Yapıştırıcı Sökücü
-
Arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama bildiğiniz gibi geri dönüşüm işi yapıyorum. Elimde harddisk kapakları var. Yarısı demir yarısı alüminyum. Bunlar bir birine yapışık. Bunları ayırmak için önce ısıtıyorum sonra tornavida ile ayırıyorum. Bunun daha kolay bi yolunu bilen var mı? Sayı çok olunca zor oluyor. Resimde gördüğünüz gibi parlak kısmısiyah yerden ayırmam lazım.
-
Wd40 denedin mi abi. Sökülmeyen etiket vs olunca bununla söküyorum ben
-
Benzin denediniz mi? Ufak bir şırıngayla enjekte edip bir deneyin.
-
sLeymN, VD40 olmaz hocam. Elimde bazen 1 tona yakın oluyor. Olsa bile hepsini öyle sökmeye kalksam batarın.
YeniHarman, dediğini deneyeceğim.
Aklıma varile kimyasal döküp içine atmak geliyor ama hem güvenli bir kimyasal bulmak hem de iki metalin arasına girermi emin olamıyorum. İnşallah bi çaresini bulurum.
-
hocal alkol denedin mi hiç ? eczaneden saf alkol alıp bi dene, çözerse işini elektronikçilerden daha ucuza alırsın alkolü
-
spiralle kenardan yarala penseyle ayır gitsin
-
senın uyguladıgın en pratık yol
-
yunusdogan bunu yazdı
Yok yok hızar taksın, kaynak makinesiyle denemeler yapsın, olmuyosa sonra eritilmiş demir döksün üstüne...Öyle daha garanti :))
-
Çok fazla bu işe mesai harcıyorsan ve elinde çok fazla oluyorsa kalıp+elektrik motoru + krank biyel ile oluşturulmuş basit bir eksantrik pres işini görür. Hatta zaten çok bi yük ihtiyacı olmayacağından çoklu basacak bir tasarımla verimi maksimum hale getirirsin.
Ek : Pnömatik tasarımla da yapılabilir.
-
jargonphp bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Yok yok hızar taksın, kaynak makinesiyle denemeler yapsın, olmuyosa sonra eritilmiş demir döksün üstüne...Öyle daha garanti :))
NE SAÇMALIYOSUN AQ
-
zippo yakıtı