folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yanması Ve Aşınması Zor Plastiklerin İçinde Ne Var Ve Nasıl Yapılıyor?



Yanması Ve Aşınması Zor Plastiklerin İçinde Ne Var Ve Nasıl Yapılıyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    kukunku bunu yazdı

    Hocam özellikle bu polimer işinde elinde hazır bir reçete yoksa, deneye yanıla test ve çalışma yaparak optimumu ararsın. Yani bildiğin arge projesi. 

    Bi kere baştan söyliyeyim bu platik işi altyapı yani maliyet demektir. Üreteceğin ürün miktarı fazla değilse hiç bulaşma zarar edersin. Sana kısaca plastik bir ürünü seri üretmek için gereken aşamaları yazayım.

    Sana tavsiyem varsa bu işi yapanlar ne kullanıyor bir araştır. Ben sana direkt malzeme öneremem benimde bilgim aldığım teorik dersler ve yaptığım 3-5 uygulamadan ibaret. Polimer işinde zaten olay doğru reçeteyi tuttururmak. Dediğim gibi hazır bir reçete yoksa bilene başvurmak gerek. Mesela arkadaş bir polimer önermiş. Karbon lif takviyeli poliamit. Bu polimerde senin istediğin darbe çizilme vs özellikleri karşıylayacak kapasite var. Ama bi ürün üretirken her açıdan düşünmen lazım. mesela poliamitler diğer polimerlere göre daha fazla su emerler. Buda üretimde boyut hassasiyetinde ve enjeksiyonda sorun yaratır vsvs (sizin işte ne kadar boyut hassasiyeti var bilimiyorum örnek olarak verdim). Yani işte ciddiysen üniversitede plastikle uğraşan (genelde malzeme müh bölümleri yada teknik eğitimde bulabilirsin) birine danış. zaten aralarında özele danışmalık yapanlar vardır.

    Diyelim reçeten var. Plastiğe nasıl şekil verip ürün yapacaksın?  kalıp vs lazım. Bünyende bir enjeksiyon makinesi yoksa bu hizmeti dışardan alman daha iyi olcak çünkü maliyetli yatırımlar. Kalıp işi zaten dışardan. Bunların tasarımları, denemeleri vs uzun süreçler.

     

    Sonuç olarak anladığım kadarıyla büyük ölçekli bir işletme değilsiniz hocam. Bu nedenle özellikle plastikle ürün üretmek çok fazla makina ve insan emeği istediğindan bunlara pek bulaşmamanız.

    edit: bu arada hocam yazıyı okuyunca heves kırmış gibi olduğunu farkettim :) Öyle bişey yok daha farlı malzemeler kullanarak da güzel şeyler yapabilirsin. Mesela dipçik için sağlam çizilmez yanmaya dayanıklı olan cam ve karbon elyafını kullanabilirsin. El yatırmasıyla kralını yaparsın. polimer gibi teferruatı yok.

     

     

     

    Bi kere baştan söyliyeyim bu platik işi altyapı yani maliyet demektir. Üreteceğin ürün miktarı fazla değilse hiç bulaşma zarar edersin. Sana kısaca plastik bir ürünü seri üretmek için gereken aşamaları yazayım.


    Hocam 1. amacım piyasada olmayan kalitede her standart yarı otomatiğe takılabilecek uzatılıp ayarlanabilir dipçikler üretmek yani paran varsa sen kendi tüfeğindekini söküp bunu takabileceksin. Minimum 50.000 adedi 1 yılda satabileceğimi ve adet başına minimum 120 lira alabileceğimi umuyorum, umuyorum çünkü henüz fizibilitesi yapılmadı sadece ön görü diyelim.

    Bir yerlere yaptırmak aklıma yatıyor fakat işi bilmeden gidip bunu yapın dersem o parçanın satış maliyeti 120 olmaz bana geliş maliyeti 120 olur, benim konu hakkında iyi derecede bilgimin olması, işi yapacak yerin birim maliyetini bilmem gerekiyor ki pazarlık edebileyim.

    Senin söylediğin gibi bu işin argesine girmek beni aşar, parasızlık yüzünden hidro tarımı erteleyip tüfek ve ekipmanlarına yöneldim, şimdi bu alandan adım adım yürümem gerekiyor.

     


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 2425 Toplam Mesaj: 22