Yavru Bi Kediyi Sahiplenmek İsteyen Var Mı?
-
DarkSkull bunu yazdı
Yaza ve kışa girerken tüy döküyorlar. Belirli aralıklarla parazit aşıları yapılıyor. Tuvalet eğitimleri de zor değil. Sokak kedisini dükkanda besliyordum kedi kumu aldım kendi gitti kuma yaptı üstünü de iyice kapattı. Kediler temiz hayvanlar kumu iyice eşelemeden kakasını yapmıyor. Kedi kumu alıp 1-2 günde bir poşetle içindeki dışkıları atmak yeterli olur. Büyük ihtimalle eğitim vermeye gerek olmadan tuvaletini gidip kuma yapacaktır. Köpek yer bulamazsa evin ortasına işiyor sıçıyor ama kedi yer bulamasa bile gidip en dip köşe neredeyse oraya yapar.
dark. bilgiler için eyvallah.
daniel tskler... istanbul dışında oturuyorum zaten. anlaşılan yine etrafa bakacagız kuytu koşelere. merdiven alti. park bahçe köşelerine. otomobil altlarına..
petşoplara para veripde almam. imkanı yok.. -
Gençliğimden bu yana et yenilmesine ve hayvanların esir edilip insanlar tarafından bakılmasına karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
-
bu kediler gece/gündüz veya aydınlik/karanlıkta hırlama gürültü yapma gibi bı dertleri var mı?
dişisi yada erkegi hangisi saldırgan yada uysal oluyor.
eseysel olgunluga eriştiklerinde ve sonrasında dişisinde erkeginde üstteki iki durümdaki halleri ne oluyor? bilgisi olan aydınlatırsa, sevinirim. -
5Agustos1921 bunu yazdıbu kediler gece/gündüz veya aydınlik/karanlıkta hırlama gürültü yapma gibi bı dertleri var mı?
eseysel olgunluga eriştiklerinde ve sonrasında dişisinde erkeginde üstteki iki durümdaki halleri ne oluyor? bilgisi olan aydınlatırsa, sevinirim.Kısırlaştırman şart hocam.Yoksa oraya buraya attırıp geziyorlar diye biliyorum.
-
5Agustos1921 bunu yazdıbu kediler gece/gündüz veya aydınlik/karanlıkta hırlama gürültü yapma gibi bı dertleri var mı?
eseysel olgunluga eriştiklerinde ve sonrasında dişisinde erkeginde üstteki iki durümdaki halleri ne oluyor? bilgisi olan aydınlatırsa, sevinirim.Hocam erkeği dönemi geldiği zaman etrafa kokusunu bırakmak için işiyor.
Kızışma döneminde dişi kediler abuk subuk miyavlıyolar, erkekde durum nedir bilmiyorum. Kısırlaştırmazsan işin zor :)) -
Mustafa bunu yazdı5Agustos1921 bunu yazdıbu kediler gece/gündüz veya aydınlik/karanlıkta hırlama gürültü yapma gibi bı dertleri var mı?
eseysel olgunluga eriştiklerinde ve sonrasında dişisinde erkeginde üstteki iki durümdaki halleri ne oluyor? bilgisi olan aydınlatırsa, sevinirim.Kısırlaştırman şart hocam.Yoksa oraya buraya attırıp geziyorlar diye biliyorum.
geçenlerde bi konu açılmıştı kedim heryere işemeye başladı diye, sonra dişi bulmak için heryere attırdığı anlaşıldı, koku bırakıyomuş ahahah dikkat et hocam yani :)
-
DarkSkull bunu yazdı
Yaza ve kışa girerken tüy döküyorlar. Belirli aralıklarla parazit aşıları yapılıyor. Tuvalet eğitimleri de zor değil. Sokak kedisini dükkanda besliyordum kedi kumu aldım kendi gitti kuma yaptı üstünü de iyice kapattı. Kediler temiz hayvanlar kumu iyice eşelemeden kakasını yapmıyor. Kedi kumu alıp 1-2 günde bir poşetle içindeki dışkıları atmak yeterli olur. Büyük ihtimalle eğitim vermeye gerek olmadan tuvaletini gidip kuma yapacaktır. Köpek yer bulamazsa evin ortasına işiyor sıçıyor ama kedi yer bulamasa bile gidip en dip köşe neredeyse oraya yapar.
Kedi bi yer bulur , kopek evin ortasina sicar demissin de hocam.
Kedi nankor olur , ölsen seni yer ...
Köpek sadik olur basinda bekler ...
-
Kediler insanlar gibi.Huyları var.İçten pazarlıklı olanıda var, köpek gibi sahibine sadık olanıda.Acayip hayvanlar kısacası.
-
JiggSaw bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
Kedi bi yer bulur , kopek evin ortasina sicar demissin de hocam.
Kedi nankor olur , ölsen seni yer ...
Köpek sadik olur basinda bekler ...
kediler insanlık tarihinden beri tam anlamıyla evcilleştirilememiştir
kedilere nankör demek, tüm insanlara nankör demek gibi bir şeydir
+ mustafa'ya katılıyorum, sahibine küsüp, götünü dönen kedi gördüm ben
madem genelleme seviyosun ben de genelleme ile devam edeyim
bazı istisnai köpek türleri hariç çoğu köpek, kediden daha maldır
mal olduğu için başını bekler, senin ağzının içine bakar
şöyle düşün, bi işte çalışıyorsun ve patron maaşını ödememeye / geç ödemeye başladı, o işte çalışmaya devam mı edersin
yoksa kedi gibi mantığını kullanıp başka işe (eve/sokağa) mı gidersin?
-
dişi mi erkek mi hocam ?