XP Üzerine Kurulabilecek İyi Bir Sanal PC (İstek)
-
ne wmwaresi ulen 500mb indirilir mi.
mojopac kur her işini görür maksat program kirliliğinden pcyi follofoş etmemekse. 30 40 mb bişe kullanımı kurulumuda kolay.
-
tecrubelerimi paylasayim. butun bunlar xp pro. host uzerinde gerceklesti bu arada..
virtual pc de linux kurmaya calistim kurdum nitekimde, ancak cok gecikmeli calisyordu, buna mukabil windows xp kurdum yine virtual pc de ne bir takilma vardi nede gecikme
virtual box kurdum ve bunun uzerinde xp calistirmya calistim. calisti ancak takiliyordu, yine virtual pc uzerinde ubuntu kurdum. ubuntuda takilma olmadi.
wmware kurdum. ama hangi surumu hatirlamiyorum sanirim martech in verdigi bbir versiyondu, bunda sadece indirdigim tiger mac "image'si" vardi onu calistirdim. o daha beter calisti. benim sistemimden kat be kat daha iyi bir sistemde daha calistirdim. tiger mac yine bendeki gibi calisti hadi diyelim biraz daha iyiydi ama disaridan birisi baksaydi bu farki pek anlamazdi..
bu arada denedigim sistem 1.4 ghz 1 gb ram intel gm965 e.
bana kalirsa: linux deneyeceksen virtual box
windwos surumleri deneyeceksen virtual pc
-
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Kardeşim vmware (6.25 ) kurdum. win98 se ile pek başarılı olmadı doğrusu.. Muhtemelen bir şeyleri atladım her halde ...
Karşılaştığım sorunlar
1- Ekran çok kötü çalışıyordu
2. Hosttaki ortak klasörleri bir türlü göremedi ( bazı toollardan stiyordu.. bir türlü kuramadı )
3- Usbleri göremedi...
Şimdi, merak ettiğm konu şu ki
SAnal makineyi kurarken aygıt sürücüleri ( ses, ekran lan çipset )de kurmak gerkiyor mu?
Epox af550g pro / 2048 ram / Radeon x1650 / xpsp3 piratededişın
-
Dostum ben bu wmware'i sadece wmwarede cikarilmis "Tiger mac imajini" kullanmak icin kurup kaldirdim, senin bahsettgin gibi driver kurmadım. tiger mac imaji calisirken bendede gecikmeli geliyordu- ekran icin bu dedigim. Ortak klasor ve usb ile isim olmadigi icin onlarida denemedim.
hedefim mac imajini caliştirmak, sistem dosyalarının yerine ve yonetim şekline bir bakmak için kurmuştum.
Wmware konusunda Martech'e danış.
-
simdi vmware tas atmakla olmaz bu is .. sayicam vmware nin yaptiklarini bana onun yaptiklarini yapabilen program cikarabilecek varmi? ondan sonra 500 mb program kullanilirmi diye konusun .. bilmiyorsan git arastir
-
vmware yi tek geçerim... xp kuracaksan, içine vmware araçları da kuruosun
dosyaları sürükle bırakla bile atabiliosun. ben başka bi sanal pc programında görmedim bu özelliği...
bu arada mojopa da ilginç bişeye benziyor flash diskten xp?...
ben usb hdd'ye kurcam bakalım nası olcak :)
-
VmWare ile microsoftun virtual pcsi karşılaştırılamaz bile...
virtual pc dünkü boktur, Vmware alemin kralıdır...
-
renegadealien bunu yazdı:
VmWare ile microsoftun virtual pcsi karşılaştırılamaz bile...
virtual pc dünkü boktur, Vmware alemin kralıdır...
katılıyorum üstad, ayrıca vmware illa 500 mb deil...
indirmek isteyene vmware lite sürümde var full kurulan...
azıcık google :D
-
Altı üstü bir soru sorduk, sorunumuzu dile getirdik... Ortalık kan gölüne dönmüş...
-
Virtual Box Tek Geçerim...