folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Proje Ve Tedariklerle TSK Gücüne Güç Katıyor



Yeni Proje Ve Tedariklerle TSK Gücüne Güç Katıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Denizaltı savunma harbi ve karakol gemisi /MİLGEM projesi

    Amaç :  Keşif ve gözetleme, hedef tespit, teşhis ve tanıma, erken ihbar görevleri ile üs ve liman savunması, denizaltı savunma harbi, su üstü harbi, hava savunma harbi, amfibi harekat ve karakol faaliyetlerinin icrasını yerine getirecek Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemilerinin yurtiçi tasarımı ile azami oranda yerli katkı sağlanarak inşa ve donatımı suretiyle gemi dizaynı ve tekne inşası ile sistem entegrasyonunda dışa bağımlılığın azaltılması ve askeri tersaneler ile özel sektördeki gemi dizayn ve inşa imkan ve kabiliyetlerinin entegrasyonu suretiyle, özel sektörün harp gemisi inşası alanında gerekli bilgi birikimi, tecrübe ve altyapı ile donatılması hedeflenmektedir.

    not:MİLGEM projesinde üretilecek gemiler stealth yani radarda görünmezlik özelliğine sahip olacaklar,bu özellikleriyle Türk donanması dünyada 3-4 donanmada (baltık ülkeleri) bulunan bu donanımı da sahip olarak çok daha güçlenecektir.

    Yeni Tip Denizaltı (AIP) Projesi 
    Amaç : Havadan bağımsız tahrik sistemine (AIP) sahip 6 adet Yeni Tip Denizaltı'nın mümkün olan en çok yerli katkı ile Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşası.Kapsam : Havadan bağımsız tahrik sistemine (AIP) sahip 6 adet Yeni Tip Denizaltı tedariği.

    TF 2000 Projesi 
    11.12.2007   

    Amaç: G/M’lerden, uçaklardan ve diğer hava vasıtalarından atılan klasik/modern mühimmat gibi hava tehditlerine karşı bekayı sağlayacak, ayrıca komuta kontrol ve muhabere, gözetleme, erken ihbar, keşif ve teşhis, suüstü harbi, denizaltı savunma harbi, elektronik harp görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak olan hava savunma harbi fırkateynlerinin tedarik edilmesi

    Taarruz Taktik/Keşif Helikopteri Tedarik Projesi – ATAK 

    Amaç                        : Yazılım ve donanımı milli imkanlarla tasarlanıp üretilen yüksek teknolojili aviyonik cihazların tedarik edilecek helikopter platformuna entegre edilmesi suretiyle K.K.K.lığının Taarruz Taktik/Keşif Helikopteri ihtiyacının karşılanması.

    Kapsam                      : 50  Taarruz Taktik/Keşif Helikopteri’nin tedarik edilmesi


    Proje Modeli               : Ortak Üretim

    Ana Yüklenici Firma :  TUSAŞ (TAI)

    Sözleşme İmza Tarihi: 7 Eylül 2007

    Mevcut Durum        : 30 Mart 2007 tarihinde yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısı neticesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Taarruz Taktik Keşif Helikopteri (ATAK) Projesinde daha önce kısa listeye alınmış bulunan Denel ve AgustaWestland firmalarının tekliflerinin değerlendirilmesi sonucunda TAI ana yükleniciliğinde AgustaWestland firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmiş olup 7 Eylül 2007 tarihinde Müsteşarlığımız ile TUSAŞ (TAI), AGUSTAWESTLAND ve ASELSAN firmaları arasında Sözleşmeler imzalanmıştır.

    İLAVE F-16 Tedariği

    Amaç: Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın mevcut ve gelecek dönemde meydana gelebilecek uçak kayıpları nedeniyle oluşan ihtiyacın karşılanması

    Kapsam: 30 adet Geliştirilmiş Blok 50 modeli F–16 uçağı tedariği.

    Proje Modeli: Yabancı Askeri Satışlar (FMS)

    Ana Yüklenici Firma: Lockheed Martin (ABD)

    Sözleşme İmza Tarihi: 30 Nisan 2007

    not: block 5o f-16ların füzelerinde radar var.normalde hedefe kitlendiğininde vurmak için radardan çıkmamanız gerekir ama bu f-16 modelinde ubna gerek yok [chingis adlı üye kardeşimizin uyarısıdır bana :D ]

    F-35 Müşterek Taaruz Uçağı

    Amaç: Tüm zamanların en büyük savunma sistemleri tedarik projesi olarak nitelendirilen JSF projesi, ABD’nin 2010’lu yıllardan itibaren ortaya çıkacak yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için başlatılmıştır.

    Kapsam: Program F-35 uçaklarının uluslararası katılım ile tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve lojistik desteğini kapsamaktadır.




    not:f-35 en az 2o5o yılına kadar dünyanın en iyi savaş uçağı olacaktır ve en yeni nesil savaş uçağıdır.en gelişmiş radarda görünmezlik özelliklerine ve en gelişmiş radar sistemine sahiptir.silahlarını gövde içinde saklar.Türkiye ilk etapta 1oo tane alacaktır.



    Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi (MİMTÜ) Projesi 


     

    Amaç : Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türk Ana Muharebe Tankı (TAMT) ihtiyacının yurt içinde özgün tasarım modeli ile karşılanması.

    Kapsam : Mevcut yerli kabiliyetlerin azami kullanılması suretiyle ve gerekli alanlarda yurt dışından teknik destek alınarak, TAMT’ın yurt içinde özgün olarak tasarlanması, geliştirilmesi, prototip üretimi, test ve kalifikasyonunun yapılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

    Proje Modeli : Yurt içi geliştirme.

    Ana/Alt Yüklenici Firma : -

    Sözleşme İmza Tarihi :


    Mevcut Durum: Tank Projesinde üretim modelinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Fizibilite çalışması 27 Nisan 2005 tarihi itibariyle tamamlanmış ve projenin modeli “gereken alanlarda yurt dışından teknik destek alınarak ana muharebe tankının yurt içinde tasarlanması ve geliştirilmesi” olarak belirlenmiştir. Bu modele uygun olarak hazırlanan Teklife Çağrı Dosyası, BMC A.Ş., FNSS A.Ş. ve OTOKAR A.Ş. firmalarına 8 Şubat 2005 tarihi itibariyle yayımlanmıştır. FNSS –BMC Ortak Girişimi ve OTOKAR A.Ş. 17 Temmuz 2006 tarihinde tekliflerini Müsteşarlığımıza sunmuşlardır. Ana Yüklenicinin tayini amacıyla teklif değerlendirme süreci 2 Şubat 2007 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. 30 Mart 2007 tarihinde yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında alınan karar gereğince birinci sırada yer alan OTOKAR A.Ş. ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır.

    not:Müsteşarın yaptığı açıklamaya göre milli tnakımız yeni nesil bir tank olacak.alman leopard tanklardan bile iyi olması bekleniyor.

    Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi 
       

    Amaç : Alçak irtifada ve kısa menzilde hava tehdit vasıtalarını tesirsiz hale getirerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Dz.K.K.lığı) ve K.K.K.lığı tesislerinin ve birliklerinin nokta savunmasının sağlanması

    Kapsam : KKK.lığı için kırk beş (45) sistem + kırk beş (45) lançer (füzeleriyle birlikte) ve Dz.K.K.lığı için on iki (12) adet sistem (füzeleriyle birlikte) tedariki.

    Proje Modeli : Bilgi İstek Dokümanı (BİD) yayımlandıktan sonra gelecek cevaplara göre belirlenecektir.

    Mevcut Durum : Projeye yönelik yurtiçi imkan ve kabiliyetlerin tespiti çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bilgi İstek Dokumanı (BİD) 18 Nisan 2007 tarihinde yayımlanmıştır.Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi BİD’ine cevap veren firmaların listesi alfabetik sıraya göre aşağıda sunulmuştur:

    AKSA - TÜRKİYE
    ASELSAN-TÜRKİYE
    AYESAŞ-TÜRKİYE
    CPMIEC- ÇİN HALK CUMHURİYETİ
    C2-TECH-TÜRKİYE
    DENEL- GÜNEY AFRİKA
    DIEHL- BGT- ALMANYA
    DOOSAN-GÜNEY KORE
    FNSS- TÜRKİYE
    KONSBERG- NORVEÇ
    METEKSAN SAVUNMA-TÜRKİYE
    MILSOFT-TÜRKİYE
    OERLIKON CONTRAVES- İSVİÇRE
    RAFAEL- İSRAİL
    RAYTHEON-ABD
    ROKETSAN- TÜRKİYE
    SAAB BOFORS- İSVEÇ
    THALES-FRANSA

    Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Projesi 
       

    Amaç : Orta menzil ve orta irtifada hava tehdit vasıtalarını tesirsiz hale getirerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı tesislerinin ve birliklerinin nokta hava savunmasının sağlanması

    Kapsam : Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.lığı) için üç (3) batarya tedariki.

    Proje Modeli : Bilgi İstek Dokümanı (BİD) yayımlandıktan sonra gelecek cevaplara göre belirlenecektir.

    Mevcut Durum : Projeye yönelik yurtiçi imkan ve kabiliyetlerin tespiti çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bilgi İstek Dokümanı (BİD) 21 Mart 2007 tarihinde yayımlanmıştır.Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi BİD’ine cevap veren firmaların listesi alfabetik sıraya göre aşağıda sunulmuştur:

    AKSA - TÜRKİYE
    ASELSAN-TÜRKİYE
    AYESAS-TÜRKİYE
    CPMIEC- ÇİN HALK CUMHURİYETİ
    C-TECH-TÜRKİYE
    DENEL- GÜNEY AFRİKA
    DIEHL- BGT- ALMANYA
    FNSS- TÜRKİYE
    GATE-TÜRKİYE
    IAI-İSRAİL
    METEKSAN - SAVUNMA
    MILSOFT- TÜRKİYE
    RAFAEL- İSRAİL
    RAYTHEON-ABD
    ROKETSAN- TÜRKİYE
    SAAB BOFORS- İSVEÇ


    Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi 
       

    Amaç : Tüm hava tehditlerine karşı Türkiye’nin bölge hava ve füze savunmasının sağlanması

    Kapsam : Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hv.K.K.lığı) için dört (4) batarya tedariki

    Proje Modeli : Bilgi İstek Dokümanı (BİD) yayımlandıktan sonra gelecek cevaplara göre belirlenecektir.

    Mevcut Durum : Projeye yönelik yurtiçi imkan ve kabiliyetlerin tespiti çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bilgi İstek Dokümanı (BİD) 1 Mart 2007 tarihinde yayımlanmıştır.


    bir not daha:Sadece en dikkat çeken projeeri yazdım daha bunun 5-1o katı proje var :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2008
    Erkek

    Sahibine yakışır bir konu olmuş . Teşekkürler AntiOksidan .

    Türkiye'nin şu anda edinmesi gereken ilk şey yüksek irtifa hava savunma sistemi . Allah'a şükür ona da kavuşuyoruz yavaş yavaş . Ordu mükemmele doğru gidiyor .

    F-35'ler de 2009'da geliyor . Zaten en büyük avcı uçağı filosu biz de , 100 tane F-35'i de ekleyin üzerine , gerisini siz düşünün :)

    Yorumlarınızı eksik etmeyin arkadaşlar , tartışması ve konuşması çok zevkli bir konu bu . Eğer istek varsa bildirin bize , konuyu zenginleştirelim sizin katkılarınızla .

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Ayrıca Türkiye 1o tane Apache helikopter alımı konusunda abd ile temaslarda bulunuyor
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek
    bu f-35 lerin kaynak kodunu vericekler dimi yine manuel uçmak zorunda kalmasın pilotlarımız.

    www.atsizcilar.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu f-35 lerin kaynak kodunu vericekler dimi yine manuel uçmak zorunda kalmasın pilotlarımız.
    -----------------------------
    hojam yazılımı vermesi manuel uçup uçması olayı değil,kullanılacka mühimmatla alakalı.senin elişnde atıyorum AMRAAM füzesi var o füze elinde kalmadığında üreticisinden almak zorundasın yazılım senin değilse,sen üretemezsin.yeni bir cihaz takamazsın,ekleme yapamazsın yani,bir nevi driver olarak gör
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    TSK ya.. o bir idol,o bir süper star :D seviyorum ordumu (L)

    bu arada kafama bişey takıldı, şimdi bu F-35 lerin ucundaki uzun dalga yağmurlu havalarda şimşek yıldırım vs yi çekmez mi? :|

    garip bi soru oldu ama, kafama takıldı :D

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek

    en guncel haberler olarak, deniz kuvvetlerinde fırkateynlerimiz 227 milyon $ karsılıgında MK 41 dikey ateşleme sistemine sahip olacaklar. hava savunmada ise boeing ve havelsan 2003 yılında imzaladıgı fuze savunma sistemi gelistirme ortaklıgını 22 nisan 2008 de yenilediler.

    Savunma sanayii ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmek isterseniz, savunma sanayii müsteşarlığı web sitesinden (ssm.gov.tr) takip edebilirsiniz. 


    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------

    TSK ya.. o bir idol,o bir süper star :D seviyorum ordumu (L)

    bu arada kafama bişey takıldı, şimdi bu F-35 lerin ucundaki uzun dalga yağmurlu havalarda şimşek yıldırım vs yi çekmez mi? :|

    garip bi soru oldu ama, kafama takıldı :D


    -----------------------------
    ya bi git ak :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2007
    Erkek

    AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    dodobig bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu f-35 lerin kaynak kodunu vericekler dimi yine manuel uçmak zorunda kalmasın pilotlarımız.
    -----------------------------
    hojam yazılımı vermesi manuel uçup uçması olayı değil,kullanılacka mühimmatla alakalı.senin elişnde atıyorum AMRAAM füzesi var o füze elinde kalmadığında üreticisinden almak zorundasın yazılım senin değilse,sen üretemezsin.yeni bir cihaz takamazsın,ekleme yapamazsın yani,bir nevi driver olarak gör
    -----------------------------

    ben bu uçak yazılımlarından pek anlamam ama şimdi bunlar telsiz sisteminin yazılımına

    if şu radyo sinyali gelirse then

    motorları durdur

    end if

    diye bişey ekleyemezlermi :D:D

    saçmaladıysam affola. 


    www.atsizcilar.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Yok hocam öyle değil : )
    elektronik karıştırıcı sistemler zaten var ama bunlar bir abdde değil Türkiyede de var,yani öyle bir kod yok onlar şehirefsanesi yok bi düğme var basınca bizim uçaklar düşüyo fasa fiso :).Belirttiğim gibi adamlara yedek parça ve mühimattan gelen para belki uçağın getirisinden fazla :) önemli olan o.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    @dodobig,

    valla ben ekleyebileceklerini düşünüyorum malesef :| ama bizimkiler de ona göre bi önlem almıştır belki diyecem de, ne önlemi bilmiorum.

    o yüzden bi an önce antioksidanın yetişip aselsana girip yerli programlar üretmesi gerekmekte :D

Toplam Hit: 2071 Toplam Mesaj: 17