folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Seri Tofaş

Yeni Seri Tofaş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

wtf. bi kutu şeklinden kurtulamadılar :|   biraz tasarım değişse güzel olur :/  dizel veya benzinli ama yine de tasarım 80 yılını gösteriyor.

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek
    Fiat Regata yazın googıla bakın ne çıkıyor :) Bizdeki kuş serisinin italyadaki atası. Birde %100 yerli üretimi diye yutturdular zamanında millete.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

memleketin tüm yükünü ızdırabını bu arabalar cekti. emektar :)

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

artık bıkmadınızmı şu tofaş işkencesinden ha traktöre binmişsin ha tofaşa adam yanıda gaza dokunduğu gibi uzuyor tofaş bağırsın dursun gidecem diye

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

bakıyorum da herkes tofaşa yükleniyor,tofaştan başka renault broadway'ler,toroslar var bunlar çok mu kaliteli arabalar.örneğin broadwayde öne oturup da ayaklarını tam uzatabileniniz var mı?varsa da cüce falandır herhal.Peki broadway'deki kaloriferden ısınabileniniz var mı?Zaten motor soğuk çalışıyor ki ısıtmıyor,ısıtsa bu sefer hararet tehlikesi var ki renoların(uzun uzun renault yazmaktan da bıktım) soğutma sistemi farklı(kapalı sistem mi ne diyolar ona),hararet yapma riski tofaşa göre yüksek.benim bir akrabam(rahmetli) taksici idi ve bu renolar yüzünden soğuktan adam ömür boyu hastalık çekti.Arkadaşımın torosu var dik olarak koltuğa oturunca 1.72 boyla kafam tavana dokunuyor.ayrıca merkezi kilit yaptıramadı.mutlaka yapılır ama bir tofaşa rahatlıkla yapılabiliyosa torosa da yapılabilmeli ama olmuyor,eziyetli.

bir de derler ki broadway toros tank gibi sağlam araba,dağa taşa sür gitsin.Bu sağlamlığından  değil basitliğinden.Elbette tofaşlar da güzel arabalar değildi ama eleştirirken de vicdansızlık ediyorsunuz,çok aşırıya kaçıyorsunuz.Bu arabalar zamanının lüks arabalarındandı.orta kesim bu arabalar sayesinde araba sahibi oldu(garibanın hiç bir zaman araba sahibi olma hakkı olmadı zaten).

Tofaşın kendisi ne kadar basit de olsa,kendi sınıfı içinde en güçlü motorları sundu tüketiciye ve hala da böyle.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

tofaşa çok bok atılmış aslında haklısınız güvenlik ve estetik sıfır.ancak yoğun olarak satışı yapıldığı zamanlarda 80 beygir gibi bi güç oldukça kuvvetliydi bugün dahi çoğu alt sınıf araba 80 beygir gücünde motor sunmuyor.

yakıtı azdır

arkadan itişlidir

tekrar vurguluyorum arkadan itişlidir :) (bilen bilir ne demek istediğimi)

sökmesi takması tamiri kolaydır, parçası ve ustası bol ve ucuzdur

dağa taşa da çıkar yurdumun her tarafında mükemmel asfaltlar yok kırda köyde yaşayanlar için ideal bir araç.zaten çok görürsünüz anadolu köylerinde.

bok atmakta haksız mısınız hayır elbette haklısınız 20 sene aynı tasarım sıfır gelişme göstererek satılmaya devam etti hidrolik direksiyon dahi kaç senesinde geldi (o da opsiyonel olarak) yerli arabaya bu kadar raabet olan bi zamanda bu araba geliştirilmedi (belki de geliştirilmesine izin verilmedi bazı merciler tarafından)

tasarımı biraz yuvarlanıp standart bi reno clio sembol kadar donanım eklense bi de dizel motor seçeneği sunulup tekrar türkiyede piyasaya sürülse eminim ki yine kapış kapış gider.

http://kocaer.me
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seref45
    seref45's avatar
    Erkek

bu modellerede kerkenez adı verilir galiba hep zaten kuş ismi a.q.doğan,şahin ,kartal,serçe,sığırcık,kerkenez,ebabil falan..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    kurtulamadık i**elerden

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    self
    self's avatar
    Erkek

kim ne derse desin araç halen iş yapar ayrıca modifiyede çok yakışıyo bu araçlara :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

antitofaşçılar :))

http://www.facebook.com/video/video.php?v=128844423825660&ref=mf

bu videoda size gelsin :) 

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
Toplam Hit: 8126 Toplam Mesaj: 54