesinden şikayetçiyiz.
Ortamızdaki evin bi önerisi var
şimdi bizim netler sözleşmeli filan olmadığı için kapatılabiliyor ek ücret ödemeiyoruz
orta evinkni sınırsıza geçirip bi de kablosuz modem alıp ordan kullanıp parayı 4 e bölerek ödemeyi düşünüyoruz
Aradaki mesafe çok değil bi de ortaya koyduğumuz için sinyal iyi gelir diye düşünüyorum ama sadece düşünme anlamam bu işten.
bilgisayarlar masaüstü bu bilgisayarlara alacağımız zamazingo nedir iyisi kötüsü iyi çekenin markası fiyatı nedir pek bilemiyoruz
bi de modem nasıl bişey olmalı şöyle verişi kuvvetli bişey veya orta yollu bişey bizim işimizi görür mü
bi de duvarlar nasıl etkiler genellikle cam kenarında pcler
yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler -
ben 200 mt den alıyorum :) kaç kişi pağlarsan bağla modeme ipler çakışmadığı sürece sorun yok
-
Uzaklık fazla gelse bile access point die bişey var fiyatıda çok pahalı değil.Kablosuz modem alcağınıza 2 tane access point alın sağlama bağlarsınız.Bitanesini adsl olan eve koyarsınız.Diğerini 3. eve...
-
alper modem önerin var mı peki hani şu daha pahalıdır ama işi iyi görür şu tam fiyat performanas canaarıdır gibi :)
-
simsiyah bunu yazdı:
-----------------------------
alper modem önerin var mı peki hani şu daha pahalıdır ama işi iyi görür şu tam fiyat performanas canaarıdır gibi :)
-----------------------------abi links diye bir markadan çekiyorum gayet iyi airties de iyi diyo bilgisayarsılar kendi fikrimi sorarsan zyxel den başka modem tanımam büroda kullanıyoruz 5 yıldır 7/24 açık banamısın demedi daha
-
legendary usta şimdi hepimizde kablolu bildiğimiz ethernet modemler var, access pointi kullanmak için illa bi wireless lazım değil mi?
-
Hoca saglam bir modem sart
onerim:
Siemens 6520
USRobotic serisi cift antenliler
Linksys'nin N serisi
cekim mesafeleri cok iyi bu aletlerin.
-
3 aşamada anlatam :D
1- bırtane dandık bılgısayara ( ram ne kadar ıyı olursa okadar hızlı olur ) linux sıstem kurulur. :D
2-kadıkoyden wıreless taratma usb gırıslı mekanızmasından alınır ( ne mekanızması lan demeyın aklıma bu geldı )
3-2- ınternetten wıreless sıfre kırma bit'lere göre degısen exploıtler ındırılır :D ve şifreler kırılmaya baslar :D kaboluyu usb olarak alş ve elektrıkcıye goturup uzman brıne gotur kabloyu uzattır balkonuna fılan koy bak nasıl takır takır wırelesslar gelıyor :D
-
abi güvenmediğin adamla ortak kablosuza girme derim
o şifreyi verdigin adamın baskalarına şifreyi satmayacagını nerden biliosun?
sen aylık 10 liraya verirsin, adamda 10liraya baskalarına verir şifreyi
sen bilirsin yinede..
-
Linksys kullanabilirsin sonuçta cisco gibi routerda devrim yapmış bi firmanın ürettiği bir modem.Daireler arasında daha iyi verim alabilmek içinde access point kullanabilirsin.Yanlız unutmamak gerekir YASAL değildir sonuçlarına katlanırsınız. =)
-
Access Pointi pcye takmıcan zaten modeme takıcaksın o yüzden pcnin dandik olmasıyla alakası yok