Ya Bu Soru İçin Bi Algoritması Olan Var Mı ???
-
ya mıllet bu soru ıcın nası bır mantık kurabılırım ??? kodları ıstemıorum. kendım yazcam :) ama mantıgını kuramadım. nası bır algorıtma ıle gırısıcem kı bu ıse??? bı fıkrı olan ??? ayrıca c ile yazıcam...
Supzek ile Gerzek babalarindan kalan mirasi paylasmak istiyorlar. Toplam N adet esya vardir ve her birisinin degerleri vardir. Adil bir paylasim olabilmesi icin onlara yardimci olmaniz gerekmektedir. Aldiklari miktar S ve G seklinde ifade edilirse amaciniz |S-G| degerini minimum yapmaktir. Ayrica S<=G seklinde olmalidir.
Girdi Bicimi
Ilk satirda N sayisi verilecektir. Ardindan N pozitif sayi verilecektir. Her esyanin degeri 1 ile 200 arasindadir.
Cikti
S ve G sayilarini yazdirmalisiniz.
Ornek Girdi
7
28 7 11 8 9 7 27
Ornek Cikti
48 49
-
yok mu bişi solıcek olan. beynım sulandı dusunmekten yaa
-
soru tam anlayamadım anlayabildiğim kadarı ile
her eşyanın değeri 1 - 200 arasında ise
S 199 | G 200
S 197 | G 198
S 195 | G 196
...
eşyalarını alır gibi mi?
-
yok hocam ole degıl
ornekte mesala 7 esya war demıs. daha sonra her esyanın degerını gırmıs
mesela ;
1-28
2-7
3-11
4-8
5-9
6-7
7- 27
daha sonra da degerler arasında ıslem yaparak kendı werdıgı kurala uygun cewap cıkartmıs. anlatabıldım mı ?
-
saçma olcak ama yazdıkların anlaşılmıyor
girdileritopla(28+7+11+8+9+7+27)=s+g
S= s
G=s+1
-
neresı sacma ?
-
bana göre bütün girdileri bir liste yap, listenin en büyük değerli eşyasını G ye ver diğerini Sye bu şekilde gitsin.
-
benim cevabım saçma olcak dedim. sen anlatamamışsın dedim. hemen kızma
değerlerin hepsine a,b,c gibi isimler küçükten büyüğe sırala ver hepsini topla yarısını bul. sonra elseif komutunu kullanarak a< yarısı else if a+d(enküçükdeğer)<yarısı . gibi bir şey yap.
-
tamam da dedıgın gıbı olunca tek sayıyı almıs oluosun ama bak adam ornekte ne yapmıs
S için = 28+11+9= 48
G için = 7+8+7+27= 49
mesla burda bırıne 3 bırıne 4 deger wererek en yakın durumu hesaplamıs we tabıkı s , g den buyuk olmamak sartıyla
-
nazmanya bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------kızmadım hocam merak ettım yanlıs olan yerı :)
beynım sulandı ıyıce zaten
-
verruckt bunu yazdı:
-----------------------------nazmanya bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------kızmadım hocam merak ettım yanlıs olan yerı :)
beynım sulandı ıyıce zaten
-----------------------------değerlerin hepsine a,b,c gibi isimler ver küçükten büyüğe sırala hepsini topla yarısını bul. sonra elseif komutunu kullanarak a< yarısı else if a+f(enküçükdeğer)<yarısı else if a+f+c<yarısı gibi bir şey yap
miras paylaşım 1.0 :)