Yazılımcı Arkadaşlara Bi Kaç Soru
-
arkdaşlar windows xp ve vista tabanlı işletim sistemlerinde çalışacak küçük bişey yazmak istiyorum
içerik backup uygulamaları
amacım:günlük saat 18 ila 18:30 arasında yada pc kapanırken windows un altındaki bi kaç klasorun içeriğini temizleyecek
outlook expres, outlook 2003, 2007 mail datalarına bakıp son değişiklikleri alacak ağ sürücüsünden bağlı dizine pst dosyası oluşturup yedekleyecek.
desktop, my documents kontrol edecek xls ve word dosyalarını aynı saatte ağ sürücüsüne yedekleyecek.
son olarak c:/program files ın içerisndeki bi klasore bakacak önce dünki aldıgı yedeği kontrol edecek değişiklik varsa yedekleyecek,
yazılım ve derleyici için hangi dili kullanmam gerekiyor.
daha önce hiç bişey yazmadım
sadece bunu yapabilmem için fikrinize ve çalışabileceğim dökümana linke de ihtiyacım var.
-
Hiçbişey bilmeden bişeyler yapmaya çalışan arkadaşlar çoğaldı hadi bakalım.
Önce araştırma yapıp kendinizi geliştirin.Öyle hadi site yapayım,hadi program yapayım diyince olmuyor.
Dediğin programın hazırı var
http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=61147
konusunu incele....
-
real_agabey bunu yazdı:
-----------------------------Hiçbişey bilmeden bişeyler yapmaya çalışan arkadaşlar çoğaldı hadi bakalım.
Önce araştırma yapıp kendinizi geliştirin.Öyle hadi site yapayım,hadi program yapayım diyince olmuyor.
Dediğin programın hazırı var
http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=61147
konusunu incele....
-----------------------------zaten fikir ve eğitim için bilgi istedim.yazdıklarımla senin anlattıkların çok farklı, bişeyler olamaya çalışan yada kendini isptalama ihtiyacı duyan biri değilim.
kodlama benim işim değil ,yardım edecek bilgiye sahipsen yardımcı ol.olupta başa kalkmanın manası ne
ayrıca verdiğin linkteki program ile istediklerimi yapamam.hazır programda aramıyorum.sistemimde 1 adet hp teyp backup bir adet software backup çalışıyor
kendim uğraşmak istiyorum
-
Back up işlemlerini dediğim programla çok rahat yapabilirsin.
Silme işlemlerinide basit bir .bat dosyasıyla halledilebilinir.
Hiçbirşey bilmiyorum dedin diye sana böyle cevap verdim.Amerikayı yeniden icat etmeye gerek yok.
Adamlar daha önceden gayet güzel yapmışlar tekrar kasmanın bana göre manası yok.
-
dediğin işlemleri yapan bir program bana göre çok basit
fakat sen hiç bir şey bilmediğine göre önce 2-3 ay gibi bir sürede bir programlama dili öğrenmen gerekiyor
bu işlemler için gidipte makina diline inmeye gerek yok (c,c++, vs ...) , insana daha yakın olan programlama dillerini öğrenmen daha mantıklı(c#.net,vb.net,vb,vs...)
-
Ticari uygulamalar için Delphi diline zaman ayırmak kitaplardan ve web eğitimlerinden çalışmak sizce mantıklımıdır.
-
tavsiyem .net dillerine bulaşma küçük şeyler için yada c,c++ a.. bu konularda vb yada delphi iyidir.. bir çok döküman olması da iyidir. Yapacağın işler belli alanı kapsadığı için bir kitap alman o kadar zorunlu değil.. seçtiğin dil için giriş makalelerini okuyup, sonra yapacağın işlere özel makaleler okursun... vb için vbturk.net, vbasicmaster.com ceviz.net, ceturk.net gibi sitelere bakabilirsin..
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------
tavsiyem .net dillerine bulaşma küçük şeyler için yada c,c++ a.. bu konularda vb yada delphi iyidir.. bir çok döküman olması da iyidir. Yapacağın işler belli alanı kapsadığı için bir kitap alman o kadar zorunlu değil.. seçtiğin dil için giriş makalelerini okuyup, sonra yapacağın işlere özel makaleler okursun... vb için vbturk.net, vbasicmaster.com ceviz.net, ceturk.net gibi sitelere bakabilirsin..
delphi yada v.basicmi diyorsun? web site dilleri ile bi alakam yok olmazda.biraz başlangıç için pratik bilgiler verebilrmisn.
-
web ile alakası yok zten.. masaüstü yazılımcılığı..
şimdi ne gibi bilgiler istiyorsun.. vb,c#,java.. biliyorum.. delphi ile alakam yoktur
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------web ile alakası yok zten.. masaüstü yazılımcılığı..
şimdi ne gibi bilgiler istiyorsun.. vb,c#,java.. biliyorum.. delphi ile alakam yoktur
3 yıl önce pascalda hello world yazabilmek için 5 sat uğraşmıştım. gerçekten beş saat...sonrada bu iş bana göre değil kafam basmıyor diyerek pes ettim.şimdi uzun zamndır kendimi hazırlıyorum yakında başlaycagım. zeka türüm duygusal olandan,yani yazılı anlatımda işi espriye yada basite vurarak anlatıldıgı zamn kavraybiliyorum.görsel kısmıda deneme yanılma yönüyle kavrayabiliyorum.bu yüzden zorlanıyorum.matamatikle aram iyi değil.kafa yapım aşa yukarı böyle
bi amacaım var.bişeyler üretmek bana ait olan bişeyler üretmek istiyorum. nereden başlanır nasıl çalışmam gerekiyor.
bugune kadarda koydugum hedeflerin çoguna ulşatım.istedikten sonra herşeyi yapabilirm
-
isteyen insan istediği şeyi yapabilir prensibindeyim.. Sende istersen istediğini yapabilirsin..
Öncelikle hedefini iyi koy planını yap..Bu konuda programlamaya nasıl başlanır isimli makaleleri okuyabilirsin..