Wordpress Yazı Sınırı
-
Merhaba arkadaşlar.
wordpress üzerinde acaba herhangi bir yaz sınırı varmıdır ?
atıyorum 10kategori var ve içlerinde 100er adet yazı. bu mümkün müdür ?
toplamda 1000yazı eder. wordpress buna izin verir mi? herhangi bir sınırı vs. varmıdır. belli bi sayıdan sonra yanıt vermemeye ne bilyiim hatalara sorunlara yol açar mı ?
cevaplar benim için çok önemlidir. ona göre seçim yapıcağım :)
daha önce böyle birşey yaşamış karşılaşmış veya bilgisi olan biri varsa lütfen yardımcı olsun.
teşekkürler.
-
evet yada hayır diyemeyecem ama daha önce hiç böyle bi sorun duymadım görmedim diyebilirim.
microsoft bile bloğunun temelinde wp kullanıyo ona göre hesapla
-
bir kapasite var galiba,en son bir kaç gün önce yazılarım ana sayfada gözükmüyordu, hata kodunu arattırdım diyorlarki wordpresi 64mb yap falan dediler, kodlarda
yaptım olmadı sonra hostcuyu aradım php.ini den 96 mb yaptı şimdi süper oldu sıkıntı yok.... böyle bir sınır olabilir ama çözümü var yani
-
mysql gibi bir veritabanına yazı ekleme açısından bir sınırı yoktur. öyle bi makale görmedim hiç. fakat fantazi boyutunda düşünürsek disk alanları ve performans açısından illa ki bi yerde tıkanır. ek sunuculara ihtiyaç duyulur. o da böyle bi durumda değerlendirilir.
Tabi birde şöyle bir olay var. 100 kategoride 1000 er yazı var ve bunların hepsinin indexde gösterilmesi gibi bişeyi düşünürsek. Buna sıcak bakacak bi dc var mıdır orasını allah bilir :) o kadar sorguya kimse dayanmaz sanırım. wordpress basit manada bir blog için iyi ama bu tarz büyük projeler için bence uygun değil. uygun olan ne dersen drupal önerebilirim. fakat oda ilmini bilene iş yaptırırsan. Hem kaynak kullanımı hem cache yapısı ile wordpressi soldan şarampole yuvarlar.
Ama düz mantık olarak bakarsak "yazı ekleme = sql e veri ekleme" nin bir limitinin olacağını sanmam.
edit: 10 kategori 100er yazı demişsin o az yav bişey olmaz. amk güvenlik, hız, performans ayarlarıyla uğraşıyorum ne zamandır kafa oraya gitmiş. herbirine sıfır ekli okumuşm :D
@syklops
Senin ki yazı boyutu ile alakalı yani o an gönderdiğin veri ile alakalı php.ini ayarlarından max_upload_size ve php memory limit düzenlemesine ihtiyaç duymuşsun. arkadaşın dediği olay ard arda eklenebilecek yazı limiti var mıdır manasında soruyor.
-
sorun olmaz
-
wp'de bi sinir yok.
tek sinir sql'in dosya boyutu siniri olabilir.
(bazi hostlarda sql icin dosya boyutu siniri koyuyorlar.)
-
çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için..
sanırıım WP fazlasıyla işimi görücek..
tekrar teşekkürler.
iyi akşamlar.
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------wp'de bi sinir yok.
-----------------------------
bigdump ile o sınırı aşmak zor değil,
@BarisYigit wordpress ile alakalı bir durum olmadığı için herhangi bi sınır olacağını sanmam . -
eXceptioN bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
wp'de bi sinir yok.
@BarisYigit wordpress ile alakalı bir durum olmadığı için herhangi bi sınır olacağını sanmam .
-----------------------------alakasi yok :)
sen, sana toplam 10 mblik sql dosya boyutu vermis hosta 15 mblik sql yedegini bigdump ile yukleyebilecegini mi saniyorsun :)
-
hayır sınır yok
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
eXceptioN bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
wp'de bi sinir yok.
@BarisYigit wordpress ile alakalı bir durum olmadığı için herhangi bi sınır olacağını sanmam .
-----------------------------alakasi yok :)
sen, sana toplam 10 mblik sql dosya boyutu vermis hosta 15 mblik sql yedegini bigdump ile yukleyebilecegini mi saniyorsun :)
-----------------------------aynen bigdump ile ne alakası var?
sen 10mb lık harddiske 15 mb nasıl yüklersin? elle soksan verileri gene olmaz :P