folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Sınav Sistemi İle İlgili

Yeni Sınav Sistemi İle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

Bilindiği üzere katsayı farkı yeniden geldi arkadaşlar. Bende meslek lisesi Bilgisayar bölümüne gidiyorum 4 seneliğe öss ile gidemeyeceğim belli ama 2 seneliğe gidersem üniversitede dikey geçiş yapıp Bilgisayar öğretmenliğine gidebilirmiyim? Bir bilgisi olan varsa allah rızası için söylesin nasıl 4 seneliğe gidebilirim?? :(

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

vallahi öyle bi ülkede yaşıyoruz ki o kdar seminer verdik bi kararla bozuyorlar her şeyi. sen iyisi elinden geldiğince çalış ve test çöz. sonunda hayırlısı olur inşallah.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

senin sonunu göremiyom. en garanti bilgisayarcı olmayı bırak ;)

yani şahsen ben öyle yaptım

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

yani 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapamazmıyım ? :s

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcnist
    arcnist's avatar
    Erkek

bilfigim kadarı ile 2 yıllık direk geçiş hakkıda kalkmıştı katsayı ile beraber o da tekrar geldimi iyi biliyormusun

G-A-L-A-T-A-S-A-R-A-Y Dilini Kaybetmiş Bir Millet Yok Olmaya Mahkumdur! Türkçemize Sahip Çıkalım! Fok Balığı Türünde Konuşanları Uyaralım!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fisek
    fisek's avatar
    Erkek

Bende meslek bilgisayar çıkışlıyım 2 yıllık bilgisayar okuyorum dikey geçişle bilgisayar öğretmenliğine geçmen çok ama çok zor ...

Beni hep kavgalarımdan bildiler...Sevdiğim kız, sevdiğimi bilmeyen kız.Yalnız, çaresiz, belimde tabanca. Sevdiğimden, sevdiğim için kaçtım. Kafanı kaldırıp bi Bak !!! Cennette Cehennemde Bu Dünyada... An gelir Izdırap dolar,İsyanlar Başlar ... Ve An gelir Ölmek İstersin... Namluya bir mermi sürüp Kendine veda Edersin... Parmağın Tetikdetir Ama.. O tetik o kadar ağır gelir ki insana.. Çekemezsin !!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

ne bakımdan zor? biraz daha detaylı bahsedermisin kardeş

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

KarakartaL bunu yazdı:
    -----------------------------

ne bakımdan zor? biraz daha detaylı bahsedermisin kardeş

-----------------------------
    zor değil kardeş gözün korkmasın..

öncelikle 2 yıllığa gittiğin zaman dereceni yüksek tutacaksın yani sınıfta yaptığın dereceye göre ek puan geliyor 1. olursan 80 puan gibi.sonra dgs ye giriyosun 80 türkçe 80 matematik var benim bi abim 68-29 la makinaya gitmişti ama adam bölüm birincisiydi.Yani 4 yıllığa geçiş yine mesele değil.Sadece gördüğüm kadarı ile matematikler mantık üstüne kurulu genel olarak ve Türkçeye gelince baya paragraf var yani o 2 yılda bol bol kitap oku hem okuduğunu iyi anlarsın hemde hızlı okursun.Böylece zaman sıkıntında kalmaz.Kesinlikle zor bir sınav değil gözün korkmasın yani bildiğin genel yetenek testi gibi.

sana tavsiyem dgs sorularını indir bak.Matematiğin varmı bilmiyorum meslek lisesi çıkışlılarda genelde pek olmuyor ama gerçekten kolay matematikleri.Polislik sınavına falan girdinmi bilmiyorum.Hani bir hedef tahtası veriyor sonra biraz açıklama ve "aşağıdaki 6 soruyu buna göre yapınız" cinsi sorular var çok fazla bir matematik gerektirdiğini düşünmüyorum iş mantıkta bitiyor.

Kısacası şimdiden tırsarsan sadece dgs değil hiçbir sınavda başarılı olamazsın.Sadece kitap oku ve testlerini alıp çöz hızın artsın.Gerisi fasa fiso..

haa arkadaşların zor demesinin sebebi her okul kontejyan açmıyor ve diğerleride az kontejyan açıyor diye..ama yinede gözünde pek büyütme 2. yılında sağlam çalışırsın halledersin.Bölümünde ilk 3 e gir sınavda da bişeyler yaparsın bi zahmet o kadar hazırlancaksın.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Bu ülkeyi hükümet yönetmiyorki kardeşim anayasa mahkemesiyle, danıştay yönetiyor ve halk hükümet seçmemeli danıştay ve anayasa mahkemelerinin üyelerini seçmeli!

Bende bu sene öss'ye gireceğim ben düz lise çıkışlıyım her ne kadar bu benim işime gelsede haksızlığa tahammülüm yok.

Meslek liseli ve imam hatip liseli kardeşlerim cebinde varını yokunu dersanelere harcadı. Kimi dersinden olsun geldi, kimi stajından oldu geldi, kimi bu benim için bir fırsat dedi kafayı bozacak şekilde ders çalışmaya başladı, kimi arabasını sattı çocuğumu okutacağım diye kimi borca girdi! Böyle bir karar yürürlüğe girerken sesini çıkarmayan danıştay dönem ortasında sınava yeni adapte olmuşken niye zırt diye ortaya çıkıyor kardeşim! Günah değil mi! Onca kişinin hakkını, umudunu çalıyosun sen var mı böyle bir terbiyesizlik! Milletin emeklerini çöpe atıyorsun! Sen kimsin! Sen siyasetin üstünde bir makammısın! Nesin sen DANIŞTAY!

Böyle bir itiraz olacaksa bu sene sınava giren girsin ondan sonra itiraz et! Nedir yani milletin hakkını yemek! Dalga mı geçiyorsun sen Türk Milletiyle! Ya bu sene sınavı yapacaksın ya da tamamen susacaksın!

Bu terbiyesizlikten, haysiyetsizlikten başka birşey değil!

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

@Paragrafi

hükümetin kaldırsın o zaman öss yi bakalım danıştay iptal ediyormu?Hükümetin çok güzel yönetiyor oks yi kaldırıcaz dershanelerden kurtarıcaz öğrencilerimizi dedi sbs getirdi daha beter dershanelere yumuldu çocuklar orta 1 bebesi dershaneye gidiyor.

Yani katsayı farkından dolayı ortaya çıkan adaletsizlik değil akp nin derdi imam hatiplileri nasıl devlet kadrosuna sokarım.Burda danıştaya sövüp sayıp durma.İmam hatip e giden adam inşaat mühendisi çıkmak için mi gitti?Başka okula gitseydi kardeşim.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

@ HolyReform 

Hayır benim bu konuda bir itirazım yok, söylediklerini destekliyorum! Ama dönemin ortasına gelmişiz, insanlar bir sürü para harcadı, bir sürü emek verdi ben bu sınav sistemini desteklediğim için söylemiyorum madem itiraz edecektin niye dönem ortasını bekledin! Karar yürürlüğe girerken elleri armut mu topluyordu? Ya karar yürürlüğe girerken konuşacaktın ya da sınav olduktan sonra konuşacaksın! İmam hatipte olsa, meslek lisesi de olsa onlarda insan! onlarda borçla harçla dersaneye gitti emek verdi! Nedir bu terbiyesizlik şimdi!

Zaten imam hatip lisesine gidiyorsan imam olmayı kabul edeceksin kardeşim! Ya da meslek lisesine gittiysen bölümüne razı olacaksın ne demek yani bu sınav sisteminde herkese kapı açmak! Bende o zaman giderdim meslek lisesine işletme öğrenirdim son 2 yılda sınava hazırlanır hukuk okurdum al sana iki tane meslek! O zaman düz lisesi anadolu lisesi bunların hakkı nerde? Benim itirazım dönem ortasında yapılmış bir saçmalığa.... Bu olay, kurumlarımızı ne kadar örümcek ağı sarmış beyinlerin yönettiğinin kanıtıdır...

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
Toplam Hit: 1698 Toplam Mesaj: 14