Yaradılışçıların Usanmadan Defalarca Sorduğu Soruların Cevapları
-
Evrim ile ilgili ısrarla kesin kanıtlar isteyen arkadaşlar bi saniye durun ve düşünün, dini inancınızı hiç bu şekilde sorguladınız mı ?
Muhammedin peygamber olduğuna bi kanıtınız var mı ?
Sizde açın abi bi site "evrimcilerin tüm zırvalarına tek tek cevap veriyoruz" diye.
Gerçekten aklına evrimle ilgili bişey takılan varsa konu açar / buraya yazar cevabını elinden geldiğince birisi açıklamaya çalışır.
Ama gelipde burda milleti salak yerine koymaya çalışıp sonrada biri laf edince "inanmıyorsanda dinime saygı göster" diye yırtılmayın.
-
RhiFaT bunu yazdı
benim anlamadığım evrim teorisine karşı çıkanlara cahil, dinci, yobaz vs. vs. deniyor... hemen saldırıya geçiliyor. diğer yandan evrimi kabul edenler ise, çağdaş ilerici bir zihniyet sahibi gibi gösteriliyor. evrim teorisi şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlabilir bir teori olmadığı sürece kabul etmem. ve kafamda da soru işaretleri var. ama öbür taraftan evrim olasılığı da var.
benim en basit şüphem şudur; evrim herşeyi tesadüfe bağlarken ben milyarlarca yıldır süregelen bu sistemin tesadüf eseri olmasını imkansız görüyorum.
şimdi evrimci arkadaşlar: "gerici yobaz" demeden cevap verirlerse sevinirim.
La havle ve la isla bonita.
İki saat sonra moleküler genetik sınavım var, tesadüf diye özet geçtiğin şeyler beynimi yakmış durumda. Evrimin tesadüf dediğini iddia ettiğin şeylerden spesifik olarak birkaç tane söylersen ve konuda bahsi geçen sitede yanıtını bulamadıysan söz veriyorum hepsini hem organizma hem molekül düzeyinde bütün ayrıntılarıyla anlatacağım.
Edit
@iSoT: Ağzına sağlık.
izzmarit tarafından 06/Kas/12 15:27 tarihinde düzenlenmiştir -
-evrime dair kanıtın var mı?
+fosiller, jeolojik kanıtlar, genetik kanıtlar işte burda burda şurda bak mesela sadece insanın evrimine dair 20den fazla aratür şu müzede toplu halde sergileniyor işte şurda da yazılmış binlerce bilimsel makale ve kitap var vs vs vs vs vs...
-hayır hayır bunlar yeterli değil hiçbiri yeterli değil, şu sahte, bu uydurma, darwin ırkçı, senin ataların maymun mu (ne alakaysa).....
+ıııı peki yaradılışa dair kanıtlar neler
-böyle mükemmel bir düzen tesadüf eseri olmuş olamaz
+????????
-kuran herşeyin kanıtı allah var evrim yalan (ne alakaysa)
+ııı aslında evrimle ilgili değil ama sen diyince merak ettim, madem herşeyin kanıtını böyle sorguluyorsun mesela evrim, kitabının ve dininin birkaç adamın uydurması olmadığının kanıtı nedir sence?
-kuranda mucizeler var peygamberimiz çok iyi bi insandı vsvs
+hangi mucize mesela?
-şurda dünyayla ilgili geçen bu kelimenin dördüncü anlamı yuvarlak bişeyi sarmaktır dünya da yuvarlaktır o dönem bu bilinmiyordu.
+ama aynı kitap başka yerlerde direkt olarak kelimelerin birinci anlamıyla dünyanın düz olduğunu söylüyor. bu arada 1400 yıl önce de dünyanın yuvarlak olduğunun bilindiğine dair bazı ipuçları var, neyse.
-orası mecaz anlam, aslında o kelime o anlamda değil şu anlamda bu anlamda....
+hmm yani dünya düz derken mecaz anlamda demiş ama alakasız bi cümlenin bilmem kaçıncı anlamının içine gizli olarak dünya yuvarlak diyor, hmm.
-imansız okursan anlamazsın, kuranda imansızların gözleri ve kalpleri mühürlüdür diyor.
+iman? kanıt? ah şimdi hatırladım unuttuğum acil bi işim vardı ben kaçar...
-
inandıkları için mutlular , neden biz kafirler bu mutluluğu bozmaya uğraşırız anlamıyorum ki bunlar kendilerini güvende hissettikleri hayaller hülyalar içinde kalmak için akla mantığa sığmayan bahaneler üretip duruyorlar ve birilerinin bunlara inatla mantıklı yanıtlar vermeye çalışması da son derece mantıksız .
eroin kullanan birine , eroin öldürür demek kadar saçma birşey ise dine inanan birini aydınlatmaya(!) çalışmak , içinde boğulduğu hayal dünyasından kendisini uyandırmaya çalışmak da öyle bişey. ne yapıp edip bir doz alacak ucundan kıyısından boş bıraktığında.
hayır yani ne olacak bu herif gerçekçi davranmayı öğrense ? şimdiye kadar tanrı korkusuyla yapmadığı hertür ipneliği puştluğu yapacak belki kıçına kavanoz sokacak
bilimsel müspet gerçeklik konusunda bir takım mitolojik zırvaları muhattap hatta daha da küstahça "rakip" kabul ederek zaten birileri kendi bacaklarına yeterince kurşun sıkıyorlar
"5 milyar insanı tanrı homululu(a.s.s.) çamurdan yarattı , kadını da onların kaburgasından taaaam mı??" iddiası karşısında "he gülüm he" diyip geçmek dışındaki her seçenek akılsızca , gereksiz gerginlik yaratmaktan başka birşey de değil.
-
ulan boş insanlarla tartışıyorsunuz ben okuyorum gülüyorum geçiyorum :D
adam inanmıyorsan kitap soksan anlamaz kitaplara saygısı olmayan adam Kuranı Kerime ne saygısı olacak..
insanlara saygısı olmayan isimlerini büyük harfle yazmaya üşenen ne bileyim saygı unsuru bulunmayan adama sen dana ne diyeceksin de Hz. Muhammed peygamberdir dedirteceksin..
kaç inançsız biliyoruz ki biz inandığı halde bunu söyleyememiş ölmüş gitmiş..
hangi birisi arapça kitapları okumuş kimi arap tarihini biliyor ohoo o.. seviyesiz insanlarla tartışmıyacaksın ;)
kiminin fıkhi bilgisi var
hiç düşündüler mi onlar avrupalıların kitaplarıyla belki bu düşünceleriyle beyinleri yıkandı.. hiç bunu düşünüyorlar mı ki..
Emevi tarihini kaçı biliyor şu üstteki evrim şudur biyolojiye göre canlı budur yok bilmem ne diyebiliyor.. Emevilerdeki kaç muciti kaç alimi (bilgin)i tanıyor kaçının ne kitapları var bunlar zamanında avrupaya okutuldu mu okutulmadı mı
Osmanlı zamanında yapılan bi sürü icat olup bunların gün yüzüne çıkmadığını kaçı biliyor ki acaba?
pimli bombanın icat edilip sonra padişah tarafından "Biz İnsanları öldürmek için avrupaya gitmiyoruz islamı yaymak (yani islam dininden bilgilendirmek) için oralara gidiyoruz diyor" ve imha ettiriyor bu olaydan 2 asır sonra avrupalılar arap kitaplarından okuyarak bunları bulduk diyip adlarına geçiriyor.. kaynak isterler elbet okudular mı Yedikıta dergisini orda detayları bombanın o zaman ki kağıda çizimleri yayınlanmıştı
isteyen bakar inanır.. isteyen fotomontaj der maymundan geldiğine inanır.. herşeye hikaye der geçmişini siler atar
hazır ağzımı açmışken
İslam dinini akpye indexleyen bazı şahsiyetler akp şunu yaptı bunu yaptı der biz akpnin gizli işler yaptığını ben de biliyorum daha 6. sınıfa giderken siyah kaplı dosyamda BOP projesi nedir komşularımızın hangi başkanları vardı hangi başkanlarla değiştiğini
yahudilik masonluk siyonistlik ve daha bir çok bu konulardaki bilgiler topladım ama sonra baktım ki bunları bilsende bişey yapamıyosun
oy vermezsin olur biter diyenler olabilir oy vermiyoruz da kardeşim 1 kişi sadece ben işte.. şimdiye kadar benim hiç bir partiye vermedim hep bş geçtim chpnin de ne mal olduğunu mhpnin de zamanında iyi işler yaptığını ama mlliyetçilikte cozutup hatta ocaklarda kavgalar kargaşalar olduğunu bizde biliyoruz
diğer partileri sayma zaten versen ne vermesen ne..
millet bu gidişatı düşüneceğine biz daha geçmişmizi halledememişiz ki yok ordan geldik yok burdan geldik yok Hz. Adem var mı yok mu maymun mu atamız.. bunlar pempe dizi gibi artık bence..
her gün yeni bölümüyle önümüze çıkıyor.
hiç kimsenin geleceğe yönelik bir çalışması yok adamlar Tevrata inanmışlar deli gibi bak dünyanın anasını belliyorlar kukla oynatıyorlar ama yok işte bunları düşünen düşünse bile ne yapabiliriz diyen yok malesef ki..
ben dizi izlemem futbol lisansım vardı bıraktım tamamen fenerbahçeliydim onuda bıraktım hepsi boş iş bence. sizin açtığınız siteye taratlı yazı yadıktan sonra sizin yazdıklarınız da boş iş, sadece inanlar inanır inanmayanlara zaten hoş durum..
sonuç olarak boş iş yapmışsınız.. bu tartışmalar yok onu kanıtlarım bunu delil sunarım yok ben biyokimya okudum yok felsefede master doktora yaptım demekte boşuna.. birazdan bu yazılar belki okunacak okunmayacak sonra huuup unutulacak gidecek hanginiz dediğim gibi arapça tarihi kitaplarını araştıracaksınız bulamazsınız çünkü net alemine girmez ve kimse de tartışmak boşuna yazmak boşuna tartışmak istemez..
bu dediklerinizi çürütecek o kadar kişi var ki .. ama işte boşuna tartışılacağı siz yine inandıklarınızı inanacağınızdan sıkıntı yok.. tarih tekerrürden ibarettir.
saygılar ve sevgilerle bilgisiz insanlar tartışmayın he deyin geçin ;) sizin hayırlısı budur -
korkarabatak bunu yazdı
Discovery channel'in "Evren" adlı belgeseli var arkadaşlar.
elinde olan varsa bir zahmet bu belgeseli paylaşsın.
böylece cehalete karşı sabırdan yoksun değerli müridlerimiz de sakin başladığı güne toplumdan her ne kadar umutsuz da olsa, yine de sakin
olarak yaşamaya devam edebilme şansı yakalamalılar. en azından günün ilerleyen saatlerine kadar.
http://www.youtube.com/watch?v=CCWOeSc5oA0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=07boLZOzJNs&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=7Ge8K5k_0K0&feature=relmfu
Birde dediğin şey şöyle bişey sanırım;
http://www.youtube.com/watch?v=WYxpRY01sV0
-
ben bir yaratılışçı olarak hiç böyle sorular sormadım cahilim herhalde de neyse hacım herşeye eyvallah yani kabul etmiyorum tabi ki evrim teorisini bazı hayvanlarda türlerde vesaire zaman içinde birşeyler değişmiş yontulmuş vesaire olabilir ancak
İnsan'da bir RUH var ya bence fiziksel ve biyolojik şeylerden çok ötede. Buna ne diyor evrimciler?
-
Turania bunu yazdı
ben bir yaratılışçı olarak hiç böyle sorular sormadım cahilim herhalde de neyse hacım herşeye eyvallah yani kabul etmiyorum tabi ki evrim teorisini bazı hayvanlarda türlerde vesaire zaman içinde birşeyler değişmiş yontulmuş vesaire olabilir ancak
İnsan'da bir RUH var ya bence fiziksel ve biyolojik şeylerden çok ötede. Buna ne diyor evrimciler?
Ruh kısmı falan karışık konular hocam. Ruhu nasıl tanmlıyosun? Allahtan bir parça olarakmı?
-
Ateist ve Agnostik olmuş müslümanların konuşmalarını dinlemenizi tavsiye ederim.
-
The-ExTaCy bunu yazdıTurania bunu yazdı
Ruh kısmı falan karışık konular hocam. Ruhu nasıl tanmlıyosun? Allahtan bir parça olarakmı?
Aynen öyle hocam Kur'an der ki
Sonra onu şekillendirip ona ruhundan üfledi.
Sizin için işitme, görme ve idrak duygularını yarattı. Ne kadar az şükrediyorsunuz!