XML De Tekrarlanan Blokları Otomatik Silmek İstiyorum.
-
Elimdeki XML dosyasında sayısız tekrarlanan bloklar/elemalar var. Bunları otomatik bulup silen bir program varmı?
-
sql i mysql e import et, sonra "select distinct" ile unique satırları seç tekrar xml e export et
-
xpath ile yapabilirsin.
-
xpath da nasıl yapılıyor anlatırmısın.
-
-
bitane xslt hazırlayacaksın onun içinde xpath query ni yazıcaksın xml ini de ona vericeksin.
eline tertemiz xml datası gelecek.
-
freudSusHaksizsin bunu yazdı
sql i mysql e import et, sonra "select distinct" ile unique satırları seç tekrar xml e export et
Yazdıklarınızla arapca arasındaki fark burada harfleri anlamam. xml konusunda çok cahilim çoook.
-
tagext bunu yazdı
bitane xslt hazırlayacaksın onun içinde xpath query ni yazıcaksın xml ini de ona vericeksin.
eline tertemiz xml datası gelecek.
Anlamadım daha doğrusu anlayamadım. Konunun cahiliyim.
-
xml ini koy buraya. ne lazım sana onu da göster. yardım edelim. soru soramıyorsun ki cevabını alabilesin.
-
Hocam adam xpath'in ne olduğunu bilmiyor ki siz adama xslt yap falan diyorsunuz :) üstüne gitmeyin ben de bilmiyorum örnek verin de öğrenelim.
-
tagext bunu yazdı
xml ini koy buraya. ne lazım sana onu da göster. yardım edelim. soru soramıyorsun ki cevabını alabilesin.
Teşekkür ederim. Bu tür dosyayı istemesemde neredeyse hergün oluşturuyorum. Autocad daki çizimleri openoffice ye aktardığımda oluşan dosya xml tabanlı.
Sürekli yormayayım sizi. Yapmayı öğrenmem lazım. Excel e aktarmak mümkünmü mesela? Excel e aktarırsam orada tekrarlanan kısımları silebilir, sonrada tekrar xml kaydedebilsem ne iyi olur.