Yeni Araba İçin Fikrinizi Alıcaktım
-
Arkadaşlar öncelikle selam..
babamla arabayı değiştirme yönünde düşncelerimiz var benimde sizin düşncelerinize ihtiyacım var =)
öncelikle şuan altımızda Lada Vega var 2004 model station vagon 1.5 motor 70 beygir bi araba..
babam yerden biraz daha yüksekte olmak istiyo şimdikine nazaran bende fikrini etkilemek istemiyorum bu yüzden Fiat Doblo Peugeot Partner Citroen Berlingolara falan bakıyoduk
ama dün Peugeot Bipper ve Citroen Nemo ya baktık zaten bu ikisi aynı araba gibi fiatın falanda buna benzer modelelri var :D
aklımdaki soru şu bipper mesela benim hoşuma gidiyo ama güçlü bi araba değil (1.4 70 HP) sonuçta ralliye gidecek değiliz ama kullanan var mı artısı eksisi nedir iç hacmi nasıldır?
ya da babama biraz yüklenip hem kendisi hem motoru daha büyük olan partner yada berlingoya falanmı yönlendireyim bilemedim bunu
fikirlerinizi bekliyorum
-
kardeş diğerlerine bişey diyemem ama ben nemoya 4 ay bindim. gayet güzel ve kullanışlı.
ha yan koltuk yatmıyodu uyuz oluyodum orası ayrı.
-
bipper ( pejo ) , nemo (citroen) , fiorino ( fiat) aynı üretim ortak üretim yani ama motorları farklı...
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------
bipper ( pejo ) , nemo (citroen) , fiorino ( fiat) aynı üretim ortak üretim yani ama motorları farklı...
-----------------------------evet abi duymuştum bunu bende
zaten öndeki arma hariç aynı arabalar :D
@mizahi abi yapma yan koltuk nası yatmaz :S
iç hacmi darmıydı peki ?? mesela biz biri 12 yaşında olmak üzere 5 kişilik bi aileyiz..
-
zndmn bunu yazdı:
Arkadaşlar öncelikle selam..
babamla arabayı değiştirme yönünde düşncelerimiz var benimde sizin düşncelerinize ihtiyacım var =)
öncelikle şuan altımızda Lada Vega var 2004 model station vagon 1.5 motor 70 beygir bi araba..
babam yerden biraz daha yüksekte olmak istiyo şimdikine nazaran bende fikrini etkilemek istemiyorum bu yüzden Fiat Doblo Peugeot Partner Citroen Berlingolara falan bakıyoduk
ama dün Peugeot Bipper ve Citroen Nemo ya baktık zaten bu ikisi aynı araba gibi fiatın falanda buna benzer modelelri var :D
aklımdaki soru şu bipper mesela benim hoşuma gidiyo ama güçlü bi araba değil (1.4 70 HP) sonuçta ralliye gidecek değiliz ama kullanan var mı artısı eksisi nedir iç hacmi nasıldır?
ya da babama biraz yüklenip hem kendisi hem motoru daha büyük olan partner yada berlingoya falanmı yönlendireyim bilemedim bunu
fikirlerinizi bekliyorum
-----------------------------hocam benim araba 2009 bipper ilk başlarda biraz zorlanıyorsun araba çok ağır (1250kg) ve motoru küçük ama şimdi alıştım gayet rahat geliyor yakıt tüketimi 200 civarı tek eksisi beygir onun dışında fazla zorluk yaşamazsın
not: araba 1 le kalkıyor kalktıktan 5 mt sonra vitesi 2 ye alman gerekiyor
-
Weldox bunu yazdı:
----------------------------hocam benim araba 2009 bipper ilk başlarda biraz zorlanıyorsun araba çok ağır (1250kg) ve motoru küçük ama şimdi alıştım gayet rahat geliyor yakıt tüketimi 200 civarı tek eksisi beygir onun dışında fazla zorluk yaşamazsın
not: araba 1 le kalkıyor kalktıktan 5 mt sonra vitesi 2 ye alman gerekiyor
-----------------------------anladım hocam çok sağol =)
aklımdaki en büyük soru şu iç hacmi dar gibi geliyo ondan da memnunmusun peki ??
-
dostum öncelikle babanı etkilemek istiyorsan arabanın dışını değil bakım periyodunu ve masraflarından söz etmelisin şu anda hem fiyat bakımından hemde bakım periyodu tarafından cıtroen nemo en ideali 1 depoyla istanbul taksime indin giresundan ama köye getmek için istiyorsan peugeot partner advanture modeli ideal kilitli ve zırhlı difransiyel kilidiyle mukemmel ayrıca 1,6 motor 90 hp çok ideal aralarında fiyat farkı hiç yok gibi fiyatları : nemo 26000 tl (01,01,2011 e kadar) partner 26,750 tl (01,01,2011) ama düşünürseniz birde elimde 2.el berlingo var 2008 model 30,000 km'de garaj arabası mesaj atarsan donerm 21 bin
-
zndmn bunu yazdı:
-----------------------------@mizahi abi yapma yan koltuk nası yatmaz :S
iç hacmi darmıydı peki ?? mesela biz biri 12 yaşında olmak üzere 5 kişilik bi aileyiz..
evet kardeşim yan koltuk gerçekten yatmıyodu. çok sıkıntısını çektim onun. iç hacmi ne çok dar, ne çok geniş. 5 kişilik bi aile için ideal sayılır ama.pek konforlu değil, ama kangodan iyi. ondan yüksekte duruyo. kangoya binince oyuncak arabaya binmiş gibi hissediyodum.
ayrıca nemo çok az yakıyor. söylemekte fayda var. ve de müthiş seri.
bak özledim şimdi arabayı :)
-
CodeInside bunu yazdı:
dostum öncelikle babanı etkilemek istiyorsan arabanın dışını değil bakım periyodunu ve masraflarından söz etmelisin şu anda hem fiyat bakımından hemde bakım periyodu tarafından cıtroen nemo en ideali 1 depoyla istanbul taksime indin giresundan ama köye getmek için istiyorsan peugeot partner advanture modeli ideal kilitli ve zırhlı difransiyel kilidiyle mukemmel ayrıca 1,6 motor 90 hp çok ideal aralarında fiyat farkı hiç yok gibi fiyatları : nemo 26000 tl (01,01,2011 e kadar) partner 26,750 tl (01,01,2011) ama düşünürseniz birde elimde 2.el berlingo var 2008 model 30,000 km'de garaj arabası mesaj atarsan donerm 21 bin
-----------------------------yok hocam onu nası etkiliycemi biliyorumda bnmde kafam allak bullak öncelikle stili belirlemem lazım kafamda nemo tarzımı berlingomu sonrada markayı belirlemem lazım berlingomu partnermı sora pederi etkilemem lazım =))
@mizahi
abi anlattıkların dahilinde benim kafam berlingoya falan gidiyo ama bunları babama anlatınca o nemo ya da bipper falan alıcak sanırım =)
-
hocam al bi caddy hayatını yaşa ;)
-
hocam fiorinonun 95hp si çıktı ona bi göz at istersen fiatın 1,3multijet motoru gayet başarılı.