folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yavru Muhabbet Kuşlarımdan İkisi Sakat

Yavru Muhabbet Kuşlarımdan İkisi Sakat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Humanka
    Humanka's avatar
    Dişi

Arkadaşlar , bir süre önce muhabbet kuşlarım yumurtladı . Yavrular yumurtadan çıktı ama 2 tanesinin bacakları çarpık . yavrular 17 günlük . Bunun tedavi yöntemleri varmış ama veterinerler bu konuda çok bilgisiz. İnternetten biraz araştırdım. Sünger ve bandajla alçı yöntemleri varmış evde kendimizin uygulayabileceği şeylermiş. Bu konuda tecrubeli ve bilgili arkadaşlar varsa yardım bekliyorum. Yavru birer kuş ta olsalar , onlar birer canlı ve bu durumlarına çok üzülüyorum :(

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Headhunterz
    Headhunterz's avatar
    Erkek

tahminimce kendiliğinden iyileşir. kedim 2 adet golden tarafından saldırıya ugramıstı arka 2 bacak sakatlandı ve kuyrugu koptu 1 hafta leğenin içinde bıraktım düzenli olarak işe gitmeden önce süt koyuyordum 1 haftada ayağa kalktı yani düzelir tahminimce 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

resim koysana bi görelim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

evet resim iyi olur. birde hangi il-ilçe bilgisi verirsen yardım edebilecek müridler için.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

yazık .. resim koy bi bakalım .. veteriner yokmuydu tbtde

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek
    Hocam bi veterinerle iletisime gecip ona sorsan cok hos olur. İstanbul uni. Veteriner bolumunu cok ovuyolardi heralde. Numarasini felan bulup sorabilirsin

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Hocam veterınerlere bunun egıtımını bıle vermıyorlarmış ...
    Nasıl olsa bı kuş 20 - 40 TL arasında dıye pek takan yok açıkcası ...
    Böyle soyluyorum yanlıs anlama bende bakıyorum , benımde yeşil bır muhabbet kusum var ve onu yavruluktan aldım sımdı konnusuyor falan , degıl 20 TL ye 2.000 TL ye degısmem ama benımkınde de kanadında sıkıntı var sanırım kafese taktırmıs evde yokken goturdum veterınere pek bısı yaptıgı yok ... Multıvıtamın verdı al kullan dedı bır de kendı bı tozları var kahverengı suyuna koyunca kırmızı yapıyor falan o da bı tur antbıyotık gıbı bısey sanırım onu kullandım ama faydası yok olmadı , dedıgım gıbı veterınerler anlamıyor pek , eee bu sıcaklarda fazla vıtamın verıp kudurtmak da ıstemıyorum hayvanı o yuzden sımdılık kendı kendıne duzelmesını beklıyorum varsa bılgsı olan bana da yardımcı olursa sevınırım ....

İmza YOK !!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Humanka
    Humanka's avatar
    Dişi

suhatuna bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam veterınerlere bunun egıtımını bıle vermıyorlarmış ...
    Nasıl olsa bı kuş 20 - 40 TL arasında dıye pek takan yok açıkcası ...
    Böyle soyluyorum yanlıs anlama bende bakıyorum , benımde yeşil bır muhabbet kusum var ve onu yavruluktan aldım sımdı konnusuyor falan , degıl 20 TL ye 2.000 TL ye degısmem ama benımkınde de kanadında sıkıntı var sanırım kafese taktırmıs evde yokken goturdum veterınere pek bısı yaptıgı yok ... Multıvıtamın verdı al kullan dedı bır de kendı bı tozları var kahverengı suyuna koyunca kırmızı yapıyor falan o da bı tur antbıyotık gıbı bısey sanırım onu kullandım ama faydası yok olmadı , dedıgım gıbı veterınerler anlamıyor pek , eee bu sıcaklarda fazla vıtamın verıp kudurtmak da ıstemıyorum hayvanı o yuzden sımdılık kendı kendıne duzelmesını beklıyorum varsa bılgsı olan bana da yardımcı olursa sevınırım ....

-----------------------------

Aynen öyle veterinerler kuşla ilgili hiçbir eğitim almıyorlarmış . Ki bunu veteriner bir tanıdığım söylemişti. Kendisinede konu hakkında danıştım. Süngerle yada bandajla ayağını alçıya al dedi. Kendi de bilmiyor çok saçma. Ben Adana Çukurovadayım bu arada yardımcı olabilecek bilgili arkadaş varsa.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

işine gelmemiştir o veterinerlerin uğraşmak..fakültede çatır çatır görüyoruz kanatlılarla ilgilili hastalıkları vs. ama şu var ki çok küçük hayvanlar oldukları için ortopedik müdahaleler yapılamaz..kedi köpek olsa bişeyler yap ama heleki yavru muhabbet kuşuna ortopedik müdahale çok zor...

kuş mevzuuna gelince...küçüklüğümden beri muhabbet kuşu beslerim çok da severim...senin kuşlardaki sorun raşitizm olabilir..güneş görsün hayvanlar...bir de multivitamin ver...önerim, mineral plus oral solution diye bir ilaç....bu ilacı dikkatli kullan sularına çok az katman gerek...tavuklarda bile dozajı 1litre suya 1ml..

tavuk beslenen yerlerde vs.bulabilirsin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

www.muhabbetkusu.org bu sitede araştır eminim kesin cevabını bulucaksın

THE BeYaZ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Benim muhabbet kuşumda da vardı.Öncelikle saat 5-6 gibi güneşe çıkart düzenli olarak,çokta bunaltma ama hayvanları,multivitamin al markasını hatırlamıyorum,ve evde uçmalarına izin ver benim kuşta işe yaramıştı biraz düzeldi.

Toplam Hit: 4299 Toplam Mesaj: 22