folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yaşasın KKTC İşbirlikçilerden Kurtuldu, Eroğlu Cumhurbaşkanı Oldu.

Yaşasın KKTC İşbirlikçilerden Kurtuldu, Eroğlu Cumhurbaşkanı Oldu.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

“14 Kasım 1983.

Bağımsızlıktan bir gün önce.

Denktaş kürsüye çıktı...

KKTC’yi ilan edeceğiz dedi.

Benim partim CTP...

Acilen toplandık.

Sert tartışmalar yaşandı.

Neticede oylama yapıldı.

Ben hayır oyu kullandım.

Hatta, büyük çaba harcadım...

Evet çıkmasın diye.

13 hayır çıktı.

14 evet çıktı.

Bir oyla kabul edildi.

Eve döndüğümde ağladım.

Hayatımda ilk kez ağladım.

Hayır denmeliydi.”

*

Mehmet Ali Talat’a ait bu sözler... “Talat’ın Kıbrıs’ı” isimli kitapta anlatmıştı, o günkü duygularını...

*

Sonra ne oldu?

“Hayır” dediği, kurulmasına

“evet” dendiği için üzüntüsünden

ağladığı KKTC’ye önce başbakan,

sonra cumhurbaşkanı oldu...

Koltuğa “hayır” demedi.

*

Sonra ne oldu?

Kurulmasına “hayır” dediği KKTC’nin kepenklerinin kapatılması anlamına gelen Annan Planı’na “evet” dedi; ahaliden de “yes be annem” demesini istedi.

*

Hayır’ı dedirtememişti.

Yes’i dedirtti.

*

Sonra ne oldu?

“Hayır” diyen taraf AB’ye girdi.

Sadece girse gene iyi...

Veto hakkına kavuştu.

KKTC’ye ambargo kaldırılsın mı sorusuna da, doğal olarak “hayır” dedi.

*

Sonra ne oldu?

Bizim tarafta nihayet jeton düştü.

“Annan’ı da al git” dendi.

*

Dendi ama...

Geçti Brüksel’in pazarı!

Sür eşeği Girne’ye be annem.

KAYSERİ NOTU:

Burnumuzun direği kırılıyor.

Bu kokuyu alın artık.

Bir an önce seçim...

Lütfen, acilen.

Yılmaz Özdil.

facede gözüme çarptı birisi paylaşmış tam cuk oturmuş konuya.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

iste bende diyorumki :D eroglunun yukarda anlatilan adamdan 1 farki yok.

talata laf soylemeniz deil, erogluna sevinmeniz bana salakca geliyor diye laf anlatiyorum ben burda. talati savundugum falan yok.

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

garga bunu yazdı:
    -----------------------------

talata laf soylemeniz deil, erogluna sevinmeniz bana salakca geliyor diye laf anlatiyorum ben burda. talati savundugum falan yok.

görecez hoca.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

garga bunu yazdı:

ben tc cumhuriyetinin kktcye yolladigi ve milli egitim bakanliginin onayladigi butun milli tarih kitaplarini okudum.

o ayni masada oturup yemek yeme zirvaliklarinida kendi insanimdan cok dinleyip oyle bir bokun olmayacaginida cok anlatmisligim var sen beni merak etme.

benim bir bok anlatamadigim, senin memleketindeki senin gibi cahiller.

sadece kendi milli tarihini okumussun belliki, biraz gozunu ac, odun olma, diger milletlerinkileride okuda sonra konusalim!

edit: bu kelimeyi "TARAFSIZ", buyuk buyuk yazip gozume sokmak istemissin ya. yazik sana.

cok guzel bir benzetme yapmissin, got dal tasakla alakali. hemen cekmeyecek diyorum, sonra tumunude cekerse ceksin, hemen cekmedikden sonra zaten mantikli olan o deil mi kardesim? bunun bana gireri yok, ama sana gireri cok saniyorum, ki oyle dusunuyorsan yine yanlissin.

madem kktc madem federasyon her ne boksa, tabiki tc askerinin burda ne isi var diye soracak birileri, bu sana mantikli gelmiyorsa, git beynini deterjanla yika. sonradan natoyla gelir, bm ile gelir, is mi degisir kktc askeri olur (ki su anda hali hazirda kktc askeri ve ordusu var! zaten!!!), o olur bu olur, yine illaki asker olacaksa olur. ama su anda fiili olarak, tc askerinin kktc devleti ile bile hicbir alakasi olmayan kislalari var, kendine ait, kendi kurallari ile yonettigi kislalari var, bunlarin olasi bir cozumde geri cekilecegi sana mantikli gelmiyorsa yine git beynini tuz ruhuyla yika.

Hocam senın zıhnıyetın "senin memleketindeki" cumlendemn bellı senınle benım aramdakı fark ben kktc yı yurdumdan bır sehır gıbı bır butun gıbı gorurken sen senın benım memlektım ayrıman a gırıyorsun. Sen gerekırse o gıder bu gıder derken ben kktc benım vergılerımden verılen her kurusu helal edıyorum. Sen bm yı cok buyuk bır semı sanıyorsun gerektıgınde senı koruyacak? Sen avrupa bırlıgıne gırıdıyınde sana destek olacaklarınımı sanıyorsun. Sunu sakın unutma turk askerı bu gun oradamn cıktımı bır daha ne gerı donecek babayıgıt bır komutan nede bır hukumet bır daha kolay kolay gelmez o noktadan sonra turkıyeyı bır daha oraya yaklastırılar bunuda sakın unutma. Benım beyın yıkamaya ıhtıyacım var yada yok ayrı bır mevzu ama senın ne yazıkkı coktan ab vd dıye yıkanmıs o ayrı bır mevzu. O yuzden ben sana hıc bır sey anlatamam yasayıp gorucez...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

arkadasim ben sadece senin mantiginla konusuyorum. ben asla (tum kibris konularinda yazdigim yorumlara bakabilirsin) o yukarda bahsettigin mesaj disinda, senin memleketin benim meleketin diye bir ayrim yapmadim. turkiyeli kibrisli diye ayrim yapmadigim gibi bu ayrimi yapilmasinada hep karsi durdum yillardir.

benim avrupa birliginden, bmden bisey bekledigimde yok, bisey umit ettigimde yok. benim sana demek istedigim ben seni cok iyi anliyorum, soylediklerini coktan beri biliyor ve aynen senin gibide dusunuyorum. ama biz bunlari dusunurken diyorum, anavatan turkiye deyip senin o helal ettigin vergilerinden kktcye yollanan paralar var ya? onlari catir catir yiyenler var benim memleketimde diyorum...

siz bunu gormuyorusunuz ve size gostermenin hicbir yolu yok. yoksa ben turkiyeyi sevmiyorum, turkiyelileri sevmiyorum, turk, kibrisli diye ayiriyorum diyenin alnini karislarim...

anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

garga bunu yazdı:

görecez hoca.

abi gorecez diyorsunuz, tamam tabikide beklemek gormek lazim anliyorum da neyi gorecegiz allah askina. yapmayin etmeyin, o ufacik adada yapilan aptalca bir secimi, sirf kendi ulkenizdeki yonetimden hosnut deilsiniz diye baska yerlere cekmeyin. hic bir seyin degisecegi yok. kavga ederler, birbirlerine kufur edip, bogazlarina sarilirlar sonra ne olur biliyormusun? bir bakmissin koalisyon, bir bakmissin el ele kol kola. bunlar sizi umitsizlige dusuruyor, boyle seyler dusundukce korkuyorsunuz belki amma ve lakin. bunlar bir gercek. talat nasil tayyibe denenleri tayyibin dedigi gibi yaptiysa, erogluda tayyibe denenleri tayyibin dedigi gibi yapacak. bana kktc yonetimi tcden bagimsiz hareket ediyor ayagi yapip, sonrada kibrisli insanlari suclamayin yeter...

(2000) eroglu gelmesin diye denktasi sec.
    (2005) denktas gelmesin diye talati sec.
    (2010) talat gelmesin diye eroglunu sec.
    (2015) eroglu gelmesin diye denktasi (serdar) sec.
    (2020) denktas gelmesin diye talati sec.
    (2025) talat gelmesin diye, e beni sec artik :D, haha...
    Cumhurbaskanligi Secimi in North Cyprus?

so simple, right click and rename :)

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

buradaki herkse sunu soylemek istiyorum.

su andaki durumu iyice bir inceleyin, ve lutfen 5 dakikanizi ayirip dusunun.

ben adada kibrisli turk olarak var olmaliyim!

cunku ben eger sadece turk kimligimle orda var olursam, eninde sonunda ordan bir sekilde yollanacagim gercek.

eger sadece kibrisli kimligimle var olursam, bu sadece bana yarar, kisisel olarak yarar.

tek bir yolu var kibrisli turk olarak var olmam.

cunku sadece o zaman. hayir! ben turkiyenin, ingilterenin ve yunaninstanin garantorlugunu istiyorum.

cunku sadece o zaman, hayir ben turkiye ile ticaret yapmak istiyorum

cunku sadece o zaman, hayir ben turkiye ile turizm anlasmasi yapmak istiyorum.

diyebileceyim...

ama size bu mantikli gelmiyor, bizi sattilar, rumla yattilar, yok o soktu bu cikardi diye laf atiyorusunuz.

bana simdi, al iste KKTC, var ol kibrisli turk olarak, demesin, gulerim...

bana simdi, seni kimse kibrisli turk olarak ab ye almaz demesin, kimligimde turk yaziyor, benim adim avrupa parlementosunda turkish cypriot community olarak geciyor.

bana simdi, sizi kandirmislar demesin, annan planindan baslayarak, ab ile cyprus ve turkish cypriot comm. ile yapilan anlasmalardan mumkun oldugunca okuyup inceliyorum.

ve ben size diyorumki, sizin bu bizi sattilar dediginiz kibrisli turkler ancak birgun avrupada diyebilecekki, ben muslumanim, ben turkum, benim dilim turkce, rum veto ediyorsa, ben etmiyorum... su anda bile kayit altina geciyoruz.

biraz olsun iciniz rahat olsun, kimsenin bir yeri sattigi falan yok, sadece normal insanlariz. siz cok gerginsiniz bence.

anca gidersin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

“14 Kasım 1983.

Bağımsızlıktan bir gün önce.

Denktaş kürsüye çıktı...

KKTC’yi ilan edeceğiz dedi.

Benim partim CTP...

Acilen toplandık.

Sert tartışmalar yaşandı.

Neticede oylama yapıldı.

Ben hayır oyu kullandım.

Hatta, büyük çaba harcadım...

Evet çıkmasın diye.

13 hayır çıktı.

14 evet çıktı.

Bir oyla kabul edildi.

Eve döndüğümde ağladım.

Hayatımda ilk kez ağladım.

Hayır denmeliydi.”

*

Mehmet Ali Talat’a ait bu sözler... “Talat’ın Kıbrıs’ı” isimli kitapta anlatmıştı, o günkü duygularını...

*

Sonra ne oldu?

“Hayır” dediği, kurulmasına

“evet” dendiği için üzüntüsünden

ağladığı KKTC’ye önce başbakan,

sonra cumhurbaşkanı oldu...

Koltuğa “hayır” demedi.

*

Sonra ne oldu?

Kurulmasına “hayır” dediği KKTC’nin kepenklerinin kapatılması anlamına gelen Annan Planı’na “evet” dedi; ahaliden de “yes be annem” demesini istedi.

*

Hayır’ı dedirtememişti.

Yes’i dedirtti.

*

Sonra ne oldu?

“Hayır” diyen taraf AB’ye girdi.

Sadece girse gene iyi...

Veto hakkına kavuştu.

KKTC’ye ambargo kaldırılsın mı sorusuna da, doğal olarak “hayır” dedi.

*

Sonra ne oldu?

Bizim tarafta nihayet jeton düştü.

“Annan’ı da al git” dendi.

*

Dendi ama...

Geçti Brüksel’in pazarı!

Sür eşeği Girne’ye be annem.

KAYSERİ NOTU:

Burnumuzun direği kırılıyor.

Bu kokuyu alın artık.

Bir an önce seçim...

Lütfen, acilen.

Yılmaz Özdil.

facede gözüme çarptı birisi paylaşmış tam cuk oturmuş konuya.

Resmin Tamamına bakmaksızın ( Tüm kitabı okumadan) O günün şartları ile neden KKTC nin kurulmasına karşı çıktığını kitaptan alınan bir satırlık cümleden anlaşılabileceği konusunda derin şüpelerim var..  Kaldı ki KKTC yi kurduk da ne oldu ? 30 yıldır kendi kendimizi hapsettik. Tam bağımsızlığımızı ilan edebilseydik KKTC tam anlamıyla bir devlet olabilirdi.. Şuanki konumda Türkiyeden paranın geldiği, Devlet memurlarının da o parayı yediği Türkiyenin bir uzantısı, ili gibiyiz. Keşke 30 sene önce Türkiye Bu topraklar bizim diyerek kendi toprağına katsaydı KKTC kurulacağına. Şuanki Halk için Çok daha hayırlı olurdu.

I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

bilip bilmeden yazarsın işte bu kafayla.

kıbrısta yaşayan 2 arkadaşım var birisi üniversite arkadaşımdı diğer uzaktan. taa ötelerde dediğin kıbrıs kefen örtümüzdür. durumu hali hergün haberlerden inceleyerek neler olup bittiğini gayet iyi anlıyorum.

hatta eskiden beridir www.kibris1974.com sitesindeki gazetelerdeki köşeyazarların metinlerinden neler döndüğünü iyi anladım.

ben bir insanın soyuna sopuna bakmam. ben bir insanın kafasındaki ihanet düşünceleriyle kanı bozuk olduğunu görürürüm. işte bunlardan biriside sensin. açık ve net.

he her gün seni arayıp detaylı bilgi veriyorlar kıbrıs hakkında.kıbrıs ataşesisin ya o bakımdan : )boş konuşma.

ayrıca kanı bozuk olan sensin deyyus.ağzından çıkanı kulağın duysun.kullandığın kelimelere dikkat et.tartışmanın da bir adabı vardır sen bana kanı bozuk diyemezsin.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Forumda bile kaç gündür millet Kıbrıs diye birbirine girdi. Yıl 2010 hala aynı problemler devam ediyor. Siyasetçiler boyundan büyük işlere kalkarlarsa olacağı budur. Göz yapayım derken kaş çıkarttılar. Malesef eskiden ki gibi savaşlar topla tüfekle kazanılmıyor. Asker ne kadar başarılıysa siyasetçiler o kadar çuvalladı. Kıbrısa girdiler de çok iş becerdiler. Olan askerlerimize, Türkiye'nin geleceğine, ekonomiye ve zarar gören ada halkına oldu. Bu davayı savunacak kapasiteniz yoksa ne diye kalkarsınız böyle işlere? Çok iyi iş becerdik gibi sanıyor halk. Türk olduğumuzdan elde top, tüfek hiç plan, strateji, gelecek planlaması olmadan oraya buraya girmeyi severiz. Askeri yönden kazandın ama sonra ne yaparsın bu toprakları, nasıl değerlendirirsin düşünen yok. Bunlara sebep olan insanlara da alkış tutuluyor ya ona yanıyorum. Problemden başka birşey değil. Elde var sıfır.

λ
Toplam Hit: 11358 Toplam Mesaj: 91