Yeni Bir İş
-
mrb herkese arkadaşlar.uzun bi süreden bu yana giremiyodum askerdeydim. sorcağım şudur ki bir dükkan açmayı düşünüyorum ama ne üzerine aççam bilemedim. 20milyarlık bi bütçe war.
sizce şu anda ne açılsa iş götürür??
-
çinden mal getir derim :D
-
Oturduğun şehre göre değişir. Küçük bir şehirse, tavsiyem yeni bir şeyler aç, orada bulunmayan. Millet bokunu çıkarana kadar gelsin sonra taklitlerin türer zaten o sırada dükkanı devret, başka ve yine o şehirde olmayan bir şey üzerine dükkan aç. Böyle böyle paranın mına korsun. Tabi büyük şehirdeysen zaten her bok vardır daha yaratıcı olmak lazım.
-
bilgisayar topla. tamir et. sürücülerini yükle. bakımını onarımını yap. cd-vcd-oyun sat. internet cafe de olabilir.
-
pazarda lahmacun sat bütçeni kullanmamış olursun :)
-
bence çine kadar gitme mardin diyarbakır yada ığdırdan getir (((((((: karlı çıkarsın..
-
Ya yemek üzerine bi iş yap yada kozmetik üzerine. Bu iki sektör asla tükenmez.
-
Ne İş Yaparsan Yap, Ama Muhakkak Bayanlara Hitap Et.
Öncelik Bayanlar ve Çocuklar.
Erkek Adam Eşşek Gibi Çalışır, Eşler ve Çocuklar ÇATIR ÇATIR Harcar. Bu Kaide Asla Değişmez
Bizim Bir Amca Vardı, Kulakları Çınlasın, Derdiki:
Devlet,
Avrat,
Çocuk Laftan Anlamazlar, Nerden Bulursan Bul, Al Getir Deyyus, Bul Getir Deyyus, Nerden Bulursan Bul :)
-
öncelikle bi aperatif dükkanı açabilirsin. kokoreç,tantuni,köfte,çöp şiş filan tarzı yer açabilirsin. hele geceleride açık tutabilirsen büyük iş yapar ;)
yada bayanlara yönelik; takı,parfum,elbise gibi şeyler. fiyatlarıda ucuz tutabilirsen; bir kadın görecek bir elbise 10 veya 15 ytl 2-3 tane alır, bir dahakine getireceği arkadaşlarını sayamazsın ;)
-
gıda üzerine vb. bir yer açmanı tavsiye ederim.halkın mecburi alışveriş yapacağı bi yer olmalı.şu an giyim üzerine bir dükkan işletiyorum.giyim vb. üzerine dükkanı olan esnafın durumu hiç iç açıcı değil.yüzde 90 ının kredi borcu var.ve gün geçtikçe borçları kabarıyor.ve bu şartlarda ödeyebilmesi çok zor.yani halkın cebinde ekmek parası bile yokken tekstil e harcayacak parayı nerden bulacak.halk da aynı durumda yani.şu an kredi borcu olmayan birisini tanımıyorum.bankalar ve kredileri halkı perişan etti.sana bir işyerini örnek vereyim:işcilere dağıtılması için 3.ooo.ooo lira bütçe ayrılıyor ve bunun 2.6oo.ooo lirasını bankalar işcilerin çektiği krediler için kesiyor.bu piyasada nasıl bir işyeri açacağın sana kalmış artık...
-
tavuk-pilav işine gir.