Yasaklanan Enstrüman - Glass Harmonica

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Niflheim
    Niflheim's avatar
    Erkek

18.yy da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstruman dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyecilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(yada korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonica dan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bi etkileşimi olduğu varsayılıyo çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açıyomuş yani sesin nerden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyo buda duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor.

Glass Harmonica ile çalınmış örnek bir parça:

http://www.youtube.com/watch?v=_XPfoFZYso8

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zefyhr
    zefyhr's avatar
    Erkek

vay anasını kafa yaparmı acaba...

EDİT: anladığım kadarıyla rezonansla ilgili bi durum .. hani kamyon geçerken egzoszun titreşiminden pencerenin titremesi yada  musluğu açınca suyun hızından borunun vuu sesi çıkarması gibi..

gerçekten çok tehlikli olabilir bu yüzden! 

ama yinede üzerinde uğraşıp telkinli nlp kayıtlarımda kullanmayı düşünüyorum...

hııvfffffffff.... fhüüüüüüüüüüüüü.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

güzelmiş :) kilise müziklerini andırdı bana..

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllBlack
    AllBlack's avatar
    Erkek

Kendimi draculanın evinde hissettim :D

Elimde bir çok download sitesinin(hotfile,rapidhare..)premiumu,birçok torrent sitesinin hesabı ve davetiyesi(torrentleech,türk torrent sitelerinin hepsi,zamunda...) cüzi rakamla mevcuttur(mks.10euro en az 1euro). Aynı zamanda virüs,trojan ve benzeri dosyalarınız 1euro karşılığında görünmez yapılır.İlgilier pm atarak detaylı bilgi alabilirler.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

10 kere oldu dinliyorum 10. dinleyişimde bir ara maus imlecini kaybettim göremedim :D

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    suKo
    suKo's avatar
    Erkek

Yorucu bi melodi kapatınca anlaşılıyo kulakların kendine geldiği

Kafam oldu galiba:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çok sevdim

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bi saattir dinliyorum hiçbirşey anlamadım :| Zaman kaybı. Bari senfonik metal olsa amk :|

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Dedikleri gibi yorucu ama çok derin amk :) kendimi kaybettim. Brain Wave Generator ile asrtal denedin mi hiç?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

şu an netteki glass armonica kayıtları yeni modellerle çalınanlar, onların öyle bi etkisi yok. sanırım ilk yapılanının ayarı kaçmış bişeler olmuş:|

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thicksinch
    Thicksinch's avatar
    Erkek

gafam cok eyi. ortalık cok eyi .)  3. dinlemeden sonra absolute etkisi yapıyor bunyede.

Egil! Hicbirsey olmeden yeralti degil!
Toplam Hit: 15606 Toplam Mesaj: 45