Yeni Kimlik Çıkarma
-
Merhaba arkadaşlar
Kısa süre önce kimliğimi kaybettim.Karakola kayıp ilanı vermem gerekiyormu?Ayrıca kimlik kaybedildiğinde yeni kimlik çıkartılırken 62 Tl ücret ödendiğini duydum.Bu konuda tecrübesi olanların yardımına ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.
-
evet devlet sana diyor ki "nasıl verdiğim kimliği kaybedersin. al sana cezası 62 tl"
ama kaybettim deme..Çalındı de :)
o zaman ücret alınmıyor yada daha az alınıyor diye duymuştum :)
ve karakola yada herhangi bir gazeteye kücük bir ilan geçersen senin yararına olur.
mazallah bir olay felan olur kimliğin orda çıkar suç sana kalmasın.
"kimliğimi kaybettim, hükümsüzdür" ilanı ver :)
-
hocam değişim 10 dakika sürüyor ben değiştirirken eskisini istmediler ama ben yinede verdim eskisini
ama kayıp için sizin orada isterlermi bilmiyorum
inşallah çabucak çıkarırsın
-
Kısa süre derken ne kadar önce ? bugun kaybettiysen yarın hemen git bi karakola söyle onlar not alıyo ellerindeki kayıp kimliklere bakıyolar. Sonra nufus dairesine git cıkart hemen. 2 tl mi ne almıstılar. Cezası var die biliyorum ama gelmedi hala :D ben kaybettigimde 4 yıl oldu sanırım değişmiş olabilir sistem. Zaten yenisini cıkarttıgın anda diğeri hükümsüz oluyo. Bi sorun olsa dahi bişey olmaz. Tabiki kaybettigin ve yenisini cıkarttıgın süre zarfında bi sorun olmazsa. Bende kaybettigim kimligi buldum camasır makinasından cıkmıstı. 2 kimligin var :D
-
2 gün oldu hocam.şimdi ben gidip karakola çalındı desem 62 tl almıyolarmı yani bumudur :D
-
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------
2 gün oldu hocam.şimdi ben gidip karakola çalındı desem 62 tl almıyolarmı yani bumudur :D
-----------------------------çalınınca felan almıyorlar diye duymuştum :)
emin degilim ama :)
-
yakın zamanda kimliğini kaybetmiş ve yenisini çıkartmış olan yokmu :(
-
Güzel kardeşim sen 62 tl yi falan düşüneceğine kimliğinin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesine dua et önce...Şirket kurup çek alsalar en az 8-10 sene yatarsın ispatlayana kadar 2 gün önce kimliğini kaybedip adına şirket açılan adamın 9.yılda ispat edip cezaevinden çıktığını tüm tv ve gazeteler verdi...
Vakit kaybetmeden karakola başvur,kayıp ilanı ver ki olası bir durumda elinde belge olsun...Adamlar bugün şirketi kurmuş olsalar sen yarın başvurduğundan çok canın yanar söylemedi deme...
Amacım canını sıkmak değil sadece uyarmak yanmaman için...Yarın hiç vakit kaybetmeden hallet bence...
-
SMYRNA bunu yazdı:
Güzel kardeşim sen 62 tl yi falan düşüneceğine kimliğinin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesine dua et önce...Şirket kurup çek alsalar en az 8-10 sene yatarsın ispatlayana kadar 2 gün önce kimliğini kaybedip adına şirket açılan adamın 9.yılda ispat edip cezaevinden çıktığını tüm tv ve gazeteler verdi...
Vakit kaybetmeden karakola başvur,kayıp ilanı ver ki olası bir durumda elinde belge olsun...Adamlar bugün şirketi kurmuş olsalar sen yarın başvurduğundan çok canın yanar söylemedi deme...
Amacım canını sıkmak değil sadece uyarmak yanmaman için...Yarın hiç vakit kaybetmeden hallet bence...
-----------------------------bütün hayatım film karesi gibi gözümün önünden geçti valla,saol hocam.yarın sabah karakoldayım.
-
Juliet bunu yazdı:
Kısa süre derken ne kadar önce ? bugun kaybettiysen yarın hemen git bi karakola söyle onlar not alıyo ellerindeki kayıp kimliklere bakıyolar. Sonra nufus dairesine git cıkart hemen. 2 tl mi ne almıstılar. Cezası var die biliyorum ama gelmedi hala :D ben kaybettigimde 4 yıl oldu sanırım değişmiş olabilir sistem. Zaten yenisini cıkarttıgın anda diğeri hükümsüz oluyo. Bi sorun olsa dahi bişey olmaz. Tabiki kaybettigin ve yenisini cıkarttıgın süre zarfında bi sorun olmazsa. Bende kaybettigim kimligi buldum camasır makinasından cıkmıstı. 2 kimligin var :D
Birebir aynısı mı 2 si de?
Seri nolarda falan değişiklik olması gerekmiyor mu?
-
hocam 1-2 ay oldu kimliğimi çaldırdım.dışarıda kaybettiysen gazeteye kimliğim hükümsüzdür diye ilan vermende fayda var,nolur nolmaz bişey olmaz dememek lazım..10-20 lira gibi bi ilan ücreti vardı hürriyet ilanda..sonra muhtarlıktan ikametgah belgeni alıp nüfus müdürlüğüne gidiyosun(sanırım,gerek olmayabilirde tam hatırlamıyorum).istanbuldaysan erkenden gitmende fayda var çünkü sıra sınırı doluyo işini halledemiyosun(1-2 gibi en geç)
memura kimliğim çalındı dersen cezası yok,bi tutanak falan istememişti bende direk tamam demişti..kayboldu dersen 60 küsür lira cezası var.on dklik bi işlem sırada beklemek dışında...
edit. karakola gidip tutanak tuttur bide hocam işini garantiye al.gittiğin karakolda cüzdanım çalındı diceksin memura,nerde çalındı diye sordugunda o karakolun mahalle sınırları içerisinde bi yer söyle yoksa nerde çaldırdıysan oranın karakoluna gitmeni söylüyolar..on dkde tutanağı tutmuş oluyorlar..ileride arkadaşın bahsettiği gibi şirket vs. kurulmaması için en garanti yol.gazete ilanı + tutanak.