folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

Yavaş Yavaş Sönen Işık Yapımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

eyvallah hocam deneyeceğim yarın ama istediğim şeye ulaşabileceğimi pek zannetmiyorum :F

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

dostum en az 5w bi lambayı başka nası yakcaksın kondansatör ile.

5w/12v=0.41amper

bi kondansatör için büyük bi akım

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:
    -----------------------------

dostum en az 5w bi lambayı başka nası yakcaksın kondansatör ile.

5w/12v=0.41amper

bi kondansatör için büyük bi akım

hocam tek ampul yok ampulle beraber 18 adet de şerit led var... ama istersem ampulu sökebilirim ledler uzun süreli yansın diye. kaldıki ledler zaten az enerji harcıyo 5 watt imkanı yok çekemezler..

hocam şimdi evde normal adaptörle denememi koyacağım 6 led 500 mikro dediğiniz kondansator ve bildiğin 12 v adaptör.. sonuç berbat :)şak diye gidiyo yine.. yavaş yavaş sönüyo ama çok hızlı bi yavaş :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

yavaş yavaş sönüyo ama çok hızlı bi yavaş :D

heheh:) en güzel cevap bu oldu.

Öncelikle bir devre ile nasıl yapılır pek düşünmedim ama en verimlisi bir mikrodenetleyici ile PWM(pulse Width modulation) uygulamak.Çünkü süreyi,parlaklığı kendin ayarlayacaksın.

devre yaptırabileceğin ve program yükletebileceğin biri varsa programını yazıp devre şemasını da vereyim,bak bu günlerde çok iyiyim fırsatı kaçırma:)

PWM:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQASn0sjlzoOC6-LhbNKJGoARstpCxdgLkrbRIhQLFc6LrOtp9_

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

buyrun videosu.. elektriği verip çekiyorum çektiğim gibi sönüyor ve uzun süre nokta halinde yanmaya devam ediyor.. 

http://www.facebook.com/video/video.php?v=478519175901&notif_t=video_processed

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

BosphorusPasha bunu yazdı:

yavaş yavaş sönüyo ama çok hızlı bi yavaş :D

heheh:) en güzel cevap bu oldu.

Öncelikle bir devre ile nasıl yapılır pek düşünmedim ama en verimlisi bir mikrodenetleyici ile PWM(pulse Width modulation) uygulamak.Çünkü süreyi,parlaklığı kendin ayarlayacaksın.

devre yaptırabileceğin ve program yükletebileceğin biri varsa programını yazıp devre şemasını da vereyim,bak bu günlerde çok iyiyim fırsatı kaçırma:)

PWM:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQASn0sjlzoOC6-LhbNKJGoARstpCxdgLkrbRIhQLFc6LrOtp9_

hocam işte öyle bi tanıdık yok :( yaptırabileceğim bi yer varmıdırki? ve bana fiyat olarak ne doğurur hepsi birlikte?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

dostum bi tanıdığın olacak,bu iş paraya dönerse emeği çok diye iyi bi para isterler.Yani öyle 1 saat uğraşmayla bile oluverecek bişey değil.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

yahu bu işlem bu kadar zor olmamalı bunun bi kolayı illaki olmalı :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

dostum 50 kuruşa kart alacaksın bakır kart.sonra 1-2tl arası demir 3 klörür diye bişey var sarı leblebi gibi, bi tanede baskı devre kalemi(edding 140s 1-2tl cd yazma kalemi gibi aynı) sonra bi devre bulacaksın yok entegreymiş yok bobinmiş uğraşma onlarla gerek yok.bu devreyi kalemle çizeceksin sıcak suyla o dediğim leblebi gibi zımbırtıyı karıştırıp devreyi atacaksın sonra deleceksin falan filan.Eğer lazer yazıcın varsa ona özel bi kağıt var o kağıda devreyi çıkarıp ütüleyip aynı şekilde o leblebi dediğim zımbırtıya atabilirsin ama onu ilerki aşamalarda düşün.Hatta ennnnnnnn basiti delikli pertinaxa yapmak.özel mesaj at yardımcı olurum boş bi zamanımda

edüt :

örnek devre bu

sana tavsiyem önce iyice kavra sonra arabaya takmayı düşün 1cm yükseklik olur bu devrede min.

buda anlatımı : A anahtarı kapatılıp B1 butonuna basıldığında C1 anında şarj olur ve uçlarındaki 12V gerilim R1 ve P gerilim bölücüleri üzerinden T!’in bazına uygulanır Bu voltaj ile doyuma gelen transistör, kollektörü üzerindeki röleyi enerjiler Röle kontaklarına bağlı olan cihaz hemen çaılşır Elimizi B1 butonundan çektiğimiz anda 12V ile şarjlı kondansatör R1 ,P ve transistör üstünden deşarj olur Voltajbelli bir seviyenin altına düştüğünde transistör kesime gider ve rölenin enerjisini keserek cihazı durdurur

(devre ve açıklama alıntı)

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam tamam da bu devre ledleri kaç saniye süre ile yanık tutar ki? sonuçta transistörün enerjsisi hemen bitiyo bi ddevre transistörün enerjisini nasıl daha fazla uzamasını sağlayacakki? 

eğerki işi ben bilseydim yolum şu şekilde olurdu;

bildiğin 12 voltluk ufak bir pil alırdım şarj olunabilenlerden, ampulu açınca ilk iki dakika şarj süresi verirdim ampul kapanınca da içindekki devre ile 12 voltu gittikçe azaltan bi devre tasarlayıp onu harekete geçirirdm tabi bunlar bu dediklerinizin yanında zor işler.. Bunun illaki daha kolay yolu olmalı.. devre  yapamam ben açıkçası :/ 

Toplam Hit: 22275 Toplam Mesaj: 89