folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Wordpress Yazı Kısıtlama Sorunu



Wordpress Yazı Kısıtlama Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    Müridler şimdi infocesme.com diye bir sistemiz var bu sitede wp kurulu gecenlerde silverorchid tema indirdik kurduk düzenledik bir yerde takılı kaldık .Şimdi ana sayfada promlem yok ama atıyorum katogorilerden birini sectikğimizde o katogorideki bütün yazılıarı gösteriyor ama aslında yazının özetini göstermesi ve devamı.. diye bir yazı cıkıp insanlar tıklayınca yazının tamamı gelmesi lazım ama olmuyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum müridler çok acil bir konu.

     

    Örnek olarak site www.infocesme.com

    Sorun olarak : http://www.infocesme.com/cesme/cesme-rehber/ne-yenir-ne-icilir/

     

    Birde include dosyasının icicnde gazbo_loop.php diye bir dosya var orada şöyle bir kod geciyor ama bir türlü calıştıramadım.

    <div class="entry">

    <?php


    if ( $gazpo_settings['gazpo_read_more'] != ''){


    $readmore_text= $gazpo_settings['gazpo_read_more'];


    } else {


    $readmore_text= 'Read more &rarr;';


    }


    the_content($readmore_text);


    ?>


    </div> <!-- entry -->

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    Dostum temayı incelediğimde category.php dosyasının olmadığını gördüm. Hata burdan kaynaklanıyor. Öncelikle category.php dosyasını oluştur. Daha sonra içerisine şu kodları ekle (senin için düzenledim)

    <?php
    get_header(); 
    ?>
    	<div id="content">
    		<?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
                <div id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>>
                    <h2><a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2>
                    <div class="post-meta">
    					<span class="info">
    						<span class="date"><?php the_time('M. d') ?></span>
    						<span class="category"><?php the_category(', ' ); ?></span> 
    						<span class="comments"><?php comments_popup_link( __('no comments', 'silverorchid'), __( '1 comment', 'silverorchid'), __('% comments', 'silverorchid')); ?></span>	
    					</span>								
    				</div> <!-- /post-meta -->
    					<div class="entry">						
    						<?php the_excerpt(); //yazının özetini bu kod gösterir.?>
    					</div> <!-- entry -->  
    					<div class="post-tags">
    					 <?php the_tags(); ?> 
    				</div>        
                </div><!-- /post --> 
    			<?php endwhile; else: ?>
    			<p> BULUNAMADI</p>
    			Aranan yazı bulunamadı yada kayıtlı hiç yazı yok.
    			<?php endif; ?>
    			
    	</div><!-- /content -->
    	
    <?php get_sidebar(); ?>
    <?php get_footer(); ?>
    Böylece kategoriler özet şeklinde görünür. Eğer özet kısımda gösterilecek yazının karakter uzunluğunu sınırlamak istiyorsan function.php dosyasının içerisine aşağıdaki kodu ekle.
    add_filter('excerpt_length', 'ozet_uzunlugu',999); //özet kısmı 100 karakter yaptım
    function ozet_uzunlugu(){
    	return 100;//özet kısmı 100 karakter yaptım
    }
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    dostum "<br>Böylece kategoriler özet şeklinde görünür. Eğer özet kısımda gösterilecek yazının karakter uzunluğunu sınırlamak istiyorsan function.php dosyasının içerisine aşağıdaki kodu ekle. " yazısı kod içine karışmış. burayı çıkarırsın. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    shock56 bunu yazdı

    dostum "
    Böylece kategoriler özet şeklinde görünür. Eğer özet kısımda gösterilecek yazının karakter uzunluğunu sınırlamak istiyorsan function.php dosyasının içerisine aşağıdaki kodu ekle. " yazısı kod içine karışmış. burayı çıkarırsın. 

    Hocam eline saglık dediklerini yaptım ama durum daha garip bir hal aldı.

    Bunun gibi

    http://www.infocesme.com/cesme/cesmede-ne-yenilir-ne-icilir-cesme-mekanlar/

     

    Hocam birde temayı indirdigim sitede demosuna tıklıyorum hiç sorun gözükmüyor "Read more" yazıyor bende niye orjinal indirdigimde yazmıyor anlayamadım.Yardımlarını bekliyorum.

    Örnek demo

    http://demo.gazpo.com/category/mobile/?themedemo=silverOrchid

     

    buda indrdigim site ve demosu

    http://www.kairalihost.com/cms/wordpress/wordpress-themes/silver-orchid.html

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    Ben yanlış temayı indirmişim. Bu yüzden sayfada kaymalar olmuş.  Şu anda senin verdiğin linkteki temaya bakıyorum.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    shock56 bunu yazdı

    Ben yanlış temayı indirmişim. Bu yüzden sayfada kaymalar olmuş.  Şu anda senin verdiğin linkteki temaya bakıyorum.

    Hocam şimdi düzeldi orasını ben halletim.

    Ama şu [...] nın nereden geldigini anlamadım.Şimdi oraya ben devamı yazmam lazım .sonra linklerdircem de [...] nereden cekiliyor

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı
    shock56 bunu yazdı

    Ben yanlış temayı indirmişim. Bu yüzden sayfada kaymalar olmuş.  Şu anda senin verdiğin linkteki temaya bakıyorum.

    Hocam şimdi düzeldi orasını ben halletim.

    Ama şu [...] nın nereden geldigini anlamadım.Şimdi oraya ben devamı yazmam lazım .sonra linklerdircem de [...] nereden cekiliyor

     

    Yazının devamı olduğu için otomatik olarak [...] çıkıyor. Bunu değiştirmen için functions.php dosyası içerisine şu kodu ekle. 

    function yazininDevami($more) {
           global $post;
    	return ' <a href="'. get_permalink($post->ID) . '"> Devamı İçin Tıklayınız--></a>';
    }
    add_filter('excerpt_more', 'yazininDevami');
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek
    shock56 bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı
    shock56 bunu yazdı

    Ben yanlış temayı indirmişim. Bu yüzden sayfada kaymalar olmuş.  Şu anda senin verdiğin linkteki temaya bakıyorum.

    Hocam şimdi düzeldi orasını ben halletim.

    Ama şu [...] nın nereden geldigini anlamadım.Şimdi oraya ben devamı yazmam lazım .sonra linklerdircem de [...] nereden cekiliyor

     

    Yazının devamı olduğu için otomatik olarak [...] çıkıyor. Bunu değiştirmen için functions.php dosyası içerisine şu kodu ekle. 

    function yazininDevami($more) {
           global $post;
    	return '  Devamı İçin Tıklayınız-->';
    }
    add_filter('excerpt_more', 'yazininDevami');

    Hocam şu an senin için nasıl dua ettiğimi bilemezsin allah razı olsun.

    Çok Teşekkür ediyorum.

     

    Bu çok önemli degil ama buda olursa süper olur.Şimdi bazı sayfalarda gazete taramaları var (resim) bunları kücük bir şekilde gösterme yapılabilir mi acaba 

    Örnek sayfa:http://www.infocesme.com/cesme/cesme-den-basina-yansiyanlar/

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı
    shock56 bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı
    shock56 bunu yazdı

    Ben yanlış temayı indirmişim. Bu yüzden sayfada kaymalar olmuş.  Şu anda senin verdiğin linkteki temaya bakıyorum.

    Hocam şimdi düzeldi orasını ben halletim.

    Ama şu [...] nın nereden geldigini anlamadım.Şimdi oraya ben devamı yazmam lazım .sonra linklerdircem de [...] nereden cekiliyor

     

    Yazının devamı olduğu için otomatik olarak [...] çıkıyor. Bunu değiştirmen için functions.php dosyası içerisine şu kodu ekle. 

    function yazininDevami($more) {
           global $post;
    	return '  Devamı İçin Tıklayınız-->';
    }
    add_filter('excerpt_more', 'yazininDevami');

    Hocam şu an senin için nasıl dua ettiğimi bilemezsin allah razı olsun.

    Çok Teşekkür ediyorum.

     

    Bu çok önemli degil ama buda olursa süper olur.Şimdi bazı sayfalarda gazete taramaları var (resim) bunları kücük bir şekilde gösterme yapılabilir mi acaba 

    Örnek sayfa:http://www.infocesme.com/cesme/cesme-den-basina-yansiyanlar/

    Bu fotoğrafları öne çıkarılmış görsel olarak ekle. Daha sonra category.php dosyasının içinde şu değişikliği yap

    <div class="entry">
    					<?php the_post_thumbnail('medium'); //bu satır öne çıkarılmış görsel ekler?>						
    						<?php the_excerpt(); ?>
    					</div> <!-- entry -->  
     
    shock56 tarafından 29/Eyl/12 23:55 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2011
    Erkek

    Tekrar çok teşekkür ediyorum.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı

    Tekrar çok teşekkür ediyorum.

    Önemli değil dostum. Allah senden de razı olsun. Son olarak şunu da eklersen devamı yazısı bir aşağı satıra iner.

    function.php dosyasını şunu eklemiştik.

    function yazininDevami($more) {
    global $post;
    return ' <a href="'. get_permalink($post->ID) . '"> Devamı İçin Tıklayınız--></a>';
    }
    add_filter('excerpt_more', 'yazininDevami');

    bu kodları şu şekilde değiştir <a tagından sonra class="more-link" ekle.

    function yazininDevami($more) {
    global $post;
    return ' <a class="more-link" href="'. get_permalink($post->ID) . '"> Devamı --></a>';
    }
    add_filter('excerpt_more', 'yazininDevami');

     

Toplam Hit: 1320 Toplam Mesaj: 12