folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yeni Başlayacağım İş İçin Fikirler

Yeni Başlayacağım İş İçin Fikirler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta bir iş ilanına başvurdum ve cumartesi görüşmeye çağrıldım. Görüşme çok olumluydu. Yarın büyük ihtimalle kabul edilip - edilmediğimi öğreneceğim.

Yapacağım iş ise, firmanın e-ticaret sitesinin tamamen yönetimi olacak.
    E-ticaret sitesinde, her gün bir ürün satışa sunulacak.

Bu mantıkla, ürünlerin satışı için hangi tanıtım ve reklam yollarını kullanmamı tavsiye edersiniz.

Günlük ürün değişeceğinden ; benim aklıma facebook ads geldi. Hergün için ürünleri güncelleyerek reklam çıkartmak gibi.
    Google adwords'de onlarca kanal açmam gerekecek ayrı ayrı ürünlere reklam çıkacağından. O pek mantıklı gelmedi. 

Birde, mailing var tabi. Oda aklımda. Adnetwork'lerde bildiğim kadarıyla görsel reklamları değiştirme hakkımız var. ( adnet, reklamstore gibi networklerde ), gündelik olarak görselleri değiştirerek reklam çıkabiliriz.

Birde , facebook sayfası açmak tabi. Günlük ürünleri paylarakta sabit kişilere tanıtım imkanı olacak.

Onun yanı sıra, maliyeti az olan ve geri dönüşü çabuk olacak başka reklam çeşitleri aklınıza geliyor mu ?

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

sağlam mailing yaparsan geri dönüş gerçekten iyi oluyor satışlar için..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Az buçuk tecrübe ile aklıma gelenleri sırasıyla yazim hocam.

Facebook Reklam

Adwords Reklam (Günlük olarak düzenleyebilirsin. 2000 TL reklamı 100 TL'ye yapan adamlar var.)

Ürün sitesinde tüm ürünler olsun. Tek ürün diyorsun da mesala o gün o üründe indirim olsun diğerleri yüksek fiyat olsun yinede olsun.

Facebook ve Twitter sayfaları tabiki olacak ancak buna artı olarak youtube kanalı da aç. 

Mail sistemini hiç denemedim ancak yapabilseydim güzel olurdu. Sağlam ve gerçek kullanıcılara mail atan birini bulursan banada yönlendir:) 

Buna ek olarak sabit ürünler için çalışma olur. Başka sitelerde tanıtım yazısı yazdırmak. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Evet, benimde aklımda olan o. Sisteme entegre bir , mailing sistemi veya - sms bilgilendirme olabilir. 

Başka fikri olanlar arkadaşlar ? :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu tarz işler için en iisi mailing tir. Ayrıca bir facebook sayfası da açılır. Burada da her günün ürünü tanıtılır...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Eğer ürün cesitliliginiz imkan veriyorsa sosyal medya da çeşitli etkinlikler duzenleyip kargo ücreti karşı tarafa olacak şekilde hediyeler dagitabilirsin.  Sosyal kitleni elinde tutmuş ve kendini tavsiye ettirecek kaliteyi bu sayede yakalamış olursun

kendinize ayığ olunuz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Evet hediye fikri güzel arkadaşlar :) Başka başka ? Güzel fikirler gelecek hadi tbt :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Eğer hediye veremiyorsan ürünlerin buna uygun değilse bir marka oluşturup bunu sosyal medyada yaymaya bak. Bundan sonra bu marka uzerinden promosyonlar hazirlatip (bu da ek bir maliyettir) yine sosyal medya üzerinden etkinliklerle dagitabilirsin.  Samsung bunu güzel yapıyor. Pc başına geçeyim editler yazarım samsungun yaptığını

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    thekurdo bunu yazdı

Eğer hediye veremiyorsan ürünlerin buna uygun değilse bir marka oluşturup bunu sosyal medyada yaymaya bak. Bundan sonra bu marka uzerinden promosyonlar hazirlatip (bu da ek bir maliyettir) yine sosyal medya üzerinden etkinliklerle dagitabilirsin.  Samsung bunu güzel yapıyor. Pc başına geçeyim editler yazarım samsungun yaptığını

Bir marka olmaktan ziyade, farklı zamanlarda dediğin gibi promosyon ürün dağıtımı olabilir hocam. Fakat, amacımız tedarikçiden ürün çıkartmak - stok yok. Buda aslında maliyetli olur. Büyük bir üretici olsaydık yada üreticiyle bu konuda anlaşsaydık - hiç bir sorun olmazdı.

Bekliyorum fikirlerini hocam :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Şimdi evet tedarikçiden mal çıkartma hedefiyle, belli bir rutin içersinde fırsat ürünlerini ön plana çıkaracak şekilde bir kampanyalar bütünü oluşturacaksın. Sanırım doğru anladım bu kısmını.

AMa sonuç itibariyle satıcı sensin, güvence sensin ve işin bütün muameleside sende. o sebeple bu kadar sorumluluğu bir marka'da birleştirmen ihtiyaçtan da öte bir şey. Sosyal medyada markalaşma için en kıymetli aracımız. GoogleAdw 'de hedef satıştır büyük oranda; ama sosyal medya satış hedefini barındırsa da öncelikli getirisi markadır/olmalıdır bence.

Samsung'a gelince.. Bir kampanyalarına denk gelmiştim. Facebook Samsung Tr sayfasında ilk başvuran 50.000 kişiye orjinal galaxy s3 kılıfı veriyordu. Başvurdum. İsim soy isim adres bilgisi ve email bilgisi istedi bir facebook app üzerinden. 4 gün sonra orjinal deri bir kılıf geldi orjinal samsung kutusunda hoş ve ucuz bir promosyon. ama hala kullanıyorum ve bu promosyon beni sürekli samsung'u sosyal medyadan ve internetten takip etmeye dürtülüyor. her gördüğümde hatırlıyorum çünkü nerden nasıl aldığımı. bu markanın bilinçaltına güvenle oturması demektir. bu tip şeyler geliştirebilirsin/uyarlayabilirsin kendi işinde ürünlerine sektörüne markana hikayene ya da iddiana vs göre. 

kendinize ayığ olunuz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

led tabela kayan yazı şerit led gibi olmaz mı :)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 1199 Toplam Mesaj: 12