Ya Tesla Haklıysa?
-
aref bunu yazdı:
-----------------------------Verdiğin cevabın beni AYDINLATtığını düşünüyorsan sen 2. teslasın
-----------------------------
Merak hıyar değil ki kırıp yarısını verelim. Araştırabileceğin kaynakları sordun söyledik. Bizde böyle böyle başladık. -
Kardeşim tartışma çıkarmanın ne manası var ? Şimdi ben sana cevap vericem sen bana cevap vericeksin konu yalan olucak.
türklerin en büyük özelliği (özellikle de son 250-300 yıldır) bıtkınlığı ve tembelliğidir. Çalışmadan, DÜŞÜNMEDEN hareket etmesidir. Bunun nihayetinde de elin adamı 3000 km menzilli füzeler geliştirdikten sonra bize 250 km menzilli OBÜS satın alma izni veriyor. Ne diyeyim müstehak
burda türkleri kıyaslamıyor musun sen?
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------Kardeşim tartışma çıkarmanın ne manası var ? Şimdi ben sana cevap vericem sen bana cevap vericeksin konu yalan olucak.
türklerin en büyük özelliği (özellikle de son 250-300 yıldır) bıtkınlığı ve tembelliğidir. Çalışmadan, DÜŞÜNMEDEN hareket etmesidir. Bunun nihayetinde de elin adamı 3000 km menzilli füzeler geliştirdikten sonra bize 250 km menzilli OBÜS satın alma izni veriyor. Ne diyeyim müstehak
-----------------------------Bana haksız bir tarafını söyle adam gayet güzel yazmış :) Adamlar kıtalararası füzeler yapıyor bizimkilere patriot satıyorlar :D
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------Kardeşim tartışma çıkarmanın ne manası var ? Şimdi ben sana cevap vericem sen bana cevap vericeksin konu yalan olucak.
Alınganlığa gerek yok. Amaç tartışmak, çünkü tartışma adabına göre sen konuşursun fikrini belli edersin. Karşındakini dinlersin ve fikir alışverişi olur. Senin tartışmadan bahsettiğin ve formda çok sık olan şey ise münakaşadır. Neyse...Gelelim senin dediğine. Ben aynı lafın ardındayım. Son 200 yılda Türklerin tarihin akışını değiştiren bir buluşunu söylermisin? Burda ki amaç kıyas yapmak ve bir konuya dikkat çekmektir. Kaldı ki bana göre evet türkler tembeldir, tembelleştirilmiştir.
Üreten, düşünen insanlara dukaka yapılmasının sebebi de budur.
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------İşte insanların aklını kaçırmışcasına şaşırtan soru da bu. Ama çok da şaşırmamak gerek bence.Bundan 140 sene önce ilk kumandayı icaet eden birinin yaratıcılık sınırlarını ne kadar zorladığını varın siz düşünün. Nicola Tesla'nın İyonosfer tabakasını keşfettiğini ve üzerinde çalıştığını bilgi olarak vermiş olayım. Tesla iyonosfer tabakasının sinyalleri toplama ve yayma özelliğini farketmiş ve uzaya elektromanyetik sinyaller dahi göndermiştir. Onun fikrine göre (ki bende katılıyorum buna) elektrik akımı radyo sinyalleri gibi bir üst sinyal ile çok uzak noktalara iletilebilir. Bu enerji transferi oldukça tesirli sonuçlar da doğurabileceğinden HAARP gibi projelerin varlığı tartışıldığında Nicola Tesla adı anımsanır, anımsatılır. Dünya da bir nesne olduğuna göre pozitif ve negatif kutuplu enerji noktaları olmak zorundadır. Bu kutuplar arasında ki enerji sürkilasyonu ise ani hava olaylarına sebep olabilir. Tabi bunlar kağıt üzerinde ki olasılıklardır.
İyi veya kötü şekilde kullanılıyor olabilir, bunların hepsi gerçekten deli saçması olabilir yada herşey şehir efsanesinden ibarettir.
Elektrik akımının dünyanın manyetik alanları kullanılarak transfer edileceği ispat gerektirmeyecek şekilde ortadır. Işınlanmanın temelleri burada yatmakta. Ve asıl soru şu?
Ya Tesla Haklıysa
Saygılar
-----------------------------hacı kızma ama bu cümlelerden temel fizik eksikliğinin olduğunu anlayabiliyorum
faraday yasası ve amper yasasını incele
sonrada maxwell denklemlerine bir bak
olayı daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsin
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------hacı kızma ama bu cümlelerden temel fizik eksikliğinin olduğunu anlayabiliyorum
faraday yasası ve amper yasasını incele
sonrada maxwell denklemlerine bir bak
olayı daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsin
Senin ne demek istediğini biliyorum. Benim anlattığım başka bir şey. Dünyanın belli bölgeleri var ki, kendiliğinden elektrik üretiyor. Sanırım anlatabildim. Bu kanalları kullanarak veya kanalların üzerinden yapılacak sevkiyattan bahsetmekteyim. Kaldı ki dünyanın dönme hızına bağlı olarak ortaya çıkan sürtünmeden bile elektrik üretilebilir veya iletilebilir.Ben gidip yatayım biraz kalkınca tekrar bakarım
-
abi iyide,
niye ozaman gariban vanda yapiyorlar depremi?
istanbulun altini üstüne getiripde, türkiyeyi 50 sene geriye atmiyorlar.
yada iran atom reaktörlerinin cevresinde yaparak ,tek kursun atmadan irani alasagi etmiyorlar?
yazilanlari bastan sona okumadim
ama üc asagi bes yukari konu buna yakin olmasi lazim.
-
http://www.youtube.com/watch?v=jd47JXuz0g8
-
:D
bunlara hiç gerek yok bizim teknolojimiz bunu otomatik olarak yapıyor
ölçüm yapılsın kutuplar ve çöl hariç yaşanacak yer yoktur bence
frekans lar o duruma gelmiştirki mp3 transmitterler ist gibi büyük yerlerde boş frekans bulup çalışamıyor bile
Türkiyedeki 2000 yılındaki nüfüsun kanser sayısına bakın , 2011 deki nüfüsun kanser oranına bakın (lösemi vs)
cep tel , radyo istasyonları , tv kanalları , navigasyonlar , iett , polis telsiz v.s haberleşmeleri , wirelles ( leptopu kucakta kullananlar )
hepsi başlı başına 1 tehlikedir zaten !!!!!
ama sigara sağlığa zararlı fakat vergi oranı yüksek sağlık giderleri iyi die göz yumuluyo bunun gibi bişey teknoloji
-
Tesla hayranı olduğum tek bilim adamıdır. Kendisi inanılmazz buluşlara imza atabilecek kapasiteye sahip iken
maalesef parasızlıktan birçok projesi yarıda kalmıştır. Özellikle alternatif akım ve florasan ampuller olayından sonra
edison iyice kendisine rakip olmuş resmen başarılı olmaması için elinden geleni yapmıştır .
Kitaplarından tut tüm hayatını çalışmalarını izlemişimdir.
İnanılmazz bir insandır ya tesla bobininden tut da günümüzde birçok teknolojiyi tesla sayesinde bulduk
radyo güdümlü füzeler vs . Amerikan istihbaratı tarafından el konulan birçok projesi vardır .
Ayrıca en önemli ışınlama deneyi ise philedelphia deneyidir. Dev savaş gemisini ışınladığı söylenir
hatta michaelsikkofield bazı yazılarında tesladan bahseder haarp teknolojisi için .
İstediği bölgenin iklimini ve depremlerini değiştirebilecek HAARP teknolojisini bulmuştur
iyonesferi kullanıp vs vs anlatmaya kelimeler cümleler yetmez bu adamı :)