Yaşlıllarla Yaşamak
-
ailesel nedenler ile anneannem,dedem ve ben yaşıyoruz.Bazen çok zorlanıyorum.Örneğin bu gün dedim ki film kötü gösteriyor.Aldılar bu afı film göstermiyor sonra izliyicem demişim dediler.
Huysuzlaşmaya başladılar pff bende mi yaşlanınca böyle olucam?
Çok sinir bozucu bir durum zor zar idare ediyorum.Yaşlanınca kendilerini işe yaramaz olarak görüyorlar sanırım.Bbg evi gibi ota boka bahane kavgaya dönüşüyor.Hep kendilerini haklı görüyorlar.
Allahım neydi günahım????
-
abi beyaz melek filmini izlemeni tawsiye ederim :) tam senlik bişey olur yani :) otobüste sabah kafamı miken kıza dönüşmezsin inşallah kız annesine otobüs boyunca salladı :F arkadaşına dertlerini anlatıyodu da kulak misafiri oldum :F
-
Hoja senin yetişme tarzınla onların yetişme tarzı bir değil. Arada çarpıklıklar olur, onlar kendilerini haklı bile görseler, sen alttan almalısın.
-
insanlar belli bir yaştan sonra tekrar çocuk gibi oluyorlar.erdemli olan onları olduğu gibi kabul edip saygıda kusur etmemektir.sonuçta sadece senin dedene babaanne özgü bir durum değil yılların getirdiği mutsuzluk,yorgunluk,yanlızlık vs...her neyse o insanlar hayatın semeresini senden kat be kat fazla çekmiş insanlardır.yaşlıları ne kadar çekilmez olursa olsunlar hiç bir zaman huysuz olarak görmedim.her fırsatta otobüste,şurada burada saygıda kusur etmem sürekli sohbet ederim.nitekim bu ülkede yaşlı olmak çok zor.özellikle 80lerden sonra felaket bir kültür değişimi yaşadık.avrupa'ya özendik.televizyon denen lanet şey yüzünden evlerde dialog sıfıra düştü.geçen bir sosyolog'un bu konuyla ilgili çok güzel bir tespiti vardı.adam diyor ki avrupa'da parklara gidersiniz yaşlıların kedilerle,köpeklerle konuştuğunu görürsünüz demişti.sen sen ol onların kıymetini bil.
-
gerçekten çok zor anlıyorum dostum seni
-
zokoro merak etme hocam en ufak bir saygısızlığım olmaz.Belki bu yüzden çok kötü durumda kalıyorum bağırmadığım için.
Herkez der ya insan 7 sinde ne ise 70 inde öyledir.Bu bana göre 7 yaşında nasıl çocuksa nasıl bir zekaya anlayışa huya sahipse
döner dolaşır 70 yaşında da aynı olur gibi geliyor.Yani aradaki yaşlarda dğeişir gelip yine çocuk olu.Çooooook zor bişey
-
gercekten bazen zor bi durum oluo bu olay.bizdede anneannem kalıor bazen çocuk gibi davranıor.evet yaşları ilerledikçe çocuklaşıyolar sanırım gerçekten :S
-
Valla şimdi ne diyim :| yaşlılar huysuz fln diosun,yaşlıdan yaşlıya deişir,ben ananemi dedemi çok severim,huysuz deiller beni severler,bende onları dünyada herşeyden çok severim,annemden bile çok severim belki ananemi :) altkatımızda oturuyolar okul zamanı nerdeyse hergün urarım 5-10dk bile olsa.Yani ne biliyim işte insanlar nası farklıysa farklı insanlar arasındaki ilişkilerde farklıdır =)
-
belki zoruna gidecek ama sende bu başlığı açarak o çocukluk evresinde olduğunu göstermişsin.çocukluk diyorum ama yaş olarak demiyorum.akıl olarak kastediyorum.zira olgun insan nasıl olur yaşadığı herşeyden ders çıkarmış erdemli kişidir bence.kalkıp onların bu davranışlarının nedenlerini sorgulayıp doğal olduğu sonucuna ulaşıp nabza göre şerbet vermek nasıl ki olgunluksa yaşadığı birkaç fevri olaydan dolayı foruma taşıyıp yaşlılarla yaşamak çok zor dostlar kıvamında yorum yapmak bir o kadar çocukça bir hareket.
-
valla hocam kendine mukayet olmaya çalış olurda kalplerini kırarsan çok üzülürsü sonra telafisi yok yani bi arkdaşta demiş zaten yaşlandıkça çocuklaşır insanlar die mümkün olduğunca yorum yapma sonra akıl veriyomuşta onların aklını beğenmiyomuşsun gibi bi izlenime kapılırlar sıkma canınıda sabredersen çok büyük sevabı var
-
yaşlılarla yaşamak çok zordur,sabır gerektirir,bazen dayanamacak olursun ama unutma hacım insan yaşlandıkça küçülür çocuklaşır ilerde sende yaşlanacaksın saygını yitirme derim bana sorarsan. dayanamadğn zamanlarda kulaklarını tıka gözlerini kapat eminim yararını görürsün mekan değişikliğnde hayır vardır derler eskiler o anda mekan değiştir derim odaya geç vs