folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "Work And Travel" Programına Katılan Oldu Mu? Ya Da Ne Biliyorsunuz?

"Work And Travel" Programına Katılan Oldu Mu? Ya Da Ne Biliyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar.

Work and travel programı ile seneye yaz aylarında Amerika'ya gitmek istiyorum.

Ancak çok para kazanıp, memnun şekilde dönenler olduğu kadar; gittiğine ana avrat sövenler de var.

Work and travel ile Amerika'da çalışan oldu mu? Ya da ne biliyorsunuz ne duydunuz?

Mesela hangi işlerde çalıştırılıyoruz? Koşulları neler? Nasıl gidiyoruz? Nereye başvuruyoruz? Yuvarlama toplamda kaç maliyetimiz oluyor? En çok çekilen sıkıntı nedir? vs vs.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

Tr de çalışmayacağın işlerde 3 ay çalışıp sonra sıfıra sıfır dönmek geliyor benim aklıma wat deyince. Tabi eğlenceli de oluyordur orasını bilmiyorum

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:
    -----------------------------

Tr de çalışmayacağın işlerde 3 ay çalışıp sonra sıfıra sıfır dönmek geliyor benim aklıma wat deyince. Tabi eğlenceli de oluyordur orasını bilmiyorum

WAT deyince benim de aklıma bu geliyor ilk. Ama mesela baba parasıyla gidip sonra döndüğünde babasına parayı iade eden ve üstüne iki katı kar yapanlar da duyuyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

Seneye ben de düşünüyorum. İyiliği kötülüğü yapacağın işe ve gideceğin yere göre değişiyor illa ki. Alaskaya gidenler çok para kazanıp fazla dil öğrenemeden geliyorlar diğer yerlere gidenler de dillerini geliştirip masraflarını karşılayıp ceplerinde fazladan parayla dönüyorlar benim bildiğim.

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

ozAnkaraguclu bunu yazdı:

Seneye ben de düşünüyorum. İyiliği kötülüğü yapacağın işe ve gideceğin yere göre değişiyor illa ki. Alaskaya gidenler çok para kazanıp fazla dil öğrenemeden geliyorlar diğer yerlere gidenler de dillerini geliştirip masraflarını karşılayıp ceplerinde fazladan parayla dönüyorlar benim bildiğim.

Umarım herkes tecrübelerini ya da bildiklerini paylaşır senin gibi hocam :) Sağ ol

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

arkadaş alaskaya gitti. günde ortalama 8-10 saat balık temizledi. tek kazancı laptop almış olmasıydı.

der die das
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Erkek

Firmayı çok çok iyi araştır, herşey o olacak çünkü. Tek bir şüphen varsa bile güvenme, şansa bırakma.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

Bilmiyorum balıkçılıkta iyi para var diye duymuştum :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

hangi şirketle gideceğin çok önemli benim arkadaş 27 haziranda gitti ve orası senin burası benim dolaşıyorum diyor. iş konusunda ise henüz bulamadık arayış içerisindeyim dedi ve iş bulmak çok zor dedi, hep cepten gidiyor ve benimle gelen bir kaç kişi daha var göt gibi kaldık ortada diyordu 2 gün önce.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

işin zor tanıdık yoksa derim ben

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

giden çok fazla arkadaş var benim de bilgim var.

şunu söyleyebilirim eğer bi otelde çalışmayacaksan, güzel bi yer ayarlamadıysan ya eziyet çekmeyi göze al ya verdiğin 5bn lirayı amerika görme vergisi olarak düşün.

bir tek otelde çalışan bi arkadaşım verdiği parayı çıkarttı. onla da bilgisayar telefon falan alıp geldi.

yani para amaçlı sakın gitme, aklından bile geçirme.

ama geleceğin için kesinlikle git.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 1833 Toplam Mesaj: 15