folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yanan (Yakılan) Ormanlara Nasıl Çare Bulabiliriz.



Yanan (Yakılan) Ormanlara Nasıl Çare Bulabiliriz.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Norvec'te bile Helikopterle sonduruyorlar, helikopterler cevredeki evlerin havuzundan su aliyor, dogruca orman yanginina mudahale ediyor, bu is icin uygun helikopterler. Bu isi dikkate aldiginizda sondurmek cok uzunda surmuyor.

    Dikkate alinmasi icin ne yapmak lazim, onu bulalim bence.


    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2007
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı
    Metanet bunu yazdı

    Dunya capinda bir cozumu yok ki hocam, bize ozgu degil yani.

    Bulalım kardeş , bu aq dünyasında bir kerede biz ilki gerçekleştirelim . Hep biz mi başkalarının yaptığı işi yapıcağız. Bir seferde biz bulalım onlar bizi örnek alsın. Türkiye de değil dünyadaki ormanlar kurtulsun.

    Hocam yanlis anlasildim heralde, milyon tane cozum cikar burda, ama hangi devlet orman yanginini sondurmek icin oyle bir butce harcar? Biliyosunki dunyada cok daha onemli seyler var, fuzemiz olmasi lazim, silahimiz olmasi lazim, marka cantalarimiz,kiyafetlerimiz olmasi lazim.


    Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı

    Arkadaşlar bu ibneler Ülke'de orman bırakmayacak.En son bizim burda mudanya cayır cayır yandı arkasından teleferik tarafı yandı. Ben diyorum ki şu işe kafa patlatalım bi çözüm bulup proje olarak devlete mail atalım.Ailemizde her kafadan adam var. Forumda birbirimize nasıl laf sokarız diye kafayı çalıştırcağımıza şu işe çalıştıralım.Bu işi milli görev olarak da görebiliriz.Koca Google a "orman yangınlarına çözüm" yazıyorum 2 sayfa kaynak çıktı.Yangın çıktığı zaman helikopterle müdahele ediyorlar . Yangınları önlemek için uçağımız, jetimiz yok sanırım.

      Not : Bulduğumuz çözümler hayvanlara zarar verebilir. Biz biraz daha işlemciyi çalıştırıp hayvanlara zarar vermeden çözümler bulabilirsek iyi olur.

    O yanan ormanlar tam da tatil köyü villa otel kondurulacak şekilde  yanıyor... Karadeniz bilmem ne yaylası baharın basında yanıyor sonra katarlı gelip bina konduruyor.. 


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek

    Çoculara doğa sevgisi aşılarsak olay biter, ülkemizde doğal kaç kere yangın çıktı ? Ormanlar zaten doğal yangınlara karşı takip ediliyor bahsettiğiniz gözetleme sistemlerinin çoğusu var zaten. Rant için yanıyor başka bir şey değil 


    طדṮ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Orman Genel Müdürlüğünün imkanları bayağı gelişkindir sayın arkadaşlar.

    Sadece insanlarımız ormana düşmanlık beslemesinler yeterli.

    Ayrıca şunu belirtmeliyim, yanan bir Orman alanı en geç 1 yıl içerisinde ağaçlandırılmaktadır.

    https://www.youtube.com/watch?v=ctba1wvYB-Y

     

     

     

    SerYolcu tarafından 23/Ağu/18 15:01 tarihinde düzenlenmiştir

    Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Kimyacilar iyi kafa yoruyor bu konuya. Alakali keywordler: amonyum fosfat, viscous water (sodium alginate), superabsorbant polymer.. onun disinda kopukler var phos chek gibi, iyilestirilmeye calisiliyor. Polimerciler isiyla hacmi onyuzbinmilyon katina cikacak seyler gelistirmeye calisiyor. Heves kirmak istemem ama burda kafa yorarak cok bir yol katedilebilecegini sanmiyorum. 


    sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    az bi ihtimal ama varsa eğer ateş geldiği zaman yanmayan sprey düşün bunu ormandaki her ağaca, bitkiye, hayvanlara sıkılabilir. zararsız bişey ama. çok mu uçtum (:


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    Cesnist bunu yazdı

    Çoculara doğa sevgisi aşılarsak olay biter, ülkemizde doğal kaç kere yangın çıktı ? Ormanlar zaten doğal yangınlara karşı takip ediliyor bahsettiğiniz gözetleme sistemlerinin çoğusu var zaten. Rant için yanıyor başka bir şey değil 

    Türk insanı önümüzdeki 10dk içinde kendisine zararı olmayan herhangi bir şeyde sorun görmüyor. Bu da en çok dogaya zarar veriyor. Kimse uzun vadeli bir şeyler düşünmüyor, bu balık avlarken de böyle orman yanarken de


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    problem hukuksal.

    gidip ormani yakiyirsunuz sonra teslim oluosunuz ben ormani yaktim diye bilmemkac sene hapis ile yargilaniyorsunuz. ama yanan araziyi satin alicam derseniz 8 aya iniyor onu da para cezasina cevirip rayic bedelinden ucuza mekana konuyorsunuz.

    cozum basit yanan yere agac dikmek


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2016
    Erkek

    Çözüm yaninca değilde yanmadan bulmak çoğu insan kaynakli oldugu icin, yangini cikartan kisi tespit edildiginde 10 sene hapis cezasi verilmeli ve para cezasina cevrilmemeli.