Yeminli Mali Müşavir
-
Selam hocalar, hayırlı ramazanlar.
Malum, yeni kanunda yurt dışına çalışan yazılımcılara vergi istisnasından faydalanmaya devam edebilmeleri için yeminli mali müşavirle çalışma şartı getirildi. Forumda yeminli mali müşavir mürit var mı? 3 arkadaşız. Bize yol gösterecek, fiyat teklifi verecek bir ymm tanıdık varsa çok makbule geçer. -
the_ilkay bunu yazdı
Malum, yeni kanunda yurt dışına çalışan yazılımcılara vergi istisnasından faydalanmaya devam edebilmeleri için yeminli mali müşavirle çalışma şartı getirildi. Forumda yeminli mali müşavir mürit var mı? 3 arkadaşız. Bize yol gösterecek, fiyat teklifi verecek bir ymm tanıdık varsa çok makbule geçer.Hangi kanundur hocam bilgim yoktu bu olaydan. Yurtdışı çalışmaktan kasıt şirket anlamında mı yoksa envato tarzı yerlerde satış yapan freelance kişiler içinde geçerli oluyor mu?
Yurtdışı yazılım satışlarından kdv alınmıyordu istisnadan kastın bu mudur?
-
h0rtl4kk bunu yazdıthe_ilkay bunu yazdı
Malum, yeni kanunda yurt dışına çalışan yazılımcılara vergi istisnasından faydalanmaya devam edebilmeleri için yeminli mali müşavirle çalışma şartı getirildi. Forumda yeminli mali müşavir mürit var mı? 3 arkadaşız. Bize yol gösterecek, fiyat teklifi verecek bir ymm tanıdık varsa çok makbule geçer.Hangi kanundur hocam bilgim yoktu bu olaydan. Yurtdışı çalışmaktan kasıt şirket anlamında mı yoksa envato tarzı yerlerde satış yapan freelance kişiler içinde geçerli oluyor mu?
Yurtdışı yazılım satışlarından kdv alınmıyordu istisnadan kastın bu mudur?
hocam şöyle bi olay. Yurt dışına yazılım hizmeti veren yazılımcılar (yazılım uzmanları) dövizle alınan ücretlerde bu meslek kazançları KDV’den muaftır. Gelir vergisini ise %80 kazanç indirimi söz konusu olacaktır. kaynak
burdaki vergi muafiyetinden faydalanmaya devam etmek için ymm şartı getirdiler hocam.
-
Hizmet faturası mı kesiyorsunuz? Çoğu YMM 30 bin liradan açıyor kapıyı, bir de vergi dairesinin istisnayı kabul etmeme oranı da artacak gibi. Hem 30 bin lira bayılacaksın hem de %20 KDV + gelir vergisi yapıştıracak memurlar
-
Selamlar
Babam yeminli mali müşavir kendisinden bir fiyat alayım istersen ben de yanında çalışıyorum. Yardımcı olabilirim.
-
slasher bunu yazdı
Selamlar
Babam yeminli mali müşavir kendisinden bir fiyat alayım istersen ben de yanında çalışıyorum. Yardımcı olabilirim.
Pm attım
-
JpnTr bunu yazdı
Hizmet faturası mı kesiyorsunuz? Çoğu YMM 30 bin liradan açıyor kapıyı, bir de vergi dairesinin istisnayı kabul etmeme oranı da artacak gibi. Hem 30 bin lira bayılacaksın hem de %20 KDV + gelir vergisi yapıştıracak memurlar
Aynen hocam hizmet faturası ama istisnayı neden kabul etmesin vergi dairesi?
-
the_ilkay bunu yazdıslasher bunu yazdı
Selamlar
Pm attım
Hocam PM attım. Bana size ulaşacağım tel nolarınızı iletebilir misiniz ? Arayacağız sizi.
-
Hocam babamın web sitesi bu : http://ymmali.com/ inceleyebilirsiniz. İşin içeriğine göre fiyat vereceği için önce babamla görüşmeniz lazım bugün görüştüreceğim. PM'den bana dönüşünüzü bekliyorum.
slasher tarafından 26/Şub/26 09:10 tarihinde düzenlenmiştir -
the_ilkay bunu yazdıJpnTr bunu yazdı
Daha fazla vergi alabilmek için değiştirdiler istisna detaylarını :) durup dururken YMM tasdik zorunluluğu getirmenin anlamı yok çünkü hiçbir müşavir yaptığımız işi tasdik edebilecek donanıma sahip değil. Senden ne sunduğunu, ne sattığını vs isteyecekler yeri gelecek şu kodu yazdım diye göstermen gerekecek. Burada sorun YMM ikna etmek değil, vergi dairesini memnun etmek. Daha önce ihracat yapıp vergi mahsuplaşmasında sorun yaşayan mürid(e)ler ne demek istediğimi anlayacaktır, sen 1 yıl boyunca aynı faturayı kesersin açıklamayı değiştirmezsin ama bir memur kabul etmiyorum dediğinde her şey tersine döner :) bu yüzden muafiyeti yanan ve vergileri cezası ile ödeyen çok insan oldu
-
JpnTr bunu yazdıthe_ilkay bunu yazdıJpnTr bunu yazdı
Daha fazla vergi alabilmek için değiştirdiler istisna detaylarını :) durup dururken YMM tasdik zorunluluğu getirmenin anlamı yok çünkü hiçbir müşavir yaptığımız işi tasdik edebilecek donanıma sahip değil. Senden ne sunduğunu, ne sattığını vs isteyecekler yeri gelecek şu kodu yazdım diye göstermen gerekecek. Burada sorun YMM ikna etmek değil, vergi dairesini memnun etmek. Daha önce ihracat yapıp vergi mahsuplaşmasında sorun yaşayan mürid(e)ler ne demek istediğimi anlayacaktır, sen 1 yıl boyunca aynı faturayı kesersin açıklamayı değiştirmezsin ama bir memur kabul etmiyorum dediğinde her şey tersine döner :) bu yüzden muafiyeti yanan ve vergileri cezası ile ödeyen çok insan oldu
Babamı övmek için demiyorum ama kendisi bu işlerin piridir. Meslekte 50. yıla yaklaştı. Zamanında müşavirlere ders vermiştir. Ayrıca denetim firması da var. Vergi memurlarının ne istediklerini ne yapılması gerektiğini de kendisi biliyor.