Yazılımda Kadın Eli ' Ne Destek Ve Önerilerinizi Bekliyoruz.
-
Shephard bunu yazdı
http://demo.bluchic.com/?theme=Adelle temaları bu :/ ve bugün izlediğim bi video aklıma geldi. Çok yanlış gelmişte olabilirim :/
https://www.youtube.com/watch?v=48yKFU-eXIs
https://www.youtube.com/watch?v=kgA2eJHFZw8
devamı için buraya https://www.youtube.com/channel/UCVg4DAiKW5WgPKKbQAJ89MA
Boyle videolar cekin, butun memleket programci olsun :D
-
ilk iş olarak türk kadını için, tüm annelerin isteği olan internetten el işi boncuk işi satabilecekleri bir site kurdurmayı öğretin :)
çok pis sevaba girersiniz :)
-
Aouuw .! Bu videolar yazılım veya kod tanıtımından ziyade kadını tanıtır cinsten olmuş. Amaç kadınlarla dikkat çekmek değil. Bu sektörde az kadının olması ve var olanlarında bilinmemesi üzerine akıllardaki kadinlar bu mesleği yapabilir mi? algısını kaldırabilmek. Evet hatta farklı bakış açılarını kullanarak iyi işler cıkabiliri benimsetmek. Göz zevklerini kulanarak bir site tasarlayip kodlayabilir, daha düzenli kod yazabilir, yaratıcılıklarını kullanarak üretebilirler. Cesaretlendirmek ve beraber bu yolda mücadele vermek. Bize destek olan birçok erkekde var. Onların fikirlerini dikkatle dinliyor ve uygun olduğu taktirde uygulamaya calsiyoruz. Daha yazılım mühendisliginin ne demek olduğunu bilmeyen universite sınavına girmiş gençlerle karsılasıyoruz.
-
Ben anlamıyorum neden kadın yazılımcı olayları türedi birden. Kadın da bilgisayar kullanıyor erkek de , bu işin sadece merakla alakası var. Kadın adı altında neden ayrılıyorsunuz , erkeklerin hazırladığı eğitimleri anlayamıyor musunuz? Zorlamayla olacak bir iş değil zaten kadınların yapısı gereği uğraşmıyorlar. Biyoloji haricinde(lablarda çok kadın var) zaten analitik alanlarda baskın olduğunuz pek bir yer yok. Mevzu ne kadar soyutlaşırsa kadın sayısı o kadar düşüyor o alanda.
Yazılım alanında da zaten frontend takılıyor pek çok kadın. Görsel alanlarda başarılılar.
-
Aslında bu böyle değil. boyle bir algı oluşmuş. önyargı tamamen zaten kadınlar bu konuda başarılı değil. iste tamda bu yüzden oluşuyor.bu goruslerin aksine ilk kadin yazilimci ada lovelacedir. yani aslında bu alanda başarılı kadınlar var. Sadece bilinmiyor ve bu şekilde sarf edilen cumlelerde acaba gerçekten yapamazmiyim oryargisi olusuyor. ne alaksı var ? Ben bir kadınım ve burda yazılım tanıtıyorum istek sadece istek.
-
KizilS bunu yazdı
Ben anlamıyorum neden kadın yazılımcı olayları türedi birden. Kadın da bilgisayar kullanıyor erkek de , bu işin sadece merakla alakası var. Kadın adı altında neden ayrılıyorsunuz , erkeklerin hazırladığı eğitimleri anlayamıyor musunuz? Zorlamayla olacak bir iş değil zaten kadınların yapısı gereği uğraşmıyorlar. Biyoloji haricinde(lablarda çok kadın var) zaten analitik alanlarda baskın olduğunuz pek bir yer yok. Mevzu ne kadar soyutlaşırsa kadın sayısı o kadar düşüyor o alanda.
Yazılım alanında da zaten frontend takılıyor pek çok kadın. Görsel alanlarda başarılılar.
Sen ne guzel sacmalamissin :D
@handemuge Hocam super bir girisim. Elimden ne gelir tam bilemedim ama geleni yaparim (:
-
izzmarit bunu yazdıKizilS bunu yazdı
Sen ne guzel sacmalamissin :D
@handemuge Hocam super bir girisim. Elimden ne gelir tam bilemedim ama geleni yaparim (:
Teşekkür ederim :)Dilerseniz bizimle iletişime gecebilirsiniz. sitemizden veya facebook adresimizde..
-
handemuge bunu yazdıizzmarit bunu yazdıKizilS bunu yazdı
Teşekkür ederim :)Dilerseniz bizimle iletişime gecebilirsiniz. sitemizden veya facebook adresimizde..
Mobilim hizim rezalet, siteyi acamadim facebooktan yanastim (:
-
kadın elinin değdiği herşey güzeldir..... başarılar....
-
handemuge bunu yazdı
Aslında bu böyle değil. boyle bir algı oluşmuş. önyargı tamamen zaten kadınlar bu konuda başarılı değil. iste tamda bu yüzden oluşuyor.bu goruslerin aksine ilk kadin yazilimci ada lovelacedir. yani aslında bu alanda başarılı kadınlar var. Sadece bilinmiyor ve bu şekilde sarf edilen cumlelerde acaba gerçekten yapamazmiyim oryargisi olusuyor. ne alaksı var ? Ben bir kadınım ve burda yazılım tanıtıyorum istek sadece istek.
Butun kadin bilimadamlari(?) gibi, ada lovelace de bilincli olarak abartilmis bir isim. Bilgisayarin onculerinden, charles babbage denilen ustad tarafindan kiralanmis bir kiz, ama babbage den kimse bahsetmezken ada bir anda programlamanin atasi oluverdi. Von neumann da kendi makinasinin programlama islerini kadinlara yaptiriyordu, zaten bu isler zaten o donemlerde kadin isi olarak goruluyordu, bir yerlere bir kayitlar girilecekse vs. bunlari kadinlar yapiyordu. Bu konularda biraz sexist'im kusura bakmayin :D
yazılım mühendisliği yazilimdakadineli bayan yazılımcılar bayan mühendis kadın mühendis kadınların yazılım platformu yazılım ile alakalı bir çok şey