Yeni Nesil İşletim Sistemleri...
-
yeah gençler,
demin 876318 tane resim upload etmek için, www.pict.com u kullandım ve bir baktım ki bayağı alternatif sunuyor insana...
sonra bir zip olayı vardı onuda http://www.unzip.co.nr/ buradan unzip ettim, zipten çıkanı yine online bir pdf reader ile okudum...
yani bu kadar iş yaptım ve kullandığım tek şey tarayıcı oldu...
aklıma direk bu programlar ve yanında iflah olmaz işletim sistemleri geldi...
açıkçası farkettim ki pc mde programlar ile yaptığım herşeyi net üzerinden de yapabiliyorum, acaba diyorum süper bilgisayarları bu tarz işler için server yaparlar bizim pc lerde kasmadan iş yapabilir miyiz...
google yıllardır, picassa olsun, reader olsun, gmail depo olsun, not defteri, hesap makinesi gibi şeyleri hazırlamış bize netten sunmuş zaten...
google chrome os nin web tabanlı bir işletim sistemi olduğu konuşuluyor (tam bilgim yok)
sizce yeni nesil işletim sistemleri nasıl olur; direk bir tarayıcı ile net üzerinden işlerimizin "tamamen" halledeceğimiz zamanlar gelir mi?
işletim sistemleri v2.0 mı gelir yoksa gelişen yeni teknolojiye ayak uydurmak için direk bizim mi değişmemiz gerekiyor; insan v2.0 ...
-
türkiyede bu internet hızında internet her yerde kendi bilgisayarına erişme olayı mümkün değil.. web tabanlı oslar var şuanda tamam fakat bunlar hem yetersiz hem de türkiyede geliştirilse dahi internet hızından dolayı kullanılması güç.. çok ileride sadece web tabanlı os lar kullanılacak diye iddialar var..
not : google chrome os web tabanlı bir işletim sistemi olmayacak ama weble ilgili işlerinizi cok kolay yönetebileceksiniz ve weble iç içe bir sistem olacak. ayrıca linux tabanlı bir işletim sistemi..
@Yeah , kardeş geliyo :D chrome os :) www.googlechromeostr.com bende istersen türkçe destek blog + forum tarzı bişeler yapabiliriz diyorum..
şuanlık sadece online toolları kullanabiliriz ama gelecekte bildiğimiz herşeyi unutmamız ve web tabanlı osları kullanmamız gerekebilir. Türkiye AB ye girmiş olur banlar kalkar falan :)
-
süper domain kapmışsın =))
evet chrome linux tabanlı olacağını biliyorum ama sadece pc ye kurulması ile kalacak gibime geliyor, tamam itiraf ediyorum bu benim fantezim :P =))
yeni nesile geçersek türkiyedeki net hızının da 100 mbit i aşacağına inanıyorum açıkçası ben, hdd deki yaptığımız taşımadan daha hızlı upload yaptığımız çoğumuzda bir gerçek...
photoshop u bile online kullanabiliyoruz hafiften, yavaş yavaş bilgisayar demek web demek olacak benim görüşlerime göre...
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------msnden konuşak mı az :)
-
msn açtırma yav =))
gtalk keşke linux içinde olsaydı bak, harbiden bıktım her iş için ayrı program kullanmaktan, google wave iyi tat verecek sanki bana =))
neyse dur geliyorum msn e...
-
google wave fena bişe ya :) geniş analizlerine baktım.. neyse konu bu değil..
diğer tahribat üyelerinin de yorumunu alalım..
-
eskiden dump computer denilen bir konsept vardı harddisk yok basit bir sistem ve monitör bir mainframe'e baglı tüm kullanıcı dosyaları ve programlar mainframe tarafından tutuluyor ve işleniyordu.Bu dogal olarak zamanla ucuzlayan pc fiyatları ile vazgecilen bir sistem haline geldi.Gerci son yıllarda benimde çok yakından izledigim gömülü sistemlerin gelişimiyle beraber şimdi yeniden gündemde ama nasıl.
Eger internetten cloud computing yada grid computing diye aratırsanız Sun,Oracle,Ibm ve Microsoftun baya ciddi yatırımlar yaparak bu tarz sistemlere inanılmaz yatırımlar yaptıgını görürsünüz.Şu anda iki fikir ön planda bir tanesi kullanıcılar standart bir bilgisayar alıcaklar.Bu bilgisayarın işlem kapasitesi düşük olucak.ama bir oyun yada program aldıgınızda yada kullanmak istediginizde pcnize kurmanıza hiç gerek olmıcak.Mesela GTA satın aldınız...Aldıgınız anda firmanın size tahsis edicegi bir sunuc accountuyla baglanıp oynu sanki kendi pcnizdeymişcesine oynayabiliceksiniz keza diger tüm işlemlerde aynı.
Birde daha farklı bence birazda ütopik bir fikir var.Buda dünya üstündeki tüm pclerin işlem gücünü bir havuzda toplayıp gerektigi zaman gereken yerlere kanalize etmek üstüne.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Birde daha farklı bence birazda ütopik bir fikir var.Buda dünya üstündeki tüm pclerin işlem gücünü bir havuzda toplayıp gerektigi zaman gereken yerlere kanalize etmek üstüne.
-----------------------------bu beni çok tahrik etti, ama mümkün gibi gözükmüyor demeden önce teknoloji namına daha önce bir çok kere kapak yemiş biri olaraktan susuyorum...
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------Birde daha farklı bence birazda ütopik bir fikir var.Buda dünya üstündeki tüm pclerin işlem gücünü bir havuzda toplayıp gerektigi zaman gereken yerlere kanalize etmek üstüne.
-----------------------------bu beni çok tahrik etti, ama mümkün gibi gözükmüyor demeden önce teknoloji namına daha önce bir çok kere kapak yemiş biri olaraktan susuyorum...
-----------------------------yooo teoride mümkün sanırsam nasanın böyle bir programıda vardı yüklüyordun pc'in boşken işlemci gücünü belli işler için nasaya bagışlıyordun sorun şu ama kim yada ne kadar insan buna yanaşır yada herkes maksimumda sömürmeye çalışır
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
yooo teoride mümkün sanırsam nasanın böyle bir programıda vardı yüklüyordun pc'in boşken işlemci gücünü belli işler için nasaya bagışlıyordun sorun şu ama kim yada ne kadar insan buna yanaşır yada herkes maksimumda sömürmeye çalışır
-----------------------------o konuda haklısın ama ilk söylediğin şey daha uygulanabilir görünüyor bana göre..
-
al yine kapak yedik, ne mümkün değil söyleyin onu destekliyeceğim =))
sömürmenin önüne geçilebilir gibime geliyor ama evet yakın tarihte ilk söylediğini görürüz gibime geliyor...