folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yazılım Mühendisliği Bölümü Ve Geçerliliği

Yazılım Mühendisliği Bölümü Ve Geçerliliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Bu sene allah kısmet ederse 2. yıllık bil. prog. bölümünden mezun olucam. Çalıştığım için derslere bakmaya vaktim olmuyor. Bu yüzden DGS kastırıp devlet okuluna yerleşme gibi bir şansım yok. Ancak özel okullarda Yazılım Mühendisliği bölümü puanı baya bir düşük belki oraları yazabilirim diye düşündüm. Şuan zaten hali hazırda yazılım işiyle uğraşıyorum ve mühendis etiketim olmadığı için ab projelerinde uzman olarak çalıştırılamıyorum ve böyle bir şekilde mühendis etiketi almayı düşünüyorum. Bu bölümün geçerliliği nedir nasıldır bilenler varmıdır? Gelecek olarak özel sektördeki yeri nedir? Hürmetler...

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

yazılım veya bilgisayar mühendisliği için B planı olarak bulgaristana gidebilirsin hocam sınav falan gerekmiyor sadece lise diploma puanın ile yerleşebilirsin. Bulgaristana gidersen çift vatandaşlık vizesi alırsın buda demek oluyor tüm avrupa ülkelerine vizesiz gidebiliyorsun. googleden eğitim bulgaria diye arat detaylı olarak bilgilere ulaşabilirsin burdaki gibi milyarlarca masraf yapmıyorsun yıllık iki taksitle bir ücreti var onun dışında ev kiraları falan 15-20 euroymuş yani hayat biraz ucuz diyorlar. Ankarada okuyan bir arkadaş vardı sırf bilgisayar mühendisi olacam diye hayal kurup durdu Türkiyede sınavı kazanamadı başka bir bölüm okuyordu 3. sınıfta iken bulgaristandaki eğitimi duyunca okulu bırakıp oraya yerleşti. Mühendislik bölümleri ingilizce ve bulgarca olduğu için seçim sizin bizim arkadaş ingilizce seçti şuanda oraya istanbuldan otübüsle 7-8 saatte bulgaristana ulaşıyor çift vatandaşlığı da var ordan mezun olursan avrupadaki ülkelerde çalışma hakkın doğuyor ama tek sorun sanırım kesin bişey diyemem ama Türkiyede denklik sorunu olabilir ona kesin olarak bilmediğim için bişey diyemem. kolay gelsin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

GICIKCAN bunu yazdı:
    -----------------------------

yazılım veya bilgisayar mühendisliği için B planı olarak bulgaristana gidebilirsin hocam sınav falan gerekmiyor sadece lise diploma puanın ile yerleşebilirsin. Bulgaristana gidersen çift vatandaşlık vizesi alırsın buda demek oluyor tüm avrupa ülkelerine vizesiz gidebiliyorsun. googleden eğitim bulgaria diye arat detaylı olarak bilgilere ulaşabilirsin burdaki gibi milyarlarca masraf yapmıyorsun yıllık iki taksitle bir ücreti var onun dışında ev kiraları falan 15-20 euroymuş yani hayat biraz ucuz diyorlar. Ankarada okuyan bir arkadaş vardı sırf bilgisayar mühendisi olacam diye hayal kurup durdu Türkiyede sınavı kazanamadı başka bir bölüm okuyordu 3. sınıfta iken bulgaristandaki eğitimi duyunca okulu bırakıp oraya yerleşti. Mühendislik bölümleri ingilizce ve bulgarca olduğu için seçim sizin bizim arkadaş ingilizce seçti şuanda oraya istanbuldan otübüsle 7-8 saatte bulgaristana ulaşıyor çift vatandaşlığı da var ordan mezun olursan avrupadaki ülkelerde çalışma hakkın doğuyor ama tek sorun sanırım kesin bişey diyemem ama Türkiyede denklik sorunu olabilir ona kesin olarak bilmediğim için bişey diyemem. kolay gelsin

afedersin ama,başarılı olduktan sonra o okulda,şahsen TRdeki denkliği kim takar o kadar şeyi elde ettikten sonra.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

GICIKCAN bunu yazdı:

afedersin ama,başarılı olduktan sonra o okulda,şahsen TRdeki denkliği kim takar o kadar şeyi elde ettikten sonra.

evet işte bu yüzden denklik sorunu olabilir Türkiyede. ankarada okuyan arkadaş anlatmıştı bana. Türkiye eğitim ve iş konusunda çok geride bugünki ygs sınavını gördün milletin anasını ağlattılar her yerde ösym'ye isyan var zati Türkiye sadece turistik açısından zengin bir ülke onun dışında iyi değil. Herkesin kendi seçimi tabiki şu devirde millet avrupaya&amerikaya gitmek için bir yol arıyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

tbt den topluca bulgaristana gidip bi daha okuyalım :|

bulgaristandan bi rehber arkadaş bulalım herşeyi öğrensin

5-10 kişi gidelim walla

sıkıldım bu eğitim sisteminden en azından yabancı dilimiz olur O.o

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaslar bizim zamanimizda rusya universiteleri cok modaydi.

Orada okuyan arkadaslarim, denklik sorunu Turkiye'de oluyor ama kim miker denligi adamlar avrupada paranin anasini mikiyorlar.

Eger oyle bir sansiniz vede bilgisayar uzerine yetegeniz varsa siktir edin denkligi falan gidin okuyun.

Burada olsa sevmediginiz bir bolume yerleseceksiniz buyuk ihtimal. Hayatinizin geri kalanini hic istemediginiz bir isi yaparak gecireceksiniz.

O yuzden eger cidden boyle birsey varsa basin gibin.

Gidin ama orada okumaya gayret edin. Bulgar hatunlarin bacaklari arasina takilmayin. O zaman iyi yerlere gelebilirsiniz.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cado_
    Cado_'s avatar
    Erkek
    yazılım mühendisliğinin puanlarının düşük olmasının sebebi sadece özel okullarda olması.yanılmıyorsam bir tek odtü de var onada dgs ile almıyorlar.edit:ha pardon zaten devlet istemiyormuşsun :).
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

bizim sleymn da yazılım okuyordu o belki bölüm hakkında sana bilgi verebilir . devlet tercih etsen daha iyi olur bence diğer türlü masrafların fazla olur .

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Erkek

açık lise mezunu oluncada girebiliyormuyuz bulgar üniversitelerine?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    eyvallah arkadaşlar. şehir dışına gitmem gibi bir durum söz konusu değil ne yazıkki. Ankara'da dgs ile bilg. müh.'ne filan yerleşmek sittin sene imkansız. Çalışma saatlerim esnek olduğu için yaşamaya bile vaktim yok ne yazıkki. Maddi olarakda şehir dışında okumakla yaşadığın şehirde özel okulda okumak aynı paraya geldiğini düşünüyorum. Şu an zaten bu bile tam mümkün değil ama burs alma imkanım olabilir gibi birşeyler kovalamak için merak ettim. Atılım'da düşünüyorum yazılım mühendisliğini.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam Türkiye'deki bazı özel üniler isim vermiyeyim hazırlığı geçirttirmemek için kök söktürüyor.Yabancı ülkelerde

insanlar iş kalitesiyle değerlendirilirken burada üniversite mezuniyetiyle değerlendiriliyor problem bundan.Üniler

öğrencileri sıkıyor.

Toplam Hit: 2315 Toplam Mesaj: 15