Work And Travel Hakkında ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Arkadaşlar doğu akdeniz üniversitesi hazırlıktayım.İntermediate bitecek yazın.Work and travel a katılsam mı diye düşünüyorum..İŞler ne var bilmiyorum ama can kurtaranlık olduğunu biliyorum.3 sene yüzdüm.Gerçi benim istediğim new york fakat istediğin yere gitmiyorsun galba..Ne yapsam diye düşünüyorum gitsem mi.

Ucuz şeyler varmış converse 10 dolar gibi komik bi rakamla satılıyor dedi work and travel yetkilisi.Giden varmı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

alaskaya git birazda balık dili öğren:) 

hocam gideceğin yeri kendinde belirliyebilirsin bu tür watlar var.tavsiyem Türk'lerin az olduğu kalabalık vede tatil bölgelerini seçmendir.evet 6 dolara dexter navigator almş arkadaş:D 

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek
    para biriktirmek istiyosan alaskaya gidebilirsin ama sanmıyorum öyle bi niyetinin olduğunu hiç bişey anlamadan dönersin alaskadan :)

Abra Kadabra
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    yok amacım para değil ingilizce öğrenmek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

hocam ben kampüs temsilciliği yapıyorum geçen aylarda uzun süre sohbet etmiştim şirketlerden biriyle. vasıf gerektirmeyen orta derece insanların yapabileceği işler yaptırıyorlar. benim en çok dikkatimi çeken ve istediğim las vegasta kumarhanede çalışmaktı seneye düşünüyorum bunuda. bisiklet taksi gibi bir olay var onun sürücülüğünü yapabiliyorsun ama arkaya 100 kg bir adam oturdumu birde mesafede uzunsa sıçtın demektir =) sonra işte burger king gibi yada öyle cafeler gibi yerlerde garsonluk falan yapabilirsin. otellerde bavul taşımakta yüksek bahşiş varmış ağır bir işte değil o yüzden oda gayet hoş duruyo. alaska işine gelince o biraz sakat hocam çünkü balık temizlerken orayı burayı kesmekte var hem garanti olmuyormuş alaskada balık işi yani balık çıkmadığıda oluyormuş pek o zaman para kazanmadan dönenlerde olmuş yani. aynı ülke insanlarını  pek bir araya vermiyorlar bildiğim kadarıyla toplanıp kaytarmasınlar diye. cankurtaranlık vardı dediğin gibi öle filmlerdeki gibi aletin tepesinde milleti gözetleyeceksin ama orada testlerden falan geçiriyorlarmış sanırım yok dipten yüz yok şu kadar dakikada şunu yap falan gibi.. hocam sezonunda seçtiğin zaman istediğin yere gidebiliyorsun ama şu anda sezon ya geçti yada sonlarındayız eğer istediğin eyalet seçilmediyse oradaki işler tamamen dolmadıysa gidebilirsin.çok büyük bir parada harcamıyorsun bence ingilizce geliştirmek için çok mantıklı bir iş gidebilirsin hocam.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek
    vala bilader abim geçen yaz dilini ingilizcesini geliştirmek için gitti abd california ya kampa okulu akdeniz unversitesi gonderdi  + orda okuluyla ilgili olsun kendi istediiyle olsun çalışma imkanı verdiler oğrenci olarka parasıda iyi gelirken eli boşda gelmedi o zaman lar turkıye de satışa sunulmayan hp nin bi model pc sini orada 550 $ a aldı gayet ucuz yane :D yabancı dildie gelişti adamın :S + oraya gitme uçak biletleri felan herşey 1 milyarı geçti masraf :D

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Eğer lifeguard olmak istiyorsan şartlarıda iyice araştırman gerek. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyım.

Seni bir hafta ya da 10 günlük bir eğitime tabii tutuyorlar, yanlış hatırlamıyorsam 350$ ya da 375$ eğitim masrafını maaşından kesiyorlar. Bu eğitim sonunda sertifika alıyorsun. ( Yan not : Aldığın sertifika Türkiye'de bir boka yaramıyor =) ) Eğitim sonrası havuzun dibinden kum dolu çuvalı su yüzeyine çıkartman isteniyor. Bunun dışında hızını felan değerlendiriyorlar.

Bazı iş veren yerlerde bu miktar ya da durumlar değişebilir. Verecekleri iş elbisesi içinde  50$, 75$ gibi bir tutarı yine maaşından kesiyorlar. Anlayacağın ilk 1 ay bedeva çalışıyorsun, alacağın 3-5 kuruşuda burnundan getiriyorlar. Kalman için ayarladıkları dairelerin kiraları yüksek, daha sonra kendin  ucuz bir daireye taşınabiliyorsun.

Bahsettikleri can kurtaranlıkla Türkiye'deki can kurtaranlığı karışırma, hotel vb. yerlerde lifeguard bulundurmak zorunlu olduğu için formaliteden duruyorsun. Her havuzda profesyonel can kurtaranlar bulunduruluyor zaten. 

Yer olarak New York'u seçmeni tavsiye etmem, daha sakin yerleri tercih etmen ''Travel'' anlayışınıda kazandırır. =)  Yer seçerken iklim özelliklerini de göz önünde bulundur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    hmm düşündümde baba şimdi cankurtaran olursan insanlar boğulursa falan .. ağır sorumluluk.Benim istediğim biraz sosyal bir iş.Garsonluk tarzı olabilir.İnsanlarla konuşabileceğim, tanışabileceğim bir iş.Türklerin az olduğu yerler nereleri onu biliyor musunuz?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar doğu akdeniz üniversitesi hazırlıktayım.İntermediate bitecek yazın.Work and travel a katılsam mı diye düşünüyorum..İŞler ne var bilmiyorum ama can kurtaranlık olduğunu biliyorum.3 sene yüzdüm.Gerçi benim istediğim new york fakat istediğin yere gitmiyorsun galba..Ne yapsam diye düşünüyorum gitsem mi.

Ucuz şeyler varmış converse 10 dolar gibi komik bi rakamla satılıyor dedi work and travel yetkilisi.Giden varmı?

yetkiliyi boşver bi kaç yıl gidip gelenlerle konuş 

mesela  geçen yıl arkadaşlar alaskaya gittiler..  sezon çok kötüydü falan dediler..

matematik24.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

hergun 2 3 tane work and travel spike için stand acıyolar clde onlara katılırsan  istedigin her bilgiye ulasabilirsin. hazırlıktada da seminerini yapmadılar mı

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    hmm düşündümde baba şimdi cankurtaran olursan insanlar boğulursa falan .. ağır sorumluluk.Benim istediğim biraz sosyal bir iş.Garsonluk tarzı olabilir.İnsanlarla konuşabileceğim, tanışabileceğim bir iş.Türklerin az olduğu yerler nereleri onu biliyor musunuz?

Garsonluk için intermediate yeterli bir seviye değil, birçok firma ileri düzey bir ingilizce istiyor. Bu gruba kasiyerlikte dahil.

Lifeguardın ağır bir sorumluluğu yok, en az tecrübe gerektiren meslek aslında.  Meslek seçimi konusunda Türk öğrenciler şansız, birçok iş veren firma mayısın başında çağırıyor.

Toplam Hit: 1971 Toplam Mesaj: 12