Yeni Oyunumu Başlatıyorum(Grafiker Olan Olmayan İçeri)
-
Oyuna başlamadan önce yararlı bir bilgi paylaşayım
Foto Manipulasyon Nedir?
fotoğraflar üzerinde fotoğraf işleme programlarıyla yapılan her türlü değişikliğe foto manipulasyon diyebiliriz.
Birden çok fotoğrafı birleştirme yoluyla yapılabileceği gibi sadece tek bir foto üzerinde yapılan deformasyona da denebilir. Bu yöntemle fotoğrafları olduğundan bambaşka görünümlere çevirelebilir.
Manipüle edeceğimiz fotoğraflarda dikkat etmemiz gereken, birbiri ile ışık uyumu, perspektif uyumu, çözünürlük gibi yönlerinin uyumudur.
Fotoğrafların birbiri ile uyumu, başarılı bir manipulasyon çalışmasının oluşması açısından önemlidir.
Evet şimdi oyunu anlatmaya geçiyorumArkadaşlar şimdi oynayacağımız oyun eğlenceli ve ps öğrenmede bir o kadarda yararlıdır.
Oyun şöyle;
Şimdi ben size boş alanlı bir görsel veriyorum ve siz bunu sıra sıra fotmanipule yapmaya başlıyorsunuz.Mesela bir manzara verdim diyelim.Bu resme biriniz ev ekliyor,tekrar başka birisi bu ev eklenmiş manzara resmini alıyor buna traktör ekliyor,tekrar başka birisi ev ve traktör eklenmiş olana fotoğrafa uçak ekliyor.Sıra sıra böyle gidiyor.
Aşağıdaki resimlerde örnek veriyorum

Resmi 2. mesajımda vericem lütfen şimdili mesaj yazmayın
-
Görselimiz bu hadi kolay gelsin.Birde birbirinizi biraz bekleyin.Yoksa birbirine karışır.Dediğim gibi en son yapılan manipuleyi alıp manipule edeceksiniz.
Arkadaşlar üçüncü görselde doldu.Sizden ricam 4. görselimizde biraz küçük çalışmak.Ayrıca resimle orantılı birşeyler yapalımki orjinal olsun.Şimdiki görselde nehir var.Mesela oraya sandal gibi şeyler koymamız lazımki resim editlenmiş gibi olmasın.Mesela dağa atatürkün dağdaki resmini koyabilirsiniz gibisinden.
-
İlk post benden.

-
ahahahaha :D
grafiker olmayanlar da içeri demişsin , var mı bize alternatifin/göstereceğin yol :/ :D
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
ahahahaha :D
grafiker olmayanlar da içeri demişsin , var mı bize alternatifin/göstereceğin yol :/ :D
-----------------------------Sizde yapılanlara bakıp gülebilirsiniz:D
-
2. Resim

-
Sıkıntı değil tekrar düzenledim :)

-
Ok süper gidiyor devam.Ben başlattığım için katılmıyorum malesef izlemedeyim ;)
-

-
Bu vesileyle Şahin K. Abimizin de nereye baktığı belli oldu :D
-
ZoktriP bunu yazdı:
Bu vesileyle Şahin K. Abimizin de nereye baktığı belli oldu :D
hehehee :)