Wma Ya Virus Girebilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

Ben mp3, wma,avi.... gibi dosyalara virus bulaşmaz diye düşünüyordum.. Bi cd yi taktim ve böyle bi mesaj geldi... nod32 alay falan mı ediyo yoksa hakketten wma ya virus mü girmiş (pek ihtimal vermiyom ama...)

img148/792/adszim1.jpg  

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    nod amcan bulduysa vardır bir bildiği

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

dosyayi birde

www.virustotal.com  dan tarattirabilirmisin

merak ettim bende     

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

her dosyanın onu kullanan programın bir acığından faydalanıp virüs bulaştırabilme ihtimali vardır,

Hatadan gördündüğüne göre bir downloader html js kodu var dosyanın içerisinde,

Wma direx executable bir dosya olmadığından ondan direk virüs bulaşma ihitmali yoktur fakat, onu kullanan programların buffer overflow gibi özel durumlarından yararlanılarak bilgisayar istenilen kod calıştırılabilir...

En basit örnek,winampun m3u dosyası şeklindeki listesinden zamanında onlarca bilgisayara trojan soktuk... M3u dosyasına yazılan özel bi kod sayesinde winamp bilgisayarın arka planında cat die dosya acabiliyordu ama sen fark etmiyordun :)

Wmanın bu acığını bilmiorum ama cok büyük ihtimal müziğin internet linkinin vs yazdığı bölümler var wmanın içerisinde, orada bi haltlar olması lazım...

Nod32yi disable edip, dosyayı kopyalayıp hiç üstüne tıklamadan winrarla sıkıştırıp upload eder misin?

Bi inceleyelim...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    tamam hocalar ben deniyip sonuçları yazarım...

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    wma/wmv DMR aracılığı ile lisans indirirken,Microsoftun SDK ları ile istediğin lisansı yüklüyormuş gibi gösterip exe yüklüyorsun.Örneğini linkte verdim dosya tahribat.com/a.exe yi çekmeye çalışacaktır.
    Senin Virüs programında bunun bi dalga olduğunu anlayıp ötecektir.Korkulacak bi şey yok.Windows Media ile açmayı denersen bi sayfaya yönlendirildiğini göreceksin.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

cd de değilmiş dosya.. hdd de imiş.. .. nod silmiş o virusu ama sanırm başka wmalara da  bulaşmış... birini bulup upload edeceğim

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Erkek
    http://rapidshare.com/files/96936866/tbtsiker.wmv.html
    Ertan rica etsem bunuda taratırmısın;
    dosya benim yapımım bi bok yoktur indirdiği exe de 0kb.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

linki silmişsin hoca..

ayrıca diğer dosyayı upload edemedim.Nod32 erişimi engelliyor.. .kapatmaya çalışıyrum görev yöneticisinden işlemlerden ama tekrar kendini yazdırıyor.. reset atıp güvenli kipte açacağım ama  bu bilgisayar internet kafenin ana bilgisayarı..

ayrıca dosya 472 kb, taglarına baktım da bişey yazmıyodu

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    ayrıca rapidden dosya indiriyom hoca.. başka yere upload et..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Erkek
    htt://kankanedir.com/tbtsiker.rar

Toplam Hit: 2951 Toplam Mesaj: 13