Work And Travelciler?
-
azizsenel55 bunu yazdı
mc donalds saati 8 dolardır max eyalete göre 7.25 e de düşer...
sana tavsiyem amerikaya gidince türk olduğunu söyleme :) ayrıca türklerden para falanda kazanamazsın borçlu çıkarsın uzak dur amerikada türklerden :)
times meydanında tüm faytoncular sivaslıdır buda dipnot olsun :)
günde 6 saat calıssam 48 dolar eder günde.Haftada 2 gün çalışmasam ayda ortalama bin dolar para ediyor (eğer sadece çalıştığın gün için para alıyorsan)
Ama aylık bin dolar 3 ayda 10 bin dolar biriktirmek için tabi ki yetmiyor.Bide günlük 6 saat limiti bitirince yasal olmayarak 3-4 saat pompacılık yapmak varmış.O da olabilir.Yani gündüz garson akşam benzincide çalışmak gibi.
u235 tarafından 20/Tem/13 21:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Pedicab yapmayi hic dusundun mu yada yap diyen oldu mu? Ben 2009 da gittim ve yirtik biri de degilim ama ben bile o kadar calismayal harcadigimi katlayarak kazandiysam sen bu ozelliklerle hayli hayli yaparsin.
Ama soyle yeni seyleri olusmus artik, surucu lisansi alman gerekiyo oraya gittiginde ve cikis sureci hakkinda cok soylenti var. Guncel bilgi almak lazim ehlinden. Ben kaldigim ev pahaliydi ama 3-4 arkadas queens te 600$a kalanlari biliyorum.
Ny soylenildigi gibi pahalidir, ama pedicabten fazlasini cikarirsin isinin patronusun cunku, tur parasi diye bisey yok adamina gore ne gecirirsen tarifesi vardir:) 30 a hintli de gezdirdim 100-120 dolaylarina ny yerlisini de. Bide mutlaka en az 2-3$ bahsisin olur bahsis rekorum 30 $ di o zaman:) 3 ayda 14.000$ yapan arkadasim vardi orda ama o onun 2 yada 3. Gelisiydi tam hatirlamiyorum:)
evde degilim bu arada telefonda bu kadar aklima geleni yazabildim. Yardimim olursa bildiklerimi aktaririm mutlaka
-
erick bunu yazdı
Pedicab yapmayi hic dusundun mu yada yap diyen oldu mu? Ben 2009 da gittim ve yirtik biri de degilim ama ben bile o kadar calismayal harcadigimi katlayarak kazandiysam sen bu ozelliklerle hayli hayli yaparsin.
Ama soyle yeni seyleri olusmus artik, surucu lisansi alman gerekiyo oraya gittiginde ve cikis sureci hakkinda cok soylenti var. Guncel bilgi almak lazim ehlinden. Ben kaldigim ev pahaliydi ama 3-4 arkadas queens te 600$a kalanlari biliyorum.
Ny soylenildigi gibi pahalidir, ama pedicabten fazlasini cikarirsin isinin patronusun cunku, tur parasi diye bisey yok adamina gore ne gecirirsen tarifesi vardir:) 30 a hintli de gezdirdim 100-120 dolaylarina ny yerlisini de. Bide mutlaka en az 2-3$ bahsisin olur bahsis rekorum 30 $ di o zaman:) 3 ayda 14.000$ yapan arkadasim vardi orda ama o onun 2 yada 3. Gelisiydi tam hatirlamiyorum:)
evde degilim bu arada telefonda bu kadar aklima geleni yazabildim. Yardimim olursa bildiklerimi aktaririm mutlaka
Hocam ekşi sözlükden bir elemanın pedicab anılarını paylaştı bir blogu var gayet açıklayıcı olmuş bence
http://www.bertug.com/2012/06/san-diegonun-hastasiyim-pedicabin.html
-
kartalenes bunu yazdıerick bunu yazdı
Hocam ekşi sözlükden bir elemanın pedicab anılarını paylaştı bir blogu var gayet açıklayıcı olmuş bence
http://www.bertug.com/2012/06/san-diegonun-hastasiyim-pedicabin.html
san diego farklı hocam ben bilmem oranın şartlarını zaten:) ufak bi gözattım da illa ki işe yarar şeyler bulacaktır. Yazılmış yazı farklı direkt gidenin söyleyecekleri farklı olabilir. İşte nacizane tecrübe paylaşımları olabilir benimkisi de arkadaşın işine yararsa.
-
erick bunu yazdı
Valla azizsenel55 ve diğer müridinde söylediği gibi turizm olan yerlede iş bakmaya karar verdim.Çünkü dil bilmeyen adamda garsonluk yapabiliyor zaten en azından ben dil avantajımı kullanarak başka bir meslekde daha iyi kazanmaya çalışabilirim.Şuan kafamda tam olarak şu meslek olmalı diyemiyorum ama işte firmanın verdiği seçenekler arasından seçerim.
Ama aklıma eğer bizim burda Antalyadaki gibi turistler geliyorsa otellerde ve beachlarda organizatörlük,resepsiyon falan yapabilirim.
-
bu arada pedicab nedir bilmiyrum bakayım netde
-
@u235 kardeşim yer seçimi çok önemli gidipte yalan olan çok var ona göre
-
u235 bunu yazdı
Faytonun hafif versiyonu atın yerini sen alyosun:D
Bisikleti kiraladınmı ondan sonra istediğin zaman işe git gel karışan yok eden yok sadece polis ve ranger vardı o zaman central parkta derdi bunlardan boş ceza yememekti. Şuan sürücü lisasnsı çıkarmadan vermiyolarmış bisikleti o yüzden yazılan ceza oranı azalmış ama yedin mi de mahkemeye gitmen gerek. Ben 6 ticket yedim ama hiçbiri doğru değil ya adım yanlış ya soyadım :D
Bacak kası yapıyosun zor ama kazançlıydı.
-
erick bunu yazdıu235 bunu yazdı
Bisikleti kiraladınmı ondan sonra istediğin zaman işe git gel karışan yok eden yok sadece polis ve ranger vardı o zaman central parkta derdi bunlardan boş ceza yememekti. Şuan sürücü lisasnsı çıkarmadan vermiyolarmış bisikleti o yüzden yazılan ceza oranı azalmış ama yedin mi de mahkemeye gitmen gerek. Ben 6 ticket yedim ama hiçbiri doğru değil ya adım yanlış ya soyadım :D
eğer pedicap yapcaksan ki becerebilirsen iyi para kazanırsın osmanlı folklorik tarzda giyin sıcaka göre ayarla bişeyler bi sürü turist çekersin onlara burdanda 1 liralık 500 tane kartpostal götür yanında 10 ar dolardan çakarsın :D
-
azizsenel55 bunu yazdıerick bunu yazdıu235 bunu yazdı
eğer pedicap yapcaksan ki becerebilirsen iyi para kazanırsın osmanlı folklorik tarzda giyin sıcaka göre ayarla bişeyler bi sürü turist çekersin onlara burdanda 1 liralık 500 tane kartpostal götür yanında 10 ar dolardan çakarsın :D
Hocalar valla o işide yapabilirim ama ehliyetim yok + daha gitmeden gözümün önüne şöyle bir getirince 195713 tane hintli orda bu işi yapıyordur :)