folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yalan Tarih,Tarihi Yalanlar...!

Yalan Tarih,Tarihi Yalanlar...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Geçenlerde bir e-posta aldım bir arkadaşımdan,e-postada bir kaç nükte vardı,tarihe mal olmuş kişilerin nükteleri,içlerinden Yavuz Sultan Selim’le ilgili olanını biliyordum,sizle de paylaşıyım,çünkü yazı konum bunun üzerine olucak…

Yavuz Sultan Selim’in veziri,padişaha demişki;efendim bi hazırlık içinde gibisiniz,bir sefer mi var?Yavuz Sultan Selim:sen sır tutmasını bilir misin vezir?Vezir de bilirim sultanım demiş,Yavuz Sultan Selim yapıştırmış cevabı;ben de bilirim…!!!Oyyyy,ne güzel cevap di mi?Mest olduk adeta…

Bakın benim burda dikkatimi çeken Yavuz Selim’in taşı gediğine koyması,askeri bir deha olup,yapacağı seferleri vezirinden dahi gizlemesi falan değil..Bu olay günümüze nasıl geldi..Evet nasıl geldi?Çeşitli ihtimaller dahilinde değerlendirmeye çalışıcam…

Şimdi bu diyalog belli ki Yavuz Selim ve veziri arasında geçiyor..İlk ihtimal,bu diyalog yaşanır yaşanmaz,Yavuz Selim egosuna düşkün bir zattı ve her laf geçirdiği olayı saray katiplerine yazdırıyordu;katipler koşun vezire pis laf giydirdim,tez kayıt altına alına,veziri de şahit yazın…!!Hiç sanmıyorum böyle olacağını…İkinci ihtimal de şudur..Vezir,normal değil,sorunları var,laf yemek ve yediği lafları kayıt altına almaya bayılıyor ve günlüğüne yazıyor..Sevgili Günlük:Bugün Padişahımız bana öyle bir laf koydu ki vallahi mest oldum,inşallah bu günlük başkalarının eline geçer de nasıl laf yediğimi tarih bilir,vasiyetimdir bu günlük kimin eline geçerse nesilden nesile anlatılsın bu olay…!Hobaaa…böyle bir şey de olamaz…Peki işin aslı nedir?

Ben Yavuz Selim’in nasıl deha bir padişah ve komutan olduğunu bilmekteyim,amacım Yavuz Selim’i eleştirmek değil,sorun bizim Millet olarak,aslında hiç de böyle övgülere ihtiyacı olmayan kişilere övgüler uydurmamız nükteler hazırlamamız..Belli ki bu kafadan uydurulmuş birşeydir..Yani işin aslı,eğer bir gün birinden bir şey saklamam gerekirse anlatıveririm bu tarihi olayı,hem sırrımı saklarım hem de karşı tarafı kırmamış olurum gibi birşey…

Bunun gibi örnek çoktur…Ünlü filozof Diyojen Atina sokaklarında zenginliğinden başka bir özelliği olmayan kibirli bir adamla karşılaşır,Zengin adam;ben bir serserinin önünden kenara çekilmem der,Diyojen:ben çekilirim der,golünü atar ve gider..Yani en az 2000 yıllık bir olaydır bu,ve bugüne kadar nasıl gelmiştir,nerde kayıtlıdır..?Tabi ki hiç bi yerde..bunlar sadece methiyelerdir,sevilen kişileri yüceltme arzusudur..Diyojeni okumayan felsefesini bilmeyen kişilerin bu nükteyi anlatarak entellektüel kişiliğini kanıtlama çabasıdır…

Sonuç olarak diyeceğim şudur ki,size de böyle bir şey anlatılırsa,karşınızdaki kişiye şunu sorun lütfen,Nerden biliyorsun ve cidden sen bunu inanıyor musun?

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

iyide kardeşim bu dediğin ve benzeri şeyleri ciddiye alan doğruluğunu kabul eden 1 kimse tanımıorum ben .

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    gfb_soldier bunu yazdı:
    -----------------------------

iyide kardeşim bu dediğin ve benzeri şeyleri ciddiye alan doğruluğunu kabul eden 1 kimse tanımıorum ben .

şanslısın hocam o zaman.çünkü ben bazı diyalog ve tartışmalar içerisinde bu olaylardan yola çıkıp,üstünlük kurmak isteyen,ve olayın doğruluğundan şüphe etmeyen

o kadar çok kişi tanıyorum ki.. 

Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_cihan
    ibrahim_cihan's avatar
    Erkek

Ona bakarsan atilla avrupaya girmis papa onunde yalvarmıs oda romaya girmemis ozaman

1- papa sole dusundu " elin turkunun onunde eğildim heheh nasılım ;? " papa bunu yapmaz herkese solemez

2-atilla sole der " koskoca papa onumde dız coktu hemn heryere haber salsın papa onumde dız coktu " atilla ki rica uzerine bir dine olan sagısı nedeniyle romayı ısgal etmekten vazgecmis taihi degistirmis bir zat bole bir hareket yapmaz

yavuz sultan selimin vezirini konustururken kelime oyunu yapmıssın zaten vezir sultanın malı yanı malı deilde butun ulke hanedanın malı oldugundan nese sana sımdı cok sevdigin saydıgın birisi ornegin baban bole bir laf koysa sen herkesden cekinirmisin ben cekinmem cunku padisahtan laf yemek gunluk bisi deha olmayan biride zaten boyle buyuk bi devleti yonetemz olay dogrudur

Bakın Gothe ne demis Gothe giren semsie acılmaz. Gothe bir alman filozof.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

arada aklıma ilginç dialoglar gelir, derim ki şöle bi durum olsa bu şekilde manyak bi laf sokarım, ondan sora düşünürüm, bu düşünce boşa gitmemeli, daha önce yaşamış gibi etrafımdakilere anlatırım,dilden dile dolaşır mehmet şu kişiye öle bi laf sokmuş kiii... diye :)

bu dialogları da kendi hayatında kullanamayıp boşa gitmesin die o kişilere mal etmek isteyen biri uydurmuş olabilir.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:
    gfb_soldier bunu yazdı:

şanslısın hocam o zaman.çünkü ben bazı diyalog ve tartışmalar içerisinde bu olaylardan yola çıkıp,üstünlük kurmak isteyen,ve olayın doğruluğundan şüphe etmeyen

o kadar çok kişi tanıyorum ki..

vay mallar:D

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    vezir ve padişahta hep yalnız takılırlar demi :D bırak fikirlerin sende kalsın moruk :p türk sinemalarındadamı görmedin için sarayları :d

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

ibrahim cihan hocam,sen olay doğru diyorsan doğrudur..Fakat anlatmak istediğim anlaşılmadı ya da ben anlatamadım sanırım..Bahsettiğim Yavuz Sultan Selim'in

böyle akıllıca bir taşı gediğine koyma yapıp yapamayacağı değil..Tahmini olarak Yavuz Sultan Olayında 500 senelik,Diyojen olayında 2320 senelik bir olayın günümüze

intikal etme ihtimali?Ve bu gerçekleşip gerçekleşmediği müphem olan olay üzerinden sav yürütme.. 

Çekil,Önümden Çekil...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

senin tezine göre 1500 yıl önce yazılmış bir eserin olamayacağı, olsa bile şairinin, yazarının poh pohlanması isminin duyulması vs. vs. için değiştirilmiş, üzerinde oynanılmış olabileceği anlaşılıyor eh buda biraz saçma oluyor. O zaman Atatürk'ün "ipne" fransz, ingiliz, amerikan komutanlarına soktugu laflarda kolpa :d o kolpa olabilitesi(!) yüksek şeyleri 600 sayfalık kitap haline getirmiş yazar. Zafere Giden yol tavsiye ederim oku.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Atatürk'ün söylediği sözlerle yukarda bahsi geçen olaylar arasında bariz fark bulunmakta,ayrıca bir şairin eseri neden değiştirilip üzerinde oynama yapılıp yayımlansın?

madem sen bu kadar ünlü olabilecek bir şiir yazmışsın,başkasına mı atfedersin yoksa kendi adına mı piyasaya sürersin : ) dediğin mantıksız değil mi?

Ayrıca Atatürk'ün söylediği sözler bahsi geçen kitap ve benzer kitaplarda dipnot şeklinde yer almaktadır,misal: "Türk Tarih Kurumu Açılış Konuşması Gibi" Yani bu 

bahsettiğim 2 tarihi olayla Atatürk'ün sözleri arasında fark vardır 

Çekil,Önümden Çekil...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek

Atatürk'le uzaktan yakından alakası olmadığının farkındayım ;) örnek vermekti amaç şu an o kitabı okudugum için güncel bir örnek vermek istedim.

sen şimdi dipnot istiyosun :d anladım peki bu söylenenlerin yalan oldugunu düşünmemeni sağlıcak şey osmanlı arşivleri filan mı? veya bu yalanı söyleyen adamların çıkıp evet o kişinin saygı duyulucak insanlar olmaları için bu kolpaları sıktım demesinimi bekliyosun. Aslında savundugum filan yok benim sadece tartışmak istiyorum :d benimde hep aklıma takılır böyle şeyler fakat ince ayrıntıları öğrenmeden bu söylenenlerin doğru olup olmadıgını bilemeyiz. belki bu olaylar arşivlerden çıkarılan şeylerdir. Belkide sizin söylediğiniz gibi yalandırlar.

Şu dünyada zaten herrşey böyle değil mi? derin şeyler gibime geliyor böyle şeyler. Sonuç itibarı ile herkez her istedği düşünmekte özgür ben böyle düşüncelerden kurtulmak istiyorum. Neden mi devam edersem dinden çıkacak noktaya gelicem. Ne alaka deme böyle şeyleri düşündükçe Hz. Muhammedinde, dininde, kuranında aklına gelebilecek herşeyim kolpa oldugunu düşünmeye başlıcam ki bunu istemiyorum. Körükörüne bağlanmakta istemiyorum fakat güzel bir yaşam için yalanda olsa bişeylere inanmamız gerek. kodumunun düzeni bunu gerektiriyor.

Keşke herşeeyin doğrusunu bilebilsek ama bilemiyoruz. Bilmiş olsak burda olmazdık heralde fazla sorgulamamak daha tatlı olur gibime geliyor.

Toplam Hit: 2388 Toplam Mesaj: 13