Wma Ya Virus Girebilir Mi?
-
-
nod amcan bulduysa vardır bir bildiği
-
-
her dosyanın onu kullanan programın bir acığından faydalanıp virüs bulaştırabilme ihtimali vardır,
Hatadan gördündüğüne göre bir downloader html js kodu var dosyanın içerisinde,
Wma direx executable bir dosya olmadığından ondan direk virüs bulaşma ihitmali yoktur fakat, onu kullanan programların buffer overflow gibi özel durumlarından yararlanılarak bilgisayar istenilen kod calıştırılabilir...
En basit örnek,winampun m3u dosyası şeklindeki listesinden zamanında onlarca bilgisayara trojan soktuk... M3u dosyasına yazılan özel bi kod sayesinde winamp bilgisayarın arka planında cat die dosya acabiliyordu ama sen fark etmiyordun :)
Wmanın bu acığını bilmiorum ama cok büyük ihtimal müziğin internet linkinin vs yazdığı bölümler var wmanın içerisinde, orada bi haltlar olması lazım...
Nod32yi disable edip, dosyayı kopyalayıp hiç üstüne tıklamadan winrarla sıkıştırıp upload eder misin?
Bi inceleyelim...
-
tamam hocalar ben deniyip sonuçları yazarım...
-
wma/wmv DMR aracılığı ile lisans indirirken,Microsoftun SDK ları ile istediğin lisansı yüklüyormuş gibi gösterip exe yüklüyorsun.Örneğini linkte verdim dosya tahribat.com/a.exe yi çekmeye çalışacaktır.
Senin Virüs programında bunun bi dalga olduğunu anlayıp ötecektir.Korkulacak bi şey yok.Windows Media ile açmayı denersen bi sayfaya yönlendirildiğini göreceksin. -
cd de değilmiş dosya.. hdd de imiş.. .. nod silmiş o virusu ama sanırm başka wmalara da bulaşmış... birini bulup upload edeceğim
-
http://rapidshare.com/files/96936866/tbtsiker.wmv.html
Ertan rica etsem bunuda taratırmısın;
dosya benim yapımım bi bok yoktur indirdiği exe de 0kb. -
linki silmişsin hoca..
ayrıca diğer dosyayı upload edemedim.Nod32 erişimi engelliyor.. .kapatmaya çalışıyrum görev yöneticisinden işlemlerden ama tekrar kendini yazdırıyor.. reset atıp güvenli kipte açacağım ama bu bilgisayar internet kafenin ana bilgisayarı..
ayrıca dosya 472 kb, taglarına baktım da bişey yazmıyodu
-
ayrıca rapidden dosya indiriyom hoca.. başka yere upload et..
-
htt://kankanedir.com/tbtsiker.rar