Yavaş Yavaş Doldur Çatlatırsın.
-
İnce fincan mı daha çabuk çatlar kalın fincan mı ve neden?
-
Valla daha 2 gün önce catladı benim kupam!!
bayağı bi kalındı amam bilmiyecem bendemi bi şey vardı acaba
-
aaaabi inanmıyorum yaa:))sen benden çok yaşıcan..bunu tam da ben sorcaktım valla:)))nese hadi ben cevabını söölemiim o zaman:)))
-
KALIN !!!
-
KALIN VE CEVAP VERİN!
-
bi fikir yürütem...
kalın olan daha çabuk çatlar gibi, ama nedennn....
sanırımmm kalın fincan daha çok genleşmek isteyeceğinden ve yapısının genleşmeye elverişli olmaması gibi bişeyler sallasam çok mu komik olur?
hacimce büyüme farkı da ilk hacim, genleşme katsayısı,ve sıcaklık farkına bağlı ya haniiii ilk hacim büyük lolunca çok genleşmek isticeeenden dolyaı kırılıveriirr -
neden KALIN ?
çünkü cam,porselen vb.... ısıyı yavaş ileten maddelerdir..
ince olduğunda her tarafı kolayca homojen bir şekilde genleşir,
AMA kalın olduğunda içi çok genleştiğinde diyelim, dışı daha az genleşir(bir süre için sonunda yine homojen yapıya kavuşacaktır...)işte bu an kırılma için çok önemlidir. Kırılırsa bu anda kırılır. -
evet evet:) rebeluser ve Criminal2 yi gözlerinden öpüyorum. İlk olarak iletken maddelerin yüzey emilimlerini anlayalim. Yani Son moleküle olan uzakliğin yarattiği emilim.
Kalin fincana kaynar suyu koyduğumuzda en icteki atom 100C°'yi görecek ve ısıyı diğerine aktardıktan sonra uzerinde hâla o kadar ısı olduundan bunu genleserek atmaya calisacak. Dolayisiyla en icteki atom x kadar genlestiğinde en dıstaki atom belki henuz ısınmamıs olacak. E su molekülü ile tek cins atomlardan olusan bir seyide iç içe koyunca.. Fincanin ic kısmı haddinden fazla genisleyerek catliyor. Ancak catlama olmasi icin fincanin enine kesitinin en az 1/5inin maximum genlesme duzeyine ulasmasi gerekmektedir. -
bence de kalın...
-
Ficanın yapıldığı materyalin kalitesine bağlı tamam tamam yazmadım sayın
-
KALIN OLAN ÇÜNKİ SICAKTAN DOLAYI GENLEŞEN BARDAĞINİÇİ İLE DİŞİ ARASINDAKİ BOYUT FARKI DAHA ÇOK OLUR.CAM ESNEK OLMADIĞINDAN ÇABUK KIRILIR.
Toplam Hit: 4447 Toplam Mesaj: 12