Yapay Zeka Dialog
-
çok zor olur çünkü bununla kalmayacaksın kullanıcılar belirli bir seyir içinde sohbet etmez o konudan bu konuya atlar yapay zekayla eğlenmek için.. aradaki bağı sıkı tutmalısın yani bota kişilik kazandırmalısın ona göre cevaplar ve anahtarlar hazırlamalısın. kullanıcı botu değil, bot kullanıcıyı yönetmeli. elindeki kelimelerle kullanıcıyı avcunda tutmalısın dışarı kaçırmamalısın
-
botu tdk ya bağlayalım :D
-
Neden bu kadar çok soru soruyorsun dedim, hemen sinirlendi =)
I don't have to explain everything to you, do I?
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------puhauhua
s*ktir git: kendini s*ktirip gitmek
muahuahua :D auhauhau
-
http://www.pandorabots.com/botmaster/en/~16d008cc026a99dc6af80a7e~/mostactive
burada tanrıyla falan konuşuyorsun :D
Name Interactions turing_bot 141415 ALICE 47478 Obaid 24226 diary 18615 Tomo 11061 God 8132 SLChatBot 7026 Jenna Moonlight 6520 くみこ 6379 SL-AI 6261 Barky 5277 Panda 4688 smchatbot 4406 twi 3588 Laurie 3235 lauren 2931 Sabrina 2641 Chabba 2540 Hector van Daemon 2288 -
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------denemedim mi sanıyosun föxcüm :D tdk da kök kelimeler yok gel yerine gelmek git yerine gitmek yazmak zorundasın ve cevapları da
1 . Ulaşmak, varmak:
"Gurbetten gelmişim yorgunum, hancı."- B. S. Erdoğan.
2 . Getirmek:
"Adamı Ödemiş'ten aldım geldim, her masrafını çektim."- N. Cumalı.
3 . Oturmaya, ziyarete gitmek:
"Dün akşam amcamlar bize geldi."- .
4 . İsabet etmek:
"Attığı top gözüme geldi"- .
şeklindeşimdi biri ben geldim yazsa bot dicekki Boyu ancak omzuna geliyor.
sonrası malum :D bize farklı sözlükler lazım yani gelmek yazınca hoş geldin diye karşılığı olan sözlükler varsa tam bize göredir ama snamıyorum
-
yapılanların yapay zekayla alakası yok.
sql işlemleri bunlar.
ezber.
-
varsa bilgin yaz emrow sql işlemleri bunlar biz de biliyoruz ancak sql işlemleriyle sonuçta karşı tarafa yapay bir sohbet veriyoruz.. sql işlemleriyle sistemin kelimeleri algılamasını ve cevaplamasını sağlıyoruz dandikte olsa yapay zekadır değilse doğrusunu anlat biz de öğrenelim.
yapay zeka nedir:
http://www.genbilim.com/content/view/1322/91/
başka bir kaynak
http://www.chatci.gen.tr/tag/yapay-zeka-nedir
daha da örneklerle açıklayabilirim ben.
3 ~ 5 satırlık kodlarla ufak bir konuşabilen chatbot yapıyoruz kalkıp dünyada yapılmamış muhteşem bir YZ yapmıyoruz burada.. Nasıl bunu ileriye götürürüz nasıl projeyi büyütebiliriz bunu tartışıyoruz. ezber sql cümlesi yapay zeka değil demek yerine katkıda bulun bunları bilmeyecek kadar öküz aptal gerizekalı veya dağ adamı değiliz dimi?
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------yapılanların yapay zekayla alakası yok.
sql işlemleri bunlar.
ezber.
-----------------------------hoca adı yapay zeka zaten.Ciddi anlamda yapay zeka yapmak için herşeyi deniyicem.Beyin fırtınası yapıyorum şu anda.
Dünyanın en iyisi alice git bakalım aynısı türkçe olsun bizim botlardaki kadar eğlenebilecek misin.Eğlenemezsin tamam akıllı kendiliğinden üretiyor fakat argo yok, laf sokma derdi yok sadece soru cevap gidiyor.
Öte yandan en eğlendiric bot merveyi tavla bile o şekilde yapılıyor.Problem burada ezberci, sqlcu şucu bucu olması değil.Senyol göster bize bizoturup elimizden geleni yaparız.Fakat burda amacımız elindeki kelimelri en iyi algoritma ile kullanabilsin ki cevabı tamı tamına oturttursun.
Benim için sorun değil elle 50 bin kelime girerim.Fakat o kelimeyi kullanması önemli benim için.Yani saçmalamasın.
-
hoca şimdi kafa yoruyorum algoritmayı değiştirmek için yapmamız gereken cümle içinde iki kelimeye göre dbden arama yapmak.Şu an tek kelimeye göre arama yapıyor.Yani anahtar tek kelime.Fakat iki kelime olsa nasıl olur ki ?
Ayrıca daha rahat açıklayayım şu yapay zeka işini.Bizim botlarda ali, ayşe ile ahmetin oğlu olsun bizim botlarda şöyle yapıyoruz tek tek giriyoruz;
alinin annesi ayşe
alinin babası ahmet
ayşenin kocası ahmet
ahmetin karısı ayşe.bizim botta alinin annesi dedimi ayşe diye söylüyor, alinin babası ahmet, ayşenin hocası dedimi ahmet vs..
yapay zekada olsa direk şunu girerdik "ali, ayşe ve ahmetin oğludur".Daha sonra alinin annesi yazdığımızda direk ayşe diye söyler.Yani biz yapay zeka kısmını bir anlamda kendimiz yapıyoruz.
Bu yüzden programın çalışma şeklini geliştirmek lazım.Şu an 500 kelimelik bir cümle yazsan içinden kendi seçeceği 1 kelimeye göre cevap verecek.Tabi buda anlamsız olacak.O yüzden biraz düzeltmek gerekiyor.