folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yaşadığımı Beynime İspatlamak



Yaşadığımı Beynime İspatlamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    hepimiz anılardan ibaretiz. sen ölsen seni hatırlayan insanları da silsek kayırlarını da silsek ayvayı yedin.

     

    hatta ve hatta zaten senin tüm yaşadıklarını çok ileride teknoloji kendini aşarsa ve eskaza bir robot yaptılar diyelim.beynindeki bilgileri ona aktarırlarsa uyandığında kendine ne dersin. ben mi peki sen kimsin. dediğim gibi anılardan ibaretiz bir varsın bir yoksun. evvez zaman içi..... etc etc

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    eğerki beynini kullanabiliryorsan yaşıyorsun demektir....ölülerin düşünemediğini düşünürsek :D

    :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek
    spyrex bunu yazdı:
    -----------------------------

    " Beynin içindeki bir santimetreküplük görme merkezinde oluşan uzaklık hissi ise Allah'ın yaratışının büyük bir

    mucizesidir..."



    burada Allah kısmı!
    bahsedilen 1 santimetreküplük alan içerisinde meydana gelen olayları, tam olarak insanoğlu 5n1k ya dayanarak

    açıklayamadığı için mi burada bir yaratıcı kavramını kullanmıştır.Yani işte bu nokta da aslında bilinmeyenlerden 1

    tanesi midir...hani; insanın doğası gereği bilinmeyen korku verir ya...ama bunu Abdli bilimadamları 2006 da

    çözmüştü...yabancı bi sitede okuduğum makalede yazıyordu...bulursam koyarım buraya...levitasyon olayıyla ve astral

    gibi geliştirilebilir beyin yetenekleriyle beyin dalgalarını insanın kendisinin kontrol etmesi ve uzayda

    dolaşma(tabiki bu çok ileri seviye için),istediğiniz bir yere gitme,bir seyin nasıl sonuclanmasını istiyorsanız oyle

    olmasını saglama vsvs...bu şekilde mi arkadasın dediği olay ..karışmış da olabilir.

    biliyorum çok derine daldım :)

    -----------------------------
    Makaleyi bulup koyabilirsen çok iyi olur hoca..

    Her Hakkım Saklıdır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2008
    Erkek

    wasd bunu yazdı:
    -----------------------------
    eğerki beynini kullanabiliryorsan yaşıyorsun demektir....ölülerin düşünemediğini düşünürsek :D
    -----------------------------

    Düşünüyorum öyleyse varım :D 


    Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    TORN bunu yazdı:
    -----------------------------

    wasd bunu yazdı:
    -----------------------------
    eğerki beynini kullanabiliryorsan yaşıyorsun demektir....ölülerin düşünemediğini düşünürsek :D
    -----------------------------

    Düşünüyorum öyleyse varım :D 


    -----------------------------

    yaaaaani :P


    :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    wasd bunu yazdı:
    -----------------------------

    TORN bunu yazdı:
    -----------------------------

    wasd bunu yazdı:
    -----------------------------
    eğerki beynini kullanabiliryorsan yaşıyorsun demektir....ölülerin düşünemediğini düşünürsek :D
    -----------------------------

    Düşünüyorum öyleyse varım :D 


    -----------------------------

     

    yaaaaani :P


    -----------------------------

     

    Varlığın kanıtı düsünmekmidir,narkozla bayıltıldıgın an yok mu olursun yada bitkiler yokmudur(yazik düsünemiyorlar :) öldügünde aslında beyinsel fonksiyonlarımız durur, milyonlarca hücren toprağa karışır,azot,proton vs..olur böcekler seni yer,kuşlar böcekleri veya havaya karışırsın birine oksijen olursun. materyalist kafasiyla hicbirsey yoktan varolmaz,vardan yok olmaz.O yüzden ölsende organizma düzeyinde veya başka bir madde şekline dönüşürsün.

    Uyudumuzda gördümüz gercekci rüyalardada dokunup görüyoruz,ama bir uyanıyoruz yatakdayız ,hangisi gerceklik,gercekligin ölcütünü biz belirliyoruz,bizden baskabir tür yok cikip yorum yapcak,sinek ordan dünya altıgen biz böyle görüyoruz,köpek ordan cikip dünya siyah beyaz gerceklik budur gerisi sizin beyninizin olusturdugu imgeler dese :) veya matrixdeki gibi bir uyanış.

    Hatta sadece kendinin varoldugunu diger tüm insanların ve cevrenin hayal ürünü oldugunu düsün,senin beyninin kurgularıyız. Aslında bu yazı senin beynin gecikmis bir tepkisi, uykudan uyanmaya başlıyorsun ve gercekligi gör artık ::)   ya da tam tersi sizler aslında varolmadınız dünya gercek anlamda bir testdi ve hersey tanrı tarafından beni test etmek icin kurgulandı :| düsünsene annen baban,en iyi arkds aslında bot :)  ,belki bunun sahte gerceklik oldugunada uyanırsak anlam vericez, gerceklikden ayırt edilmeyen rüyalar gibi.

     Kendi varliğimizi,kendi beynimizle ispatlamaya girişmek epic fail , obj degil birkere  fatal error vercem birazdan X)

     

     


    Nullum crimen sine lege
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    Khellix dostum Decartes'i hiç anlamamışsın.

    Düşünüyorum öyleyse varımdaki var'dan kasıt sorunun cevabıdır peki Decartes bu cevaba giden yolda kendine neyi sormuştur ; Asla şüphe edemeyeceğim şey nedir ? Düşündüğümdür demiştir.Sen düşünüp düşünmediğinden şüphe edebilir misin ? Düşünen birşeyde vardır bu demek değil ki düşünmeyen şey yoktur.Narkoz örneklerine hiç gerek yok en basidinden taş düşünmüyor oda mı yok derdin ama bu soru senin sadece felsefeye laf salatası bilimi gözüyle baktığını malumun ilânından öteye götürmezdi.

    Filazoflar sandığın kadar basit düşünen,hele hele Decartes gibi ünlü,insanlar değildir dostum.Fikrine katılırsın yada katılmazsın ama sen direk böyle bir örnek verirsen bende felsefe tutkunu birisi olarak önce anlatılmak isteni anla,düz mantık yürütme sonra gel adamı aşala derim..

    O kadar basit bişey değil felsefe !

    Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

     Nikoteen

    Ben kimseyi aşağılamam,öle bir amacımda yoktur zaten,olmazda

    bu konuda dekartın lafını kullanıp gülücük koymakdan bir farkım yok sadece amacım biraz eglenmekdi,verdigim örnekler kötüdür genelde ama orda seninde anlatdığın gibi herşeyin çok basit olmadığını anlatmak istemişdim . Sonuçta ben Decartı yanlis anlamis olabilirm onun dualist yapısı hem ruhu kabul eder hem materyalist gibi hayvan ve cansız varlıkların mekanik yapısını kabul eder,onlarda ruh yok der yanlışmıyım? insan beyin faaliyetleri bana göre mekanik ve ben ruhu kabul etmeyebilirim,ama Dekartın dualist yapısı o tek cümleye sığmaz.  Üstüne satırlarca dil döküp kaynak çıkartip materyalizm tartişma konusuna dönüşse sonuç ne olucak,altına adam gelcek %99 türkiyenin müslüman böle düsünüyor sizin aklınız var mı diyecek,   Dekartın bir sözüyle millet felsefe hakkında konuşurken gocunmuyodun da bende mi patladın hocam. Felsefeyi severim,filozoflara ayrıca saygım vardır,kendimi kimseden üstün görmem o yüzdende aşalamak haddim degildir, senin eleştirinde hoşuma gitti,tepki icin bu yazıyı yazmadım sadece benim bir kac cümlemle bu kadar ön yargıya ulaşman beni şaşırtdı.

     Taş düsünmüyor oda yok demiyor dekart  bildigim kadariyla orda materyalistler gibi düsünüyor,insana gelince tin'den bahsetiyor.İnsanın hem bedeni var hem uzamsal bir bedeni(ruh)...taş,hayvanda ruh yok,ama mekanik.Bu onun zamanında çığır açmış olabilir ama ben onun fikirlerini en azından espriylede olsa hic düsünmeyen arkdslarında düsünmesini istemistim, ztn bir kelimeyle,iki cümleyle onun fikirlerini mi saldırcam ? komik olur,ama o herkezin dekart hakkında bildigi tek cümle bir bakımdan eksik,eksigide kendi felsefisiyle kapatmaya çalışmış orası tartışılmaya açık 

    ayrıca ben ilk paragrafı materyalizm kafası böyle düsünüyor gibi yazmistim, sen bu düsünceyi yanlis acikliyorsun ,verdigin örnekle alakası yok diye elestirsen bir bakıma daha makul olurdu, ztn dedigim gibi örneklerim kötüdür. Örneklerden sonra ruh demişmiyim yok,beyinsel fonksiyon(mekanik) yani materyalizm,bedensel(maddesel-burda dekartda kabul ediyor)ve ayrıca ruhu var diyor .Benim basit soruma dekart basit cvp verirdi narkozda varsın,cünkü ruhun var,bitkide bzm vücüdümüz gibi mekanik bir sistemle işler ama ruhu yok derdi.Ama tek cümleyi iman eder gibi bilen adamlar dekartın bu düsüncelerini bilmez,yukardaki arkadsa degil lafim genel yanlis anlasilma olmasın.


    Nullum crimen sine lege
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2008
    Erkek
     şimdi arkadaşlar sizin iki tane öneriniz var. ya Tanrı bizim beynimizi bi kapsüle almış oraya veri yüklemiş bizde çevremizde ki sanal dünyanın içinde yaşıyoruz. Ya da Tanrı çevremizdekileri yaratmış bizde var olan reel dünyada yaşıyoruz. ''sonuç açısından'' ikiside ''Ahiret e inananlar'' açısından aynı sayılır. sonuçta öle ya da böle , sanal veya gerçek sınava çekileceğiz tekrar ediyorum ''Ahiret e inananlar'' için . İnanmayanlar için durum değişebilir. bu mevzu da benim beynimin ulaşılabilitesi:D dışındadır.

    Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2008
    Erkek
    Nerden açtım konuyu ne güzel yaşıodum.

    Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
Toplam Hit: 9190 Toplam Mesaj: 71