Yeni Kimlik Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    osmaman bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Konusu açılmışken aslında şu yeni kimliklerde ehliyette ortak olmalıydı. Kimliğin arkasına bir satır ekleyip Kullanmaya İzni Bulunduğu Araç Sınıfları diyeceklerdi.

    Yeni kimlikle ehliyet aynı kartta OLAMAZ. Kimlik vatandaşlık belgesi yerine geçer. O ülkenin vatandaşı olduğunun ispatıdır. Ehliyet ise araç kullanma yetkisi veren bir belgedir. Vatandaşlık hakkı vermez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı halde ehliyeti olan yabancı ülke vatandaşları var. Bu yüzden ayrı olmaları gerekir. Daha geniş bi bakış açısıyla bakın konuya. 

    Türkiye'de ehliyet sahibi olanlar vs yabancı olupta ehliyetini Türk ehliyetine çevirenler. Sence hangisi daha çok ?

    Yeni kimliklerde çip var. Polis elindeki GBT cihazına soktuğu anda senin her şeyini görebiliyor.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    kimlik kolaydı da, ehliyet yenileme adına beni kastırdı pezolar. hem araba, hemde motor ehliyetimin sağlık raporunu yıllar önce veren aile hekimim. yeni ehliyet yenileme raporumu vermeyip beni 10 yıl önce kullandığım ilaç yüzünden hastaneye sevk etmişti. neyseki raporu alıp ehliyetide almıştım sonunda. 

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2017
    Erkek
    KasiRGamsi bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Konusu açılmışken aslında şu yeni kimliklerde ehliyette ortak olmalıydı. Kimliğin arkasına bir satır ekleyip Kullanmaya İzni Bulunduğu Araç Sınıfları diyeceklerdi.

    ehliyetine el konulursa kimliğe de el konulmuş olurdu bu yüzden yapılmadıgını düşünüyorum

    İki senaryoyuda ele alalım hocam.

    Kartlar birleşik olsaydı  ve ehliyeti kaptıracak duruma düştük ve kaptırdık ehliyeti. Zaten sistemden kontrol yapıldığı için sistemde ehliyetine el konulmuş olarak gözükeceğimizden elimizdeki kartın bir geçerliliği olmayacaktır.

     

    Kartlar şimdiki düzendeki gibi ayrı olsa ve ehliyeti kaptırsak. Ve ben sahte ehliyetle yakalandığımda yine sistemden ehliyetsiz gözükeceğimden her iki koşulda da fark yok gibi bence. Bilmiyorum atladığım bir şey var mı.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    Para koparmak dışında bir amacı olduğunu sanmıyorum. Kimlik eskiymiş yeniymiş fark ne ? TC no ile zaten herşey ortaya çıkıyor.
    Ehliyet+kimlik aynı kart olabilirdi sonuçta sistemde ne var ne yoksa hepsi görünecek, ehliyete el konulması durumunda kalemle üstüne çizik atılırdı veya komple kimliğe el konulup şahıs gecici belge ile tekrar nüfusa gönderilirdi yada o işler tamamen dijital ortamda yürürdü v.s
    Kısaca seçenek çok ama tek amaç sadece para koparmak olduğu için bi parnak izi falan alıp kimliği eve postalıyorlar :D

    Varsa tek güzelliği yeni kimlikte din bilgisi yazmıyor bu da yurtdışına gidenlerin terörist muamelesi görmesini azaltır belki ?
    +
    Medeni hal bilgisi de yazmıyor yani bekarım diye hanımları kandırabilirsin yada hanımlar beyleri kandırabilir, sırf bu amaç için sahte kimlik çıkaranlar oluyordu, şimdi hiç gerek yok çünkü zaten yazmıyor :D :D :D 

    LhaNeT tarafından 02/Ağu/19 23:20 tarihinde düzenlenmiştir

    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 1569 Toplam Mesaj: 15
yeni kimlik kartı